Fiber Laser Snijmachine - Lasersnijden van metaal


MetaQuip heeft een uitgebreid product portfolio fiber lasersnijmachines voor het lasersnijden van een groot aantal metalen. Wij bieden een selectie hoogwaardige machines aan die ook zonder problemen in productie omgevingen kunnen worden ingezet. Naast de kwaliteit van de machine wordt dit natuurlijk ondersteunt met snelle en adequate service op deze machines, zodat de eventuele downtime tot een minimum beperkt kan worden.

MetaQuip's fiber lasersnijmachines kunnen kwalitatief de strijd aan met metaal snijders van gerenommeerde aanbieders, echter tegen een significante lagere investering.
MetaQuip's engineering team zorgt ervoor dat deze machines aan alle machinerichtlijnen voldoen zodat er in alle omstandigheden veilig mee gewerkt kan worden volgens Europese standaarden.

MetaQuip helpt u graag met het kiezen van de juiste machine voor uw toepassing inclusief technische service ondersteuning zodat eventuele downtime zo kort mogelijk is.

Metalen geschikt voor fiberlaser snijden

• Koolstof staal
• Roestvast staal
• Titanium
• Gegalvaniseerd staal
• Koper
• Andere legeringen.

Fiberlaser Snijmachine voor lasersnijden van metaal

Product Portfolio Fiberlaser Metaalsnijders


Basis fiber metaalsnijder

Basis fiber metaalsnijder - S

Werkoppervlak 60 x 60cm
Laservermogen: 500-1kW
Ideaal voor scholen & bedrijven met beperkte ruimte

Bekijk machine
Basis fiber metaalsnijder - Gweike

Basis fiber metaalsnijder - M

Werkoppervlak 130 x 90cm
Laservermogen: 500-1kW
Ideaal voor scholen & bedrijven met beperkte ruimte

Bekijk machine
Goldenlaser fiberlaser metaalsnijder

Production fiber metaalsnijder- L

Werkoppervlak 300 x 150cm
Laservermogen: 500-10kW
Ideaal voor professioneel gebruik & productie bedrijven

Bekijk machine
Beeld

Production fiber metaalsnijder - XL

Werkoppervlak 400 x 200cm
Laservermogen: 500-10kW
Ideaal voor professioneel gebruik & productie bedrijven

Bekijk machine
Metaal buis fiber lasersnijder

Production fiber metaal buissnijder - XL

Buislengte: tot 6m, diameter 2-30cm
Laservermogen: 500-10kW
Ideaal voor professioneel gebruik & productie bedrijven

Bekijk machine

Metalen lasersnijden zonder nabewerking

Fiberlaser snijmachines zijn geschikt voor het met hoge precisie snijden van diverse diktes koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Bekijk onderstaande video.

Kies de juiste machine voor uw toepassing

Naast de productkwaliteit en kwaliteit en serviceability van de gebruikte onderdelen spelen voor het kiezen van de juiste fiberlaser metaal snijmachine voor uw toepassing op hoofdlijnen de volgende zaken mee.

Werkbed afmeting

Het voordeel van een groter werkoppervlak is dat u grotere metaalplaten kunt verwerken. Hierdoor hoeft u minder vaak materiaal te wisselen en heeft u de mogelijkheid grotere ontwerpen te lasersnijden.
Een kleiner werkoppervlak heeft als voordeel dat het plaatmateriaal een stuk handzamer is. Wat voor u werkt hangt van uw gebruik en toepassing af.

Laser vermogen

Met een hoger laservermogen kunt u dikker materiaal snijden of snijden met een hogere snelheid essentieel voor productie. Het laservermogen en snijsnelheid is ook gekoppeld aan de snijkwaliteit. Afhankelijk van uw toepassing kunnen we voor uw situatie een gepaste oplossing leveren.

Open of gesloten model

Gesloten is maximale laserveiligheid, maar laden en ontladen kost meer tijd. Bij een open systeem dient u zelf aanvullende laser veiligheidsmaatregelen te nemen maar kunt u heel eenvoudig de machine beladen. MetaQuip kan u helpen met advies omtrent laserveiligheid.

Open model fiberlaser metaalsnijder

Pallet wisseltafel

Voor productie is het essentieel dat u continu kunt werken. Met een pallet wisseltafel kunt u materiaal klaarleggen en bespaart u laadtijd.


Pallet wisseltafel

Service & Support

Bij de X en XL serie wordt veelal gebruik gemaakt van onderdelen van Europese bedrijven. Hierdoor is het mogelijk om snel reserve onderdelen te leveren: niet alleen vandaag maar ook nog over een aantal jaren.

Bij de X en XL serie wordt gebruik gemaakt van een Duitse controller en software die betrouwbaar en eenvoudig werkt volgens Europese standaarden. Tevens worden hiermee de hoogste snijsnelheden in de markt mee gehaald. Dit is een van de grotere spelers op dit gebied en levert indien nodig door heel Europa  trainingen in de locale taal.

MetaQuip levert uitgebreide technische service en support op dit soort machines. Wij hebben verschillende vormen van service contracten met verschillende responstijden afhankelijk van uw specifieke wensen en eisen.

CE certificering & laserveiligheid

MetaQuip heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. De machine is volledig gesloten waardoor licht nergens naar buiten kan en vermindert het risico van laserstraling en biedt een veiligere bescherming voor de operator.
De machine is voorzien op key punten van interlock sluitingen waardoor de laserbron fysiek niet door de computer kan worden ingeschakeld. De voordeuren als zowel de deur bij de bedwissel kunnen dus niet tijdens het proces worden geopend zonder dat het proces doorgaat. 

MetaQuip fiber laser snijmachines zijn een gesloten machines. Laserkasse 1 dus ten alle tijden veilig voor de operator. Deze machines zijn CE gecertificeerd en voldoet aan de geldende machinerichtlijnen.

Lucht afzuiging en filtering

Metaaldampen zijn schadelijk voor de gezondheid bij roestvast staal kunnen zeer schadelijke chroomgassen vrijkomen! Een goede afzuig-en filterinstallatie is noodzakelijk. MetaQuip kan adviseren en u voorzien van een passende oplossing zoals BOFA AD2000 of AD4000.

De gesloten cabine van de X en XL is voorzien van afzuiging aan de onder en bovenkant. Hierdoor blijft stof en rook die wordt gegenereerd door het lasersnijden van metaal volledig geïsoleerd in de machine. Oliedampen kunnen via de boven afzuiging direct worden afgevoerd terwijl de metaal dampen van het snijden door de onderste afzuiging afgevoerd. Hierdoor wordt de concentratie gevaarlijke dampen tot een minimum gereduceerd tijdens het werken. De operator hoeft niet in de laser snij ruimte te komen gedurende het proces en kan na het bewerken het materiaal naar buiten brengen door het bed te wisselen.

Om de metaal en andere vluchtige dampen op te vangen maakt MetaQuip gebruik van Bofa filter systemen. Bofa is een Europees merk dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Hun uniek ontwerp van de grof stof filter zorgt voor een enorm groot filter oppervlakte waardoor de filter capaciteit.

Fiberlaser Metaal Snijmachine voor lasersnijden van metaal was last modified: februari 25th, 2020 by Coen Lauwerijssen