Fiberlaser kopen? Tips waar op te letten bij aanschaf.

Fiberlaser kopen? Tips waar op te letten

Een fiberlaser kopen is voor de meeste bedrijven een flinke investering, vandaar dat het slim is om je van tevoren goed te oriënteren over wat er wordt aangeboden. Op het eerste gezicht lijken machines van verschillende aanbieders erg op elkaar maar er zijn verschillen. Bij MetaQuip geloven we in machines die in de praktijk vooral praktisch, snel en veilig werken. Dit is ook terug te zien in onze machines. Hieronder een korte opsomming van punten waar wij van denken dat een goede fiberlaser aan moet voldoen.

Veiligheid van fiberlasers

MetaQuip fiberlasers gebruiken een laserbron van 1064nm. Het laserlicht is een groot deel van de gehele lichtweg van laserbron tot object niet gefocusseerd, waardoor het te weinig vermogen heeft om schade aan je lichaam aan te richten. Je kunt er zelfs je hand doorheen halen. Het laserlicht zelf is onzichtbaar.  Wanneer het laserlicht het object raakt is het volledig gefocusseerd en ontstaat er heel kort een heel intense lichtspot. Denk hierbij aan een lichtspot als bij laserlassen: niet inkijken dus. Er zijn een aantal opties om je ogen te beschermen, de simpelste is het gebruik van een laserbril zoals wij aanraden bij gebruik van een open fiberlaser, een uitvoering waarbij je altijd vrij toegang tot het object hebt. Daarnaast hebben we ook een gesloten fiber laser, een uitvoering waarbij het object in een kast geplaatst wordt, zodat het onmogelijk is om in het laserlicht te kijken. Wat het beste bij uw situatie past hangt af van uw wensen en eisen en wie het apparaat gaat gebruiken.

Praktische oplossingen

Bij het open model is qua bewegingsvrijheid de meest flexibele optie. Grotere objecten plaatsen gaat eenvoudig en vooral ook snel, omdat er geen kast is die steeds geopend hoeft te worden. Daarnaast kan het open model eenvoudig voor een (volume) serie productie ingezet worden aan de hand van object plaatsingstools. MetaQuip kan u met de realisatie van dergelijke plaatsingstools helpen. Bij de gesloten MetaQuip fiberlaser maken we gebruik van een normale, relatief grote deur. Hierdoor kunt u objecten toch eenvoudig plaatsen, zeker in vergelijking tot oplossingen op basis van een schuifdeur of kleinere deur.

Fiber laser graveer machine geslotenfiberlaser-kopen-gesloten-model

Fiber laser graveer machine open

fiberlaser kopen - open model

Vermogen

Voor de meeste toepassingen adviseren wij 20W laservermogen. Hiermee kunt u de meeste materialen graveren. Mocht u dieper willen graveren dan kunt u het object in een aantal opvolgende stappen bewerken, waarbij bij iedere stap extra diepte wordt gecreëerd. We hebben ook een 30W uitvoering, waarmee je vooral graveer snelheid wint.

Software

De bijgeleverde software hebben we uitvoerig beschreven in onze EzCAD tutorial. Importeren van grafische objecten (image en vector), snel zelf tekenen, tekst of (automatisch op nummerende) serienummers invoeren, gaat snel en eenvoudig.

Proces ondersteuning

Een fiberlaser kopen is meer dan de aanschaf van de machine. De machine is maar een deel van de totale oplossing. Hoe de machine in te zetten om het maximale resultaat voor een of meerdere applicaties te bereiken vereist meestal even wat uitzoekwerk. Onderzoek om het maximale graveer resultaat te realiseren op een nieuw materiaal of andere speciale requirements, zoals bijvoorbeeld nauwkeurig bepaalde dieptes of effecten realiseren, is waarin MetaQuip uitgebreide en diepgaande kennis en ervaring heeft. Samen zoeken we uit wat mogelijk is en zetten dit samen om in makkelijk te gebruiken oplossingen ook voor niet technische gebruikers.

barcodes-en-serienummers-laser-graveren

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende fiberlaser metaal graveer machines en mogelijkheden. Ga naar de fiberlaser overzichtspagina…

nl_NLDutch
en_GBEnglish de_DEGerman fr_FRFrench es_ESSpanish pl_PLPolish nl_NLDutch