Lasersnijders

MetaQuip lasersnijders zijn geschikt voor het snijden van een groot aantal materialen. Al onze machines worden compleet geleverd en zijn meteen klaar om ingezet te worden. MetaQuip levert standaard een basis training bij zijn machines zodat u er meteen mee aan de slag kunt. Hierbij vindt u een overzicht van de verschillende oplossingen op het gebied van lasersnijders en hun toepassingsmogelijkheden.

Acrylaat lasersnijden

acrylaat lasersnijden

hout lasersnijden

Karton lasersnijden

karton lasersnijden

Lasersnijden leer

leer lasersnijden

Lasersnijden vilt

vilt lasersnijden

CO2 Lasersnijders

CO2 lasersnijders zijn geschikt voor het snijden van een groot aantal (vooral organische) materialen. Materialen die goed te snijden zijn met een CO2 lasersnijder zijn:

 • Kunststof zoals acrylaat (PMMA, Plexiglas)
 • Folies, latex
 • Hout & kurk
 • Karton & papier
 • Meeste organische en synthetische textiel
 • Leer
 • Vilt en foam

De volledige materialenlijst voor lasersnijden vindt u hier….

CO2 lasersnijder

Van digitaal ontwerp naar realisatie

Maak uw digitaal ontwerp met uw mechanische ontwerp pakket (Solidworks, Inventor, Rhino, Fusion 360 360) en exporteer de 2D snijlijnen in DFX formaat. Uw lasermachine werkt op basis van een dergelijk vector formaat. Voor mensen met een grafische achtergrond werken ook pakketten als Adobe Illustrator perfect. Het AI formaat kan in de meeste gevallen ook rechtstreeks worden ingeladen in de lasersoftware. Het inlezen van uw ontwerp gebeurd met de meegeleverde lasersoftware (alleen Windows). Daarna is het snijsnelheid en het laservermogen selecteren, materiaal plaatsen en de laserjob kan starten. Snel en eenvoudig.

Maak nu een afspraak!

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken. Meer informatie of direct een afspraak maken…

Lasersnijders van klein tot groot

MetaQuip levert een complete range CO2 lasersnijders. De twee belangrijkste parameters zijn laservermogen en de afmeting van het werkblad.

 • Laservermogen – over het algemeen geldt hoe dikker het materiaal dat u wilt snijden des te meer laservermogen u nodig heeft.
 • Werkoppervlak – de grootte van het werkblad bepaald de maximale grootte van het object dat u kunt snijden. De productie machines vanaf de MQ1060 hebben mogelijkheden om materiaal door te voeren.

Custom CO2 Lasersnijders

MetaQuip levert standaard machines zoals hieronder getoond, maar wij kunnen machines ook aanpassen om bijvoorbeeld te integreren in een productie proces.
Denk hierbij aan extra tools om absoluut te kunnen werken zoals in de grafische industrie, software aanpassingen, automatisering voor automatisch laden en lossen tot volledig nieuwe innovatieve CO2 lasersnijders op specificatie. We leveren praktisch te gebruiken, betaalbare oplossingen.

MetaQuip CO2 Lasersnijders

MetaQuip CO2 lasersnijders zijn volledig CE gecertificeerd en voldoen aan de geldende laser veiligheidseisen. Machines worden compleet geleverd inclusief industriële waterkoeler, luchtcompressor en afzuiger. Opties zijn onder andere rotatie module, luchtfilter of honeycomb bed. MetaQuip levert scherp geprijsde machines met goede service en mogelijkheden voor servicecontracten. Basistraining is inbegrepen, maar ook vervolgtrainingen kan MetaQuip op verzoek verzorgen, zodat u snel het maximale uit uw machine kunt halen.

CO2 Lasersnijders

CO2 Lasersnijder – Lite series
Deze laser is uitermate geschikt voor thuisgebruik, hobby of modelbouw. Voor lasersnijden raadt MetaQuip tenminste de 60W uitvoering aan. Handmatige hoogte instelling.
Meer informatie…

CO2 Lasersnijder - LITE series

CO2 lasersnijder – Desktop series
Voor mkb en semi-professioneel gebruik. Een werkblad van 50 x 30 cm. Beschikbaar in 40W en 60W uitvoering. Automatische Z hoogte instelling. Optie voor rotatie module.
Meer informatie…

CO2 Lasersnijders – Productie series
Voor industrieel en zwaar gebruik. Werkoppervlak afmetingen van 60 x 40 tot 150 x 90cm en laservermogens tot 130W. Automatische Z hoogte instelling.
Meer informatie…

Extra snel, extra groot & specials

CO2 Lasersnijder – HIGH SPEED series
Lasersnijder van dunne materialen zoals textiel op hoge snelheid. Perfect voor volume productie. Werkgebied van 130 x 90 cm en een laservermogen van 150Watt.
Meer informatie…

CO2 lasersnijder HIGH-SPEED

CO2 Lasersnijder – PORTAAL
Lasersnijder (open bed) voor grote objecten. Werkgebied tot 150 x 300 cm en een laservermogen van 150 of 180Watt.
Meer informatie…

CO2 portaal lasersnijder

Specials
Dual head modellen zijn leverbaar bij de grotere CO2 Production machines.
Transport banden, continuous feed, en nog veel meer… Informeer naar de mogelijkheden.

LASERSNIJDERS VOOR DUN EDELMETAAL – ZILVER

Het is mogelijk om dun zilver te snijden met een fiberlaser. Hierbij bent u gebonden aan maat die met een fiberlaser bewerkt kan worden tot ongeveer 20 x 20cm. Hiernaast een voorbeeld van een van onze klanten. Informeer naar de mogelijkheden.

Fiberlasers

Ga naar de fiberlaser machine overzichtspagina voor meer informatie over fiberlasers en de mogelijkheden.


Lasersnijders voor dun metaal en RVS

CO2 lasers met hogere laser vermogens zijn in staat om door dun staal te snijden (tot 1.2mm, 150W en 1.5mm, 200W) en RVS (tot 0.8mm, 150W en 1.0mm, 200W). Ga naar de CO2 staalsnijder voor meer informatie en de mogelijkheden..

Fiberlaser lasersnijders voor metaal en aluminium

De fiberlaser snijmachine is geschikt voor het snijden dikkere metalen en ook aluminium. Deze machines snijden met extreem hoge precisie en met en snijresultaat dat geen verdere nabewerking meer nodig heeft. MetaQuip biedt de fiberlaser snijmachine met laservermogens van 500W, 750W, 1000W en 2000W (tot 20mm dikte). Deze machine is ook leverbaar in een volledig gesloten uitvoering. Neem contact op voor meer informatie..

Materialen

 • Carbon staal
 • Silicium staal
 • Roestvast staal (RVS)
 • Aluminium
 • Titanium
 • Gegalvaniseerd staal
 • en vele andere metalen
Fiberlaser lasersnijder
Lasersnijders was last modified: januari 29th, 2017 by Coen Lauwerijssen