+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Oferta maszyn do cięcia laserem światłowodowym

Cięcie laserowe materiału z blachy

MetaQuip ma obszerne portfolio wycinarek laserowych do metalu z włókna laserowego do cięcia laserowego dużej liczby metali. Oferujemy wybór wysokiej jakości maszyn począwszy od maszyn do cieńszych blach takich jak FC6060 i FC1390, ale także ciężkie maszyny produkcyjne, takie jak FC1510, FC3015, FC4020. Każda z tych maszyn, z której można bez problemu korzystać w środowiska produkcyjne.

Maszyna do cięcia laserem światłowodowym MQ-FC6060 do cięcia laserowego blach
Najmniejsza laserowa maszyna do cięcia metalu FC6060 MetaQuip

Cięcie laserowe rur i profili

MetaQuip oferuje również lasery rurowe do obróbki rur, rur i profili (do 6 m) za jednym razem. Skróć, umieść otwory i zablokuj otwory oraz wytnij profile.

MetaQuip ma ocenę ★★★★ (4,7) przez Google

BEZ OPŁAT

Poproś o konsultację

Zacznij szybko, bezpiecznie i prosto dzięki inteligentnym rozwiązaniom

Porady osobiste i szkolenia praktyczne

Niezawodność poprzez konserwację i wsparcie

Po wysłaniu zapytania skontaktujemy się z Tobą w ciągu jednego dnia roboczego.

Bezpośredni kontakt? Połączenie: +31 40 8080 193

Oferta maszyn do cięcia laserem z włókna metalowego

Laser światłowodowy dużej mocy do cięcia laserowego metali (szlachetnych)

MetaQuip heeft een aantal fiber laser metaal lasersnijders voor het lasersnijden van metaal in haar portfolio. Kwalitatief kunnen deze machines de strijd aan met metaal snijders van grote Duitse laser partijen, echter tegen significante lagere aanschafkosten en ook tijdens productie blijven deze kosten aanzienlijk lager door de hoge betrouwbaarheid. Grote voordeel van fiber laser metaal snijden is dat er vaak geen verdere nabewerking nodig is.

Het MetaQuip portfolio voor het lasersnijden van metaal bestaat uit 3 segmenten:

Prototype series – Lasersnijmachines voor prototyping, kleine series en onderwijs

Deze machines hebben een kleiner vloeroppervlak nodig en moeten normaal gesproken handmatig beladen worden. De machines die MetaQuip aanbiedt in dit segment zijn allemaal laserklasse 3R en optioneel klasse 1 en maken gebruik van Cypcut lasersoftware.

Productie series – Lasersnijmachines voor productie toepassingen

Deze machines zijn geschikt voor het bewerken van grote metaalplaten en kunnen machinaal geladen worden. Meestal hebben deze machines de mogelijkheid om met een wisselbed uitgerust te worden zodat er tijdens de bewerking in parallel geladen kan worden. Deze machines worden geleverd met Cypcut lasersoftware en optioneel voor geavanceerd gebruik met Hypcut.

Promocje – maatwerk machines voor integratie in productielijnen

Op maat gemaakte machines gebaseerd op de bouwblokken van de bestaande machines uit de productie serie. Geavanceerde mogelijkheden voor integratie in een productielijn.

Prototyping series – prototyping, kleine series en onderwijs

Deze machines hebben een wat kleiner vloeroppervlak nodig en moeten normaal gesproken handmatig beladen worden. De machines die MetaQuip aanbiedt in dit segment zijn allemaal laserklasse 3R en optioneel klasse 1 en maken gebruik van Cypcut lasersoftware. Machines typisch tot 1.5kW laservermogen voor het lasersnijden van dun plaatmateriaal.

Widok z boku wycinarki laserowej do metalu MQ FC6060
MQ-FC6060

Fiber lasersnijder Proto Small – FC6060

De FC6060 fiber laser voor bewerken van plat plaatmateriaal is de ideale machine voor kleine werkplaatsen of het snijden van dunne folies. Het werkgebied is voorzien van een materiaal klemsysteem om folies tijdens het laser snijden vast te houden. Het compacte ontwerp heeft alle componenten (behalve waterkoeler en luchtfilter) geïntegreerd en met de CypCut-software kan elke vectorafbeelding eenvoudig worden omgezet in een product.

Wysokowydajne cięcie laserowe stali węglowej, stali nierdzewnej, mosiężnej i innych metali, bez dalszego wykańczania. Moc lasera od 500 do 1000W.

Powierzchnia robocza: 60 x 60 cm
Moc lasera: 500-1 kW

Szkoły i MŚP.

Przecinarka laserowa do metalu MQ-FC1390
MQ-FC1390

Fiber lasersnijder Proto Medium - FC1390

De FC1390 fiber vlakbedlaser is ideaal voor scholen en middelgrote werkplaatsen die behoefte hebben aan plaatmetaal bewerking, waardoor prototyping en aanpassingen ter plaatse mogelijk zijn. De machine maakt het mogelijk om handmatig platen tot 1×1,3m te bewerken. De CypCut lasersoftware maakt een snelle overgang van tekening naar product mogelijk.

Wysoce precyzyjne cięcie laserowe stali węglowej, stali nierdzewnej, blachy mosiężnej i innych metali, bez dalszej obróbki końcowej. Moc lasera od 500 do 1500W.

Powierzchnia robocza 1300 x 900 mm
Laservermogen: 1-2kW

Szkoły i MŚP.

Laserowe maszyny do cięcia laserem światłowodowym

Fiber lasersnijder Proto Large – FC15010/2010/3015

De grote fiberlasersnijder komt in 3 afmetingn:

FC1510 werkbed van 1500 x 1000mm
FC2010 werkbed van 2000 x 1000mm
FC3015 werkbed van 3000 x 1500mm

Deze machines zijn ontworpen om dikke en massieve producten te verwerken, terwijl het een compact machineontwerp behoudt. Het uittrekbare bed maakt makkelijk laden en lossen van het materiaal mogelijk, doordat het bed op deze manier toegankelijk is voor operator/kranen en zwaar tillen voorkomen wordt. Het sterke frame, de rack-en-pinion-servoaandrijving biedt hoge en nauwkeurige snelheid om de verwerking van elk ontwerp mogelijk te maken.

Przemysłowe cięcie laserem m.in. stali węglowej, nierdzewnej, blach mosiężnych i innych metali bez dalszej obróbki wykańczającej. Moce lasera od 500 do 6kW. Ergonomiczny styl.

Do prototypowania i elastycznej produkcji.

Werkoppervlak: 1500 x 1000mm, 2000 x 1000mm of 3000 x 1500mm
Laservermogen: 1-6kW

Productie series – Productie matig lasersnijden van plaatmateriaal

Deze machines zijn geschikt voor het bewerken van grote metaalplaten en kunnen machinaal geladen worden. Meestal hebben deze machines de mogelijkheid om met een wisselbed uitgerust te worden zodat er tijdens de bewerking in parallel geladen kan worden. Deze machines worden hebben een wat kleiner vloeroppervlak nodig en moeten normaal gesproken handmatig beladen worden. De machines die MetaQuip aanbiedt in dit segment zijn allemaal laserklasse 3R en optioneel klasse 1. Deze machines worden geleverd met Cypcut lasersoftware en optioneel voor geavanceerd gebruik met Hypcut. Laservermogens vanaf 1kW tot 12kW+.

Vlakke plaat metaalsnijder basic
Fiber lasersnijder Productie Basic

Fiber lasersnijder Productie Basic

De fiber laser metaalsnijder productie basic is de kosteneffectieve oplossing om lasersnijden op industriële schaal mogelijk te maken. Ontworpen om vrijwel direct vanuit de container te kunnen starten, heeft deze machine alle basis functionaliteiten, zoals Cypcut-besturingssoftware, Raytools laserkop, om de gebruiker in staat te stellen verschillende materialen met goede precisie en snelheid te verwerken.

Industrieel lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laser vermogens van 1-6kW.

Do celów produkcyjnych.

Powierzchnia robocza 300 x 150 cm
Laservermogen: 1-6kW
Optie: wisselbed, etc.

Laser metaal snijder Production
Fiber lasersnijder Productie – FC3015

Fiber lasersnijder produkcja - FC3015

De fiber laser metaalsnijder uit de productie serie is gebaseerd op een robuust frame. Deze machines zijn ontworpen voor stabiel en frequent gebruik, met volledig gelaste en gegloeide frames, krachtige aandrijfmotoren voor snelle werking en elektronische controle op basis van Ethercad. Het touchscreen van de Hypcut besturingssoftware stellen de operator in staat te stellen om de machine optimaal en eenvoudig te benutten.

Przemysłowe cięcie laserowe stali węglowej, stali nierdzewnej, blachy mosiężnej i innych metali, bez dalszej obróbki. Moc lasera od 500 do 10 kW.

Do celów produkcyjnych.

Powierzchnia robocza 300 x 150 cm
Moc lasera: 1-10 kW
Optie: wisselbed, etc.

Laser metaal snijder Production XL

Fiber lasersnijder Productie Specials

De fiber lasersnijder Productie Specials serie is gericht op grotere snijbedmaten, hogere snijkrachten en om speciale klantspecificaties mogelijk te maken. Hierbij wordt het ontwerp van de productiemachine als basis gebruikt om betaalbare en betrouwbare aanpassingen voor unieke machineontwerpen mogelijk te maken.

Industrieel lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laser vermogens van 500 tot 10kW (en hoger).

Do produkcji (także personalizacja)

Werkoppervlak 400 x 200cm en groter
Laservermogen: 1-10kW en hoger
Maatwerk op verzoek

Oferta laserów światłowodowych

Kwalitatief hoogwaardige machines

Maszyny do cięcia laserem światłowodowym MetaQuip do laserowego cięcia metalu mogą jakościowo konkurować z przecinarkami do metalu od renomowanych dostawców, ale przy znacznie niższych nakładach inwestycyjnych.

Uitgebreide serviceopties

Naast de kwaliteit van onze machines, bieden wij ook snelle en doeltreffende service om de downtime tot een minimum te beperken.

Maszyna do cięcia laserem z włókna metalowego

Jakość cięcia

Het beoordelen van de snijkwaliteit van een fiber laser is niet moeilijk als je weet naar je moet kijken en wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de machine zelf. Hieronder geven we een aantal punten die je mee kunt nemen in de beoordeling van de kwaliteit.

Metalen geschikt voor lasersnijden

  • Stal węglowa
  • Stal nierdzewna
  • Tytan
  • Stal ocynkowana
  • Kupujący
  • Aluminium
  • Inne stopy

Voordelen van fiber lasersnijmachines

MetaQuip levert voor het snijden van metalen verschillende machines. Voor specifieke toepassingen kunnen ook hoog vermogen CO2 lasers ingezet worden voor het lasersnijden van dun metaal. Fiber lasers zijn echter voor het serieuzere snijwerk in de meeste gevallen de beste keuze.

Laserowe maszyny do cięcia laserem światłowodowym
FC1510 Productie metaalsnijder
Przegląd oferty wycinarek laserowych do płaskich blach typu S, M, L

Metaal lasersnijmachines ontworpen volgens Europese normen

Het engineeringteam van MetaQuip zorgt ervoor dat al onze fiberlaser metaal-snijmachines voldoen aan alle machinerichtlijnen, waardoor ze veilig kunnen worden gebruikt in alle omstandigheden en voldoen aan Europese standaarden. Een aantal van onze fiber snijmachines zijn volledig ontworpen door MetaQuip zodat ze voldoen aan de standaarden en het gebruikersgemak wat we in Europa gewend zijn. Onze gesloten fiber lasersnijmachines zijn door onafhankelijke keuringsinstanties zoals Laprocon oraz Dutch Optics zatwierdzone pod kątem bezpieczeństwa laserowego.

Prototyping of volume productie 

Maszyny do cięcia laserem światłowodowym MetaQuip są używane do produkcji seryjnej, ale często również przez małe i średnie firmy zajmujące się obróbką metali. Dzięki tym maszynom możesz szybko i elastycznie ciąć metal laserem z dużą precyzją i dokładnością bez dalszej obróbki końcowej. W porównaniu z outsourcingiem oszczędzasz dużo czasu oczekiwania, co wpływa na szybkość rozwoju Twoich projektów. Szkoły i instytuty szkoleniowe włączają tego typu maszyny w szkolenia, dzięki czemu studenci od razu zapoznają się z możliwościami cyfrowego projektowania i natychmiastowego wdrożenia.

Ocena jakości cięcia laserem światłowodowym
Laserowe cięcie metalu za pomocą laserowych wycinarek do metalu firmy MetaQuip

Umów się już teraz na pokaz! 

Mamy FC1390 i FC1510 w MetaQuip w Maarheeze, większe maszyny, takie jak FC4020, FC3015 i obcinak do rur nie. W wielu przypadkach możemy pokazać te maszyny naszym klientom. Serdecznie zapraszamy do obejrzenia tych maszyn światłowodowych i uzyskania informacji o możliwościach i jakości naszych maszyn. Jeśli przyniesiesz własny projekt lub materiał, możemy od razu zobaczyć, czy nasze lasery przyniosą pożądany efekt.

Lasersnijden zonder nabewerking

Wycinarki laserowe z włóknem są odpowiednie do precyzyjnego cięcia różnych grubości stali węglowej, stali nierdzewnej, blachy mosiężnej i innych metali, bez dalszego przetwarzania końcowego. Obejrzyj wideo po prawej stronie.

Jak działa maszyna do cięcia laserem światłowodowym?

Przecinarka do metalu z laserem światłowodowym bez wysiłku przecina żelazo, jakby to było nic. Laser działa z bardzo dużą intensywnością, wzmacnia światło, które kończy się idealnie równolegle i skupia się na metalu. Powoduje to ekstremalnie wysoką temperaturę powodującą stopienie metalu.

Rozmiar łóżka roboczego

Zaleta a większa powierzchnia robocza jest to, że możesz przetwarzać większe blachy. Oznacza to, że musisz rzadziej zmieniać materiały, a masz możliwość cięcia laserowego większych projektów.
Jeden mniejsza powierzchnia robocza ma tę zaletę, że materiał płyty jest o wiele bardziej poręczny. To, co działa dla ciebie, zależy od twojego zastosowania i aplikacji.

Model otwarty lub zamknięty

Zamknięte jest maksymalne bezpieczeństwo lasera, ale ładowanie i rozładowywanie zajmuje więcej czasu. W systemie otwartym musisz sam podjąć dodatkowe środki bezpieczeństwa dotyczące lasera, ale możesz łatwo załadować maszynę. MetaQuip może pomóc w uzyskaniu porady dotyczącej bezpieczeństwa lasera.

Portfolio wycinarek laserowych do metalu z laserem światłowodowym - laserowe cięcie metalu
Laserowa wycinarka laserowa z otwartym lub zamkniętym modelem
GF-1530JH Ładowarka paletowa Światłowodowe wycinarki laserowe do metalu - cięcie laserowe metalu
Wymienne łóżko ładowarki palet

Moc lasera

Dzięki wyższej mocy lasera można ciąć grubszy materiał lub ciąć z większą prędkością niezbędną do produkcji. Moc lasera i prędkość cięcia są również powiązane z jakością cięcia. W zależności od aplikacji możemy zapewnić odpowiednie rozwiązanie dla Twojej sytuacji.

Stół do przewijania palet

Do produkcji niezbędne jest ciągłe działanie. Dzięki stolikowi do zmiany palet możesz przygotować materiał i zaoszczędzić czas ładowania.

Serwis i wsparcie

Seria X i XL często wykorzystuje części pochodzące od europejskich firm. Umożliwia to szybkie dostarczenie części zamiennych: nie tylko dzisiaj, ale również w ciągu wielu lat.

Seria X i XL wykorzystuje niemiecki kontroler i oprogramowanie, które działa niezawodnie i łatwo zgodnie z normami europejskimi. Osiąga również najwyższe prędkości cięcia na rynku. Jest to jeden z głównych graczy w tej dziedzinie i w razie potrzeby zapewnia szkolenia z lokalnego języka w całej Europie.

MetaQuip zapewnia kompleksową obsługę techniczną i wsparcie dla tego typu maszyn. Dysponujemy różnymi formami umów serwisowych o różnych czasach reakcji w zależności od konkretnych życzeń i wymagań.

Odsysanie i filtracja powietrza

Aby zebrać metal i inne lotne opary, MetaQuip wykorzystuje systemy filtrów Bofa. Bofa to europejska marka ceniąca jakość. Ich unikalna konstrukcja filtra gruboziarnistego zapewnia dużą powierzchnię filtra, co oznacza pojemność filtra.

Opary metali są szkodliwe dla zdrowia stali nierdzewnej, mogą uwalniać bardzo szkodliwe gazy chromu! Konieczna jest dobra instalacja odciągowa i filtracyjna. MetaQuip może doradzić i zapewnić odpowiednie rozwiązanie, takie jak BOFA AD2000 lub AD4000.

Zamknięta kabina X i XL jest wyposażona w wyciąg na górze i na dole. Dzięki temu kurz i dym powstające podczas cięcia laserowego metalu są całkowicie odizolowane w maszynie. Opary oleju mogą być odprowadzane bezpośrednio przez wyciąg górny, podczas gdy opary metalu z cięcia mogą być odprowadzane przez wyciąg dolny. Zmniejsza to do minimum stężenie niebezpiecznych oparów podczas pracy. Operator nie musi wchodzić do wycinarki laserowej w trakcie procesu i może wyjąć materiał po obróbce poprzez zmianę łoża.

Certyfikat CE i bezpieczeństwo lasera

MetaQuip uważa, że bezpieczeństwo ma ogromne znaczenie. Maszyna jest całkowicie zamknięta, dzięki czemu żadne światło nie może zgasnąć, co zmniejsza ryzyko promieniowania laserowego i zapewnia bezpieczniejszą ochronę operatora.
Maszyna jest wyposażona w zamknięcia blokujące w kluczowych punktach, tak że źródło laserowe nie może być fizycznie włączone przez komputer. Drzwi przednie, jak również drzwi przy zmianie łóżka, nie mogą być zatem otwierane podczas procesu bez kontynuowania procesu.

Wycinarki laserowe MetaQuip są maszynami zamkniętymi. Laserkasse 1 przez cały czas jest bezpieczny dla operatora. Maszyny te posiadają certyfikat CE i spełniają odpowiednie wytyczne dotyczące maszyn.