Lasergraveren van glas

lasergraveren-van-glas

Glas en Kristal lasergraveren en etsen

Lasergraveren van glas biedt ongelofelijke ontwerp vrijheid. Zelfs de meest gedetailleerde foto’s en afbeeldingen worden met hoge precizie gegraveerd op wijnglazen, bierglazen, flessen of spiegels. Elk ontwerp dat geprint kan worden op glas kan ook geëtst worden met de laser.

Glassoorten geschikt voor laser graveren

  • Geperst glas
  • Floatglas
  • Kristalglas
  • Spiegelglas

Hoe werkt lasergraveren van glas?

Een glas etsen met de laser is erg eenvoudig. Tijdens het laser graveren wordt het materiaal direct geëtst. Er hoeft geen patroon geproduceerd te worden zoals bijvoorbeeld bij zandstralen. Dus ontwerpen, omzetten naar de laser, glas plaatsen en starten met lasergraveren.

Welke resulaat kan ik verkrijgen met lasergraveren op glas?

Laser graveren van glas kan vergeleken worden met het “matteren” van het materiaal. Alleen de oppervlakte van het glas wordt geëtst. Met de fijne laserstraal is het mogelijk om zelfs de meest gedetailleerde foto’s, teksten en logo’s te graveren.

Hoe werkt graveren op flessen of kristal?

Voor het laser graveren van glas worden drinkglazen, wijnglazen, bierglazen of flessen geklemd in een rondgraveer extensie van de CO2 laser. Daardoor is het mogelijk de gehele omtrek te graveren. De software ondersteunt op perfecte wijze het rondgraveren van glas. Het enige wat u hoeft te doen is het definiëren van de diameter van het glas en de hoogte van de afbeelding.

Kan de laser ook gebruikt worden voor het snijden van glas?

Laser snijden van glas is niet mogelijk, doordat de oppervlakte van glas reflecteert.

Geschikte laser machines – CO2 laser machines

Voor het snijden van hout, leer, en een groot aantal kunststoffen heeft u een CO2 laser machine nodig. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn: wat is de maximale grootte van het object dat ik uit wil snijden, dat bepaald de grootte van uw werkblad en wat is de maximale dikte die gesneden moet worden dat bepaald het laservermogen dat u nodig heeft.

Zie de volledige CO2 laser machine product range….

Lasergraveren van glas was last modified: januari 4th, 2017 by Coen Lauwerijssen