Onderhoudskosten van een CO2 laser machine

Wat zijn de kosten voor het onderhoud van mijn CO2 laser machine? Een veelgestelde vraag waar MetaQuip graag uitleg over geeft. CO2 laser machines hebben diverse onderdelen welke onderhouden en vervangen dienen te worden. De meest voorkomende en belangrijkste om rekening mee te houden zijn:

  • Laserbron (glasbuis)
  • Spiegels en lenzen
  • Bewegende delen

Laserbron – Glasbuizen

Over glasbuizen doen veel wilde verhalen de ronde, met levensduur claims van 1.000 tot 10.000 uur. Alle hebben een kern van waarheid, echter meestal worden de condities waaronder deze claims gelden niet vermeld. Leveranciers van de glasbuizen testen de buizen met een continue belasting van 80% van het maximale vermogen en met een ideale waterkoeling die altijd een 20-25˚C heeft.

Helaas zal in praktijk de situatie anders zijn; meer of minder vermogen en veel vaker aan en uit, denk bijvoorbeeld aan graveren. Het is daarom verstandiger om met een kortere levensduur-verwachting te rekenen wanneer de onderhoudskosten van de lasermachine bepaald worden.

MetaQuip werkt uitsluitend met hoogwaardige merken laserbuizen zoals van RECI en YONGLI. Informeer naar de actuele voorraad.
Ga naar laserbuizen…

CO2 laser onderhoudskosten

Laser lenzen en laser spiegels

Spiegels en lenzen zullen regelmatig moeten worden gereinigd. Over tijd zullen er helaas toch altijd vlekken en beschadigingen optreden waardoor u de spiegel of lens dient te vervangen. Lenzen en spiegels in optimale conditie zorgen er altijd voor dat zo veel mogelijk van de laserbundel (en vermogen) ook daadwerkelijk bij het werkstuk aankomt en verhoogd de reproduceerbaarheid tijdens het snijden.

Laser spiegels

MetaQuip levert vervangende spiegels indien een spiegel kapot of beschadigd is geraakt. 
Voor meer informatie gaat u naar de laser spiegel product pagina..

Laser lenzen

MetaQuip levert vervangende lenzen indien een lens kapot of beschadigd is geraakt. 

Voor meer informatie gaat u naar de laser lenzen product pagina…

Schoonmaakset voor optische laserpad

MetaQuip levert een speciale schoonmaakset voor spiegels en lenzen.

Beschadigde laser lens

Bewegende onderdelen

De bewegende delen raken altijd over de tijd vervuilt. Vet “verzuurd” door de opname van de dampen die vrijkomen. Sommige materialen slaan direct neer op de “koude” machine delen. Dit dient dus met regelmaat te worden gereinigd. MetaQuip heeft hiervoor, in overleg met een specialist, een reinigingsset voor bewegende delen samen gesteld. Zo blijven de bewegende delen schoon en functioneren optimaal.

METAQUIP LITE2 CO2 laser machine binnenzijde

Samenvattend

Kortom, op tijd een nieuwe laser buis, af en toe een spiegel en/of lens vervangen en de materialen om de machine te reinigen. Al deze zaken kosten geld. Wanneer u als stelregel neemt dat u per uur dat u met de machine werkt €2,- apart zet, dan ondervangt u al deze kosten over de tijd heen. En hebt u altijd de middelen voor handen om uw machine tiptop in orde te houden.

Welke onderhoudsservices levert MetaQuip?

Bij aanschaf van uw MetaQuip laser machine kunt u ook een servicecontract of onderhoudscontract afsluiten.
Met een onderhoudscontract komt een MetaQuip service monteur eenmaal per jaar bij u langs om uw machine te controleren, schoon te maken zodat deze ook na langere tijd in topvorm blijft. In een servicecontract kunt u een bepaalde response tijd met MetaQuip afspreken, zodat u zekerheid heeft dat uw machine snel weer operationeel is.

nl_NLDutch
en_GBEnglish de_DEGerman fr_FRFrench es_ESSpanish pl_PLPolish nl_NLDutch