+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Laser snijden modelbouw en maquettes

Laser snijden modelbouw, architectuur, miniatuur spoorwegen, gebouwen, vliegtuigen, boten …

Laser snijden modelbouw en maquettes werkt snel, nauwkeurig en met fraaie resultaten. Bij het lasersnijden en het lasergraveren van maquettes wordt er gebruik gemaakt van een breed scala aan materialen: synthetische materialen, textiel, hout, veneer, MDF, PMMA, karton, papier, schuim, polystyreen, folies en films, acryl, kunststoffen en nog veel meer. MetaQuip heeft een aantal CO2 lasers die hiervoor uitermate geschikt zijn.

Naast lasersnijden kunt u met dezelfde dezelfde machines ook laser graveren voor modelbouw.

laser-snijden-modelbouw-en-maquettes
Modelbouw uitsnijden uit hout of kunststof met een laser

Laser snijden voor modelbouw met maximale precisie

Lasertechnologie biedt enorme voordelen voor modelbouw. Of het nu voor schaalmodellen, miniatuurmodellen of maquettes is, voor allen geldt: Teken uw ontwerp in een CAD programma en de laser zal met maximale precisie en detail snijden. De snedes zijn nauwkeurig en schoon – er is in de meeste gevallen vervolgproces nodig.

Laser snijden modelbouw en maquettes bespaart veel tijd

De productietijd voor het snijden van individuele componenten wordt aanzienlijk gereduceerd. Het gebruik van een MetaQuip lasersnijmachine kan u tot 80% van de productietijd besparen in vergelijking tot handmatige productie.

Benieuwd of lasertechniek interessant is voor uw modelbouw werk? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij of graveer toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken. U kunt het natuurlijk ook opsturen.

Geschikte laser machines – CO2 laser machines

Voor het snijden van hout, leer en een groot aantal kunststoffen heeft u een CO2 laser machine nodig. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn: wat is de maximale grootte van het object dat ik uit wil snijden, dat bepaald de grootte van uw werkblad en wat is de maximale dikte die gesneden moet worden dat bepaald het laservermogen dat u nodig heeft.