+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Lasergraveren van Marmer / Blauwsteen

Natuursteen graveren met een CO2 laser

Afgelopen week hebben we graveren en snijden van hout en leer gedemonstreerd, deze week hebben we gekozen iets zwaarders te bewerken; Marmer / blauwsteen. Lasergraveren van marmer / blauwsteen is goed mogelijk en geeft een fraai resultaat. Deze natuurlijke materialen kom je vaak tegen als tegels en als decoratie element. Ondanks dat lasers dit soort materialen niet kunnen snijden, kunnen ze wel worden gebruikt om te graveren, om het zo een persoonlijke note mee te geven.

Standaard blauwstenen tegel van 50 x 50 cm

Wij hebben een blauwstenen tegel van 50×50 cm gebruikt. Vaak toegepast voor het betegelen van opritten, paden en terrassen en wij hebben de naam en het huisnummer in de tegel gegraveerd. Het vergt wel een sterkere laser, minimaal 80/100W, om met voldoende snelheid en diepte te kunnen graveren.

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij of graveer toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken. U kunt het natuurlijk ook opsturen.

Het resultaat

Het diepe contrast van de gepolijste steen en het gegraveerde oppervlakte zorgt voor een duidelijke en mooie afwerking. Voor grotere producten heeft MetaQuip een speciale machine in het portfolio die direct boven op het graniet kan worden geplaatst, om te voorkomen dat de zware steen op de machine dient te steunen. Indien u hier meer informatie over wenst, neemt u gerust eens contact met ons op.

Lasergraveren-van-natuursteen-voordeur
Natuursteen lasergraveren met CO2 laser machine
Lasergraveren-van-natuursteen-closeup
Detail van lasergraveer resultaat
Lasergraveren-van-natuursteen
Detail gelegd

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende laser graveer machines en mogelijkheden. Ga naar de laser graveermachines overzichtspagina…

Natuursteen graveren in actie