CO2 laser machines

CO2 laser machines kunt u gebruiken voor het lasersnijden en het lasergraveren van een groot aantal materialen. Een CO2 laser bewerkt het materiaal contactloos en kan met grote precisie objecten uitsnijden of graveren van logo’s, texten of foto’s. Dit kan zowel voor creatieve projecten, prototyping maar ook voor industriële seriematige productie. MetaQuip heeft een volledige product range CO2 lasersnijders & graveermachines, voor thuisgebruik tot professionele productiemachines.

Materialen geschikt voor CO2 laser bewerkingen

CO2 laser machines kunt u gebruiken voor het lasersnijden of het lasergraveren van een groot aantal materialen. Denk hierbij aan materialen zoals:

 • Kunststof zoals acrylaat (PMMA, Plexiglas) & folies
 • Papier en karton
 • Textiel, leer en latex
 • Hout zoals triplex, multiplex, eiken, beuken,, etc.
 • Stempelrubber

Lasergraveren (niet snijden!) van materialen zoals glas of geanodiseerd aluminium is ook mogelijk met een CO2 laser. Ga naar de volledige lijst van materialen die met een CO2 laser kunt bewerken…

CO2 Laser Machines voor productie

Lasersnijden

Lasersnijden is mogelijk met alle CO2 laser machines, wel geldt hoe groter het laservermogen des te dikker het materiaal is wat gesneden kan worden. Er zijn ook CO2 lasersnijders beschikbaar die door dunne metalen platen kunnen snijden.

Laser graveren

Met CO2 lasers kunt u ook een groot aantal materialen graveren, zoals o.a. hout, leer en glas. Voor hoge resolutie metaal graveren worden over het algemeen fiberlasers aanbevolen.

Toepassingen

CO2 lasers zijn breed inzetbaar. De kracht zit in dat een digitaal ontwerp meteen gerealiseerd kan worden zonder te wachten. De resultaten zijn in de meeste gevallen zonder verdere nabewerking meteen te gebruiken. Denk aan de volgende toepassingen:

 • Snijden van kunststof behuizingen voor elektronica.
 • Lossnijden van spuitgietonderdelen.
 • Graveren van relatiegeschenken zoals pennen, fleece, gebruiksvoorwerpen van hout.
 • Graveren en snijden van leer voor schoenen, riemen, tassen enzovoorts.
 • Graveren van glas (met de optionele rotatie module ook ronde glazen).
 • Snijden of graveren van houten objecten, speelgoed, huis decoratie, meubels.
 • Reclame signage toepassingen.
 • Graveren van geanodiseerde frontpanelen of typeplaten.
 • Verwijderen van lak, anodiseer of andere top lagen van metaal.
 • Opsmelten van graveer materialen.
 • Snijden van papier en karton.
 • Enzovoorts….

Waar worden CO2 lasers ingezet

 • Industrie (van kleine tot grote series)
 • Testlabs
 • Prototype bouwers
 • Startende (creatieve) maak bedrijven
 • Scholen en fablabs
 • Hobby / Particulieren

WAAROM METAQUIP?

Betrouwbare kwaliteits machines

Machines waar we zelf achter staan. Streven naar de best mogelijke kwaliteit en constante machine verbeteringen, maken dat we op dit moment in deze klasse machines leveren waar weinig anderen aan kunnen tippen. Machines voldoen volledig aan de CE machinerichtlijn en zijn volledig laser veilig. De certificerings testen zijn uitgevoerd door externe gekwalificeerde testbureaus.

Goede service

MetaQuip werkt graag lange termijn met haar klanten. Dat vereist in onze ogen goed en eerlijk advies tijdens aanschaf, transparante prijsopbouw en het leveren van goede en snelle service, wanneer dat nodig is. Goede service lijkt triviaal maar we krijgen heel regelmatig teleurgestelde kopers van machines bij anderen in Nederland of rechtstreeks in China. Wij helpen u ook verder als er problemen zijn. Meer over service…

Scherpe prijzen

MetaQuip levert al zijn machines compleet en 100% functioneel getest en gecontroleerd zodat u er meteen mee aan de slag kunt. Prijzen zijn inclusief alle benodigde accessoires, duidelijke handleidingen en een basis training. Kunt u de machine ergens anders goedkoper vinden dan kunnen we samen kijken waar de verschillen vandaan komen en kunt u zelf bepalen waar uw voorkeur naar uitgaat.

Training inbegrepen

Bij MetaQuip willen we dat u uw machine kunt gebruiken. Daarom geven we een basis training bij iedere machine die we leveren, zodat u het traject van digitaal ontwerp tot aan graveren of snijden zelf kunt doen, en uw machine zelf kunt aansluiten. Daarnaast bieden we de instructievideo’s om u zelf verder te bekwamen. Mocht u meer training nodig hebben of meer de diepte in, dan kunnen we dat verzorgen. Mochten er nog vragen zijn dan kunt u mailen en helpen we u altijd verder.

CO2 LASER MACHINES

CO2 laser machines zijn perfect geschikt om een groot aantal materialen te graveren (voor metaal graveren heeft u in het algemeen een fiberlaser machine nodig!) en te lasersnijden. Denk hierbij aan een groot aantal kunststoffen, hout, leer, papier, karton enzovoorts. Een complete lijst vindt u hier. Al onze machines, behalve de LITE series, zijn voorbereid voor het gebruik van een rotatie module. Deze kunt u later altijd nog eenvoudig toevoegen.

LITE series

Instapmodel voor graveren en licht snijwerk. Beschikbaar in 40W en 60W.

DESKTOP series

Volwaardige CO2 laser machine met automatische focushoogte instelling.

PRODUCTION series

Werkoppervlak van 60 x 40 cm tot 150 x 90 cm en laservermogens van 60-150W.

HIGH-SPEED series

Nauwkeurig en stabiel snijden op hoge snelheden van dunne materialen zoals stof of stickers. De meeste toegevoegde waarde levert een high-speed machine bij laser graveren. Tijdswinst bij lasergraveren is ongeveer 25-30%.

METAAL CO2 lasersnijder

CO2 lasers met een extra vermogen om door dun plaatmateriaal van staal en rvs te snijden. MetaQuip levert ook plasma snijders voor het snijden van dikker metaal, neem contact op voor de mogelijkheden.

PORTAAL CO2 lasersnijder

Portaallasers zijn open bed CO2 laser voor het lasersnijden of lasergraveren van grote oppervlakten tot 150 x 300cm.

HIGH-SPEED CO2 Galvo Lasergraveerder

Lasergraveringen tot 50x sneller dan met standaard CO2 lasers. Metalen buis met lange levensduur en geen bewegende delen.

Van harte welkom voor een demonstratie of verder advies

MetaQuip kan u helpen met specialiseert advies om de juiste machine te selecteren die het meest geschikt zijn voor uw specifieke materiaal of toepassing. Neem contact op voor meer informatie, een afspraak of demonstratie via ons contactformulier. Ook is het altijd mogelijk om uw materiaal en digitaal ontwerp op te sturen of mee te brengen dan kunnen we het maken op onze machines om te kijken of het resultaat aan uw verwachtingen voldoet.
Ook kunnen we ondersteunen in het uitzoeken van procesparameters, ontwerpen van tools en industriële (software) integratie.

Design en Quality Control

MetaQuip werkt continue aan het verbeteren van haar machines, zowel technisch als product design en afwerking. Iedere machine wordt voordat deze de fabriek in China verlaat volledig gecontroleerd op tenminste 90 punten. Verbeteringen en innovaties worden direct met het ontwerp team in China afgestemd. Nadat de machines in Nederland aankomen worden ze voordat ze geleverd worden nogmaals helemaal technisch en qua laserveiligheid nagelopen en daarna 100% functioneel getest. Pas daarna wordt er een afspraak met u gemaakt voor levering.

MetaQuip werkt uitsluitend met geselecteerde, grote leveranciers waarmee wij inmiddels een jarenlange relatie hebben opgebouwd. Dit is cruciaal om design en productie perfect op elkaar af te stemmen en de kwaliteit te kunnen leveren waar we voor willen staan.

CO2 Machine Aanpassingen & Machine Innovaties

MetaQuip levert ook aangepaste machines en kan ook ondersteunen bij innovaties op het gebied van lasertechniek of een volledig nieuwe machine ontwikkelen en produceren. Neem contact op voor de mogelijkheden. Denk bij machine aanpassingen aan bijvoorbeeld:

 • Opties voor het bewerken van stoffen van rol tot rol
 • Portable top laser voor graveren marmerstenen
 • Dubbele koppen voor versneller graveren en snijden
 • Grotere machines tot 2.5m x 1.6m werk oppervlakte
 • Machine integratie in een productielijn
 • Automatisch laden en lossen met robots
CO2 Laser Machines was last modified: juni 24th, 2017 by Coen Lauwerijssen