+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Laser machine demonstratie & advies

Laser machine demonstratie

De meest gangbare type machines hebben we staan voor laser machine demonstraties. Naar ons idee krijgt u het beste beeld van de mogelijkheden van lasertechniek en de machines als u ze zelf in actie kunt zien.

Wij raden het altijd aan de materialen, ontwerpen die u wilt gaan snijden of graveren mee te nemen of van tevoren op te sturen zodat u een goede indruk krijgt of de resultaten overeenkomen met uw wensen.

CO2 Lasersnijder voor hout Laser machine demonstratie & advies

Laser machine kopen?

MetaQuip heeft een breed portfolio laser machines van klein en betaalbaar tot industriële laser oplossingen voor productiebedrijven. Op basis van uw wensen kijken we tijdens de laser machine demonstratie samen wat voor u de beste oplossing en machine is. Grofweg is ons portfolio in de volgende categorieën in te delen:

  • Standaard CO2 laser machines – snijden en graveren van met name organische materialen en acrylaat.
  • Fiber graveer laser machines – laser graveren en markeren van met name metalen
  • Fiber metaal lasersnijders – voornamelijk industriële productie oplossingen voor het lasersnijden van metalen
  • Special laser machines – laser machines voor specifieke toepassingen.
  • Custom build oplossingen – maatwerk machine ontwikkelprojecten op basis van uw specificaties.

Bekijk alvast even onze keuzehulp om een eerste indruk te krijgen, maar we raden altijd aan om bij het kopen van een laser machine altijd zelf te komen kijken.

Opsturen van digitale bestanden of materialen

Als u krap zit in tijd dan kunt u ook altijd eerst uw digitale ontwerp sturen en het materiaal of voorwerp wat u wilt snijden of graveren. Wij zoeken dan kosteloos de beste settings uit en sturen u de resultaten.

Dit uitzoeken vereist vaak wat meer laser kennis, waar onze experts graag bij helpen. In een aantal stappen zoeken we voor uw materiaal of voorwerp de beste proces instellingen uit, zodat u een goed beeld krijgt van de kracht van lasertechniek.

Digital bestanden kunt u bij voorkeur aanleveren in vector formaat zoals DXF of Adobe Illustrator AI formaat.

MetaQuip machine controle

Al onze lasermachines worden in Maarheeze compleet gecontroleerd aan de hand van uitgebreide checklijsten. Tevens worden snij en graveertesten uitgevoerd, zodat we garant kunnen staan voor de kwaliteit van de machines die we uitleveren. Aanpassingen, innovaties en custom build machine realisatie doen we helemaal in eigen beheer met het MetaQuip engineering team en onze partners.

Laser machine advies

Een lasermachine is technisch product. Daarom bekijken we graag de mogelijkheden samen met u en onze technische engineers. In een aantal gevallen is het niet meteen duidelijk welke machine u nodig heeft voor uw specifieke toepassing. Onze technische experts staan klaar om samen met u te kijken wat de beste technische oplossing zou kunnen zijn die past bij uw wensen en eisen. Laser machine advies op maat.

Demonstratie laser machines bij MetaQuip
MetaQuip productiehal

MetaQuip is scherp op veiligheid

Laser machines gebruiken hoge laservermogens voor snijden of graveren. In een aantal machines wordt zichtbaar laserlicht gebruikt, in een aantal gevallen onzichtbaar laserlicht. Het is in ieder geval altijd goed opletten, want dit soort laserlicht op huid of in de ogen kan zeer schadelijk zijn. Wij nemen laserveiligheid serieus en hebben ervoor gezorgd dat onze machines voldoen aan de CE machinerichtlijnen.

Custom build laser machines

Er zijn een aantal toepassingen waarbij standaard machines niet voldoen. U wilt lasersnijden, lasergraveren, markeren of laserlassen en kunt de juiste machine niet vinden of bestaande machines dienen aangepast te worden. Ook in dat geval kunnen wij u helpen.