+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Lasercutter voor hout, leer, kunststof & metaal

MetaQuip heeft een uitgebreid lasercutter portfolio. Deze machines zijn geschikt voor het snijden van een groot aantal materialen. Grofweg kunnen de laser cutter machines in twee categorieën verdeeld worden:

 • CO2 lasercutters voor voornamelijk organische materialen snijden
 • Fiber lasercutter voor het snijden van metalen metalen

CO2 lasercutters

Met een CO2 lasercutter kunt u organische materialen lasersnijden. Denk hierbij onder andere aan materialen zoals:

Kunststof (plexiglas), hout, leer, karton, textiel.

Een volledig overzicht van onze CO2 laser cutters vindt u hier:

> CO2 Lasercutters

Hout lasersnijden met CO2 lasersnijder

Materialen om te bewerken met CO2 laser cutters

 • Kunststof zoals acrylaat (PMMA, Plexiglas)
 • Folies, latex
 • Hout & kurk
 • Karton & papier
 • Meeste organische en synthetische textiel
 • Leer
 • Vilt en foam

De volledige materialenlijst voor lasersnijden vindt u hier….

Fiber lasercutters

Met een fiber lasercutter machine kunt u voornamelijk metalen lasersnijden. Denk hierbij aan metalen zoals:

Roestvast staal, carbon staal, messing, titanium, aluminium, …

Fiber laser snijmachines zijn beschikbaar van kleinere modellen voor kleine werkplaatsen en scholen tot volwaardige productie machines. Een volledig overzicht van MetaQuip’s fiber laser cutter machines vindt u hier:

> Fiber metaal lasercutter portfolio

MetaQuip levert voor bepaalde specifieke toepassingen ook hoge vermogen CO2 laser cutters waarmee dun metaal gesneden kan worden, zoals de combi CO2 laser cutter. De verschillende tussen een fiber laser en CO2 laser cutter voor het snijden van metalen kunt u meer vinden op de pagina waar de twee technieken met elkaar vergeleken worden.

Meer uitleg over hoe een fiber laser cutter werkt vind u hier.

> Uitleg fiber lasercutter voor metaal

Behalve fiber lasersnijders voor het snijden van plaatmateriaal levert MetaQuip ook oplossingen voor het snijden van buismateriaal.

Fiber laser metaal snijmachines
Fiber laser cutter voor het lasersnijden van metaal

Van digitaal ontwerp naar realisatie

Maak uw digitaal ontwerp met uw mechanische ontwerp pakket (Solidworks, Inventor, Rhino, Fusion 360 360) en exporteer de 2D snijlijnen in DFX formaat. Uw lasermachine werkt op basis van een dergelijk vector formaat. Voor mensen met een grafische achtergrond werken ook pakketten als Adobe Illustrator perfect. Het AI formaat kan in de meeste gevallen ook rechtstreeks worden ingeladen in de lasersoftware. Het inlezen van uw ontwerp gebeurd met de meegeleverde lasersoftware (alleen Windows). Daarna is het snijsnelheid en het laservermogen selecteren, materiaal plaatsen en de laserjob kan starten. Snel en eenvoudig.

Lasercutters van klein tot groot

 • Laservermogen – over het algemeen geldt hoe dikker het materiaal dat u wilt snijden des te meer laservermogen u nodig heeft.
 • Werkoppervlak – de grootte van het werkblad bepaald de maximale grootte van het object dat u kunt snijden. Zowel de CO2 als de fiber laser cutters zijn er met werkbladen van 60 x 40cm tot werkbladen van 400 x 200cm en in een aantal gevallen (maatwerk) ook groter. Informeer naar de mogelijkheden.

Maatwerk fibercutters

MetaQuip levert standaard machines zoals hieronder getoond, maar wij kunnen machines ook aanpassen om bijvoorbeeld te integreren in een productieproces.
Denk hierbij aan extra tools om absoluut te kunnen werken zoals in de grafische industrie, software aanpassingen, automatisering voor automatisch laden en lossen tot volledig nieuwe innovatieve laser snijmachines op specificatie. We leveren praktisch te gebruiken, betaalbare oplossingen. Laser oplossingen die voldoen aan de machinerichtlijnen en laser veiligheids eisen.

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken.

MQ4040 LITE CO2 laser machine bedieningsinterface

Lasersnijden van dun edelmetaal met een fiber laser graveer machine

Het is mogelijk om dun zilver te snijden met een fiber laser. Hierbij bent u gebonden aan maat die met een fiberlaser bewerkt kan worden tot ongeveer 20 x 20cm. Hiernaast een voorbeeld van een van onze klanten. Informeer naar de mogelijkheden.

Ga naar de fiberlaser graveermachine overzichtspagina voor meer informatie over fiber graveerlasers en de mogelijkheden.

Lasersnijden en graveren van zilver

High-Power Combi CO2 fiber cutters voor dun metaal, RVS en organische materialen zoals hout

CO2 lasers met hogere laser vermogens zijn in staat om door dun staal te snijden (tot 1.2mm, 150W en 1.5mm, 200W) en RVS (tot 0.8mm, 150W en 1.0mm, 200W). 

Ga naar de CO2 staalsnijder voor meer informatie en de mogelijkheden..

MQ1390C High-Power CO2 metaal lasersnijder - laserkop close-up

Fiber lasercutter voor metaal en aluminium

De fiber laser snijmachine is geschikt voor het snijden dikkere metalen en ook aluminium. Deze machines snijden met extreem hoge precisie en met en snijresultaat dat geen verdere nabewerking meer nodig heeft. MetaQuip biedt de fiber laser snijmachine met laser vermogens van 500W, 750W, 1000W en 2000W (tot 20mm dikte). Deze machine is ook leverbaar in een volledig gesloten uitvoering. 

Materialen

 • Carbon staal
 • Silicium staal
 • Roestvast staal (RVS)
 • Aluminium
 • Titanium
 • Gegalvaniseerd staal
 • en vele andere metalen
Voorbeeld RVS lasersnijden met metaal lasercutter
Metaal lasersnijden