+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Hoge resolutie lasergraveren – 70 micrometer dots

Extreem hoge graveerresolutie met een fiberlaser

De laserbundel in een fiberlaser wordt in X en Y richting afgebogen met een klapspiegel. Deze spiegel is hoogst nauwkeurig en verder zijn er geen bewegende onderdelen in een fiber laser machine. Hierdoor kan een fiberlaser laser graveren met extreem hoge resolutie en grote nauwkeurigheid. Dit is voor sommige toepassingen en applicaties cruciaal.

Wat is er mogelijk?

Op metaal kunnen we structuren graveren tot 50 micrometer op andere materialen is de resolutie meestal wat minder, maar dat kan MetaQuip samen met u snel uitzoeken. Mooie van het laser graveren is dat in het gebied waar gegraveerd wordt in de meeste gevallen daadwerkelijk materiaal wordt weggehaald, dus daar ligt het nieuwe oppervlak lager dan het oorspronkelijke oppervlak. Dit kan voor een aantal toepassingen interessant zijn omdat de insteltijd van de laser graveermachine minimaal is en er snel gewerkt kan worden. Sneller dan met een groot aantal andere maak technieken die werken op deze schaal, zoals vaak gebruikt in de micro mechanische maak industrie.

Een voorbeeld

Op bijgevoegde foto’s is een raster van dots te zien van ongeveer 70 micrometer groot (in zwart). Deze liggen een aantal micrometers hoger dan de omgeving die door de laser weggehaald is. Mocht u ook toepassingen hebben waar hoge resolutie laser graveren voor nodig is dan nodigen we u graag uit om samen te kijken naar de mogelijkheden.

hoge-resolutie-lasergraveren
micrometer-lasergraveren
nauwkeurig-lasergraveren

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende laser graveer machines en mogelijkheden?