+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Papier en karton lasersnijden

Papier en karton lasersnijden, graveren, insnijden en perforeren

Papier en karton lasersnijden is een snel en eenvoudig proces dat gebruikt kan worden voor het bewerken van papier, kaft en karton. Dit kan gebruikt worden voor digitaal printen, voor het ontwikkelen van prototypes van verpakkingen, modelbouw of scrapbooking. De voordelen die een laser papiersnijmachine biedt maken nieuwe ontwerp opties mogelijk voor u, waardoor u zich onderscheid van de concurrent. Het papier graveren met de laser levert indrukwekkende resultaten. Dit geldt zowel voor logo’s, foto’s als ornamenten – er zijn geen beperkingen in de grafische vormgeving. Integendeel zelfs: oppervlaktebewerking met de laserstraal doet de vrijheid qua ontwerp alleen maar toenemen.

Geschikte materialen voor karton lasersnijden

  • Papier (fine of art paper, uncoated papier) tot 600 gram
  • Kaft
  • Karton
  • Golfkarton

Hoe werkt papier en karton lasersnijden?

Lasers zijn uitermate geschikt voor het maken van zelfs de meest fijne geometrieën. Maximale precisie en kwaliteit worden hierbij gewaarborgd. Een snijplotter kan niet voldoen aan die behoeftes. Laser papiersnijmachines staan niet alleen toe dat de meest delicate papiervormen gesneden kunnen worden, maar ook het graveren van logo’s of foto’s kunnen moeiteloos worden geïmplementeerd.

Lasersnijden van karton

Ook lasersnijden van karton gaat snel en moeiteloos. Er is wel kans dat er een verkleuring aan de randen optreed, maar voor prototyping en maatwerk oplossingen, biedt lasersnijden van karton een flexibele, snelle en goedkope productiemethode.

lasersnijden-karton-verpakking
Karton lasersnijden en rillen
lasersnijden-papier-karton
Kaarten van dik papier lasersnijden

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken. U kunt het natuurlijk op opsturen

Voorbeelden lasersnijden van papier en karton

Lasergraveren en lasersnijden van karton
Dozen karton lasersnijden
Dozen karton lasersnijden
Fotoboek papier lasersnijden
Fotoboek papier lasersnijden
Lasersnijden karton en papier
Snij parameters bepalen voor bepaalde papierdikte

Brandt het papier gedurende het lasersnijden?

Evenals bij hout, wat dezelfde chemische samenstelling heeft, verdampt het papier (“sublimatie”). In het gebied van de snijspeling vindt de overgang plaats van de vaste papier fase naar de gasfase. Dit wordt zichtbaar in de vorm van rook, in een hoog tempo. Deze rook vervoert de hitte weg van het papier. Daardoor is de warmtebelasting op het papier, dichtbij de snijspeling, relatief laag. Met name dit aspect maakt het lasersnijden van papier interessant: het materiaal heeft geen rook overblijfselen of verbrande randen; zelfs niet voor de meest fijne contouren.

Moet ik het materiaal bevestigen aan het werkvlak?

Nee, niet handmatig. Om optimale snij resultaten te bereiken raden wij het gebruik van een honeycomb bed aan, waarop u het materiaal met kleine magneten vastzet. Dun of golvend materiaal, zoals karton, worden hierdoor vlak op de werktafel gepositioneerd. De honeycomb ondersteunt het materiaal zodat het mooi vlak ligt. Bovendien wordt op deze manier voorkomen dat het materiaal breekt. De laser oefent geen druk uit op het materiaal tijdens het proces. Voor nauwkeurigere positionering zijn er ook mogelijkheden om een vacuümtafel te gebruiken. Klemmen of elke andere vorm van bevestigen is daarom niet nodig. Dit bespaart tijd en geld bij de voorbereiding van het materiaal.Door al deze voordelen is de laser de perfecte snijmachine voor papier.

Papier en karton lasersnijden met CO2 laser machines

Voor het snijden van karton, papier, hout, leer, en een groot aantal kunststoffen heeft u een CO2 laser machine nodig. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn: wat is de maximale grootte van het object dat ik uit wil snijden, dat bepaald de grootte van uw werkblad en wat is de maximale dikte die gesneden moet worden dat bepaald het laservermogen dat u nodig heeft.

CO2 laser machine productie
CO2 productie laser machine