+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Laser graveermachine

Welkom in de wereld van de laser graveermachine, waar precisie, veelzijdigheid en creativiteit samenkomen. Of u nu een professional bent die op zoek is naar een geavanceerde graveer oplossing of een hobbyist die zijn creatieve grenzen wil verleggen, een laser graveermachine biedt de perfecte oplossing. Op deze pagina verkennen we de mogelijkheden en voordelen van een laser graveermachine en waarom het de ultieme keuze is voor nauwkeurig graveren.

Veelzijdigheid

Een van de belangrijkste voordelen van een laser graveermachine is de veelzijdigheid ervan. Of u nu hout, metaal, kunststof, glas of zelfs leer wilt graveren, een laser graveermachine kan het allemaal aan. Dankzij geavanceerde technologieën en instellingen kunt u de diepte, snelheid en intensiteit van de laserstraal aanpassen om de gewenste resultaten te bereiken. Of u nu foto’s, logo’s, tekst of complexe ontwerpen wilt graveren, een laser graveermachine kan aan al uw behoeften voldoen. Voor het graveren van metalen zijn er gespecialiseerde laser graveermachines: fiber graveerlasers.

Nauwkeurigheid

Wanneer het aankomt op graveren, draait alles om nauwkeurigheid. En een laser graveermachine biedt precies dat. De geconcentreerde laserstraal zorgt voor uiterst nauwkeurige en gedetailleerde gravures, zelfs op de kleinste oppervlakken. Met een laser graveermachine kunt u complexe ontwerpen met grote precisie reproduceren, waardoor uw creaties tot leven komen. Of u nu een gepersonaliseerd sieraad wilt maken of professionele naamplaten wilt graveren, een laser graveermachine biedt de nauwkeurigheid die u nodig heeft.

Efficiëntie

Tijd is kostbaar, vooral in een professionele omgeving. Met een laser graveermachine kunt u uw graveer projecten efficiënter voltooien. De geautomatiseerde processen zorgen voor snelle en consistente resultaten, waardoor u meer kunt doen in minder tijd. Bovendien is de bediening van een laser graveermachine eenvoudig en intuïtief, zelfs voor beginners. Met een korte leercurve kunt u snel aan de slag en uw creativiteit de vrije loop laten.

Creativiteit

Een laser graveermachine opent de deur naar onbeperkte creatieve mogelijkheden. U kunt uw ontwerpen aanpassen en experimenteren met verschillende materialen en oppervlakken. Van het personaliseren van geschenken tot het maken van unieke kunstwerken, een laser graveermachine stelt u in staat om uw creativiteit te uiten op een manier die voorheen niet mogelijk was. Met een breed scala aan softwaretools kunt u uw eigen ontwerpen maken of bestaande ontwerpen aanpassen en perfectioneren.

Laser graveermachines voor heel veel toepassingen

MetaQuip heeft een breed laser graveermachine portfolio voor het lasergraveren en lasermarkeren van een groot aantal materialen. Voor verschillende toepassingen en materialen leveren we verschillende laser machines. Laser graveermachines scannen het oppervlak af en verbranden het oppervlak lokaal. Hoe dichter de verbrandingspuntjes bij elkaar staan deste donkerder de gravering (bijvoorbeeld op hout) wordt. Meer achtergrond informatie over lasergraveren vindt u op de (engels) talige wiki over lasergraveren. Bent u op zoek naar meer informatie waar op te letten bij aanschaf van een lasergraveermachine?

Waar op te letten bij laser graveermachine kopen
Lasergraveren natuurhout
Lasergraveren van hout

Wat is lasergraveren?

Algemeen graveren is het proces van het snijden of snijden van een ontwerp in een hard materiaal. Lasergraveren doet hetzelfde proces met een super gefocuste lichtstraal.

Wat is een laser graveermachine?

Laser graveermachines zijn speciaal ontworpen voor het snijden, etsen, markeren en graveren van harde materialen, waarbij het proces wordt geautomatiseerd door het gebruik van computersoftware.

U ziet waarschijnlijk de hele tijd items gegraveerd op een lasergraveerder zonder het te beseffen. Kijk eens naar zowat elke plaquette op een trofee of de borden op de kantoordeuren op uw werkplek. Deze zijn meer dan waarschijnlijk het product van een lasergraveermachine.

Hoe werkt een laser graveermachine?

Lasergraveerders zijn speciaal ontworpen om laserlicht te focusseren voor het markeren van hout, metaal, glas of ander materiaal met een vooraf geselecteerde gravure, vaak afbeeldingen, schrift of foto’s.

De machine gebruikt lasers om geconcentreerde warmte te produceren die de bovenste laag materiaal verwijdert en uit een item snijdt om het gewenste ontwerp te creëren.

Met behulp van krachtige lasers en spiegels reflecteert de machine een laserstraal op een oppervlak van een object.

Het licht wordt op de juiste afstand gefocust en op het juiste vermogensniveau ingesteld om een ​​markering achter te laten. Te weinig kracht en het snijdt niet in het materiaal, te veel en je kunt door het object heen branden.

Sommige lasers zijn op een XY as gemonteerd en maken bewegingen over het gewenste graveergebied (zoals de meeste CO2 laser graveermachines), vergelijkbaar met hoe een inktprinter op papier afdrukt. Het voordeel van dit soort laser is dat je grotere gebieden kunt graveren.

Andere lasers graveermachines zijn stationair en richten zich op een kleiner oppervlak (zoals de fiber graveerlasers). Het voordeel van dit lasertype is dat het de neiging heeft om sneller te graveren bij hogere vermogens.

Hoe werken lasers?

Laser licht wordt keer op keer geconcentreerd om een ​​krachtige straal te creëren. Er zijn drie belangrijke factoren voor hoe dit werkt: concentratie, energie en richting.

Concentratie

Licht beweegt in golven – op en neer, om zo te zeggen. Een normaal licht heeft een heleboel verschillende, variërende golflengten die elkaar kruisen. Focus nu alle golflengten zodat ze elkaar niet kruisen, maar in plaats daarvan perfect op elkaar aansluiten. Dit betekent ook dat laserlicht extreem krachtig kan worden en gefocust op een enkelvoudig punt.

Energie

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat als je je handen heen en weer beweegt in de badkuip, je behoorlijk sterke golven kunt maken. Als je je handen in de pas blijft houden met de golven die je maakt, worden de golven groter en groter. Een laser doet iets soortgelijks met lichtgolven. Het begint met zwak licht en voegt steeds meer energie toe zodat de lichtgolven steeds geconcentreerder worden.

Geef een krachtbron om die enkele golflengten perfect in de maat met elkaar te verplaatsen en bam! je hebt energie toegevoegd aan je geconcentreerde lichtstraal.

Richting

Het laatste belangrijke onderdeel van laserlicht is dat het directioneel is. In tegenstelling tot een zaklamp die wit licht gelijkmatig over een ruimte verspreidt, creëert laserlicht een strakke straal die veel grotere afstanden kan afleggen. De mooie termen doorbreken: het is sterk gecollimeerd (reist parallel in plaats van zigzaggend).

Laserlicht kan onzichtbaar zijn voor het menselijk oog.

Wat is het graveer proces op de laser machines?

Laser graveermachines kunnen een aantal verschillende graveer processen hebben, maar voor het grootste deel werken ze als volgt:

 1. Het graveerontwerp is geimporteerd in computersoftware zoals Photoshop.
 2. Het te graveren object wordt op het werkbed geplaatst.
 3. De laser graveermachine wordt goed gericht op het oppervlak van het object.
 4. Het vermogen van de laserstraal wordt ingesteld afhankelijk van de hardheid van het materiaal (hout, staal, goud, enz.).
 5. De operator start het geselecteerde graveerproces op de computer.
 6. De laser machine activeert de laser en scant over het gewenste markeergebied op het oppervlak van het object.
 7. De gravure wordt na voltooiing van de laser machine verwijderd en de graveerresten (roet, metaalscherven, enz.) worden van het oppervlak van het object verwijderd.
 8. Klaar!
Hout lasergraveren met standaard CO2 laser lens
Lasergraveren met standaard CO2 laser lens

Wat kan gegraveerd worden met een laser graveermachine?

Vrijwel alles kan worden gegraveerd, zolang het een harde ondergrond is.

 • Metaal
 • Hout
 • Glas
 • Plastic
 • Leer
 • Vezel

Wat bij verschillende materialen moet veranderen, is de kracht van het licht en het aantal lichtpulsen per inch (PPI).

Zachtere materialen zoals hout of plastic hebben minder stroom en minder PPI nodig voor duidelijke markeringen. Als je te veel kracht gebruikt, kan het ding dat je probeert aan te passen doorbranden; het gebruik van te veel of te weinig PPI kan een lelijke brandwond achterlaten.

Hardere materialen zoals staal hebben wat meer kracht en PPI nodig om een ​​stempel te drukken.

Wat je wilt, is een balans tussen kracht en PPI die zijn geoptimaliseerd voor de eigenschappen van het materiaal, zodat de verbranding er schoon uitkomt maar ook de integriteit van het object dat je graveert niet aantast.

Maar er is ook veel speelruimte voor de vermogensinstellingen van een lasergraveerder, zodat u echt kunt bepalen welke graveerkwaliteit voor u werkt.

Hoe lang duurt lasergraveren?

Het eenvoudige antwoord: lasergraveren duurt ongeveer 3-5 minuten.

Het uitgebreide antwoord: Lasergraveren kan 5 seconden tot meerdere uren duren. Er moet met nogal wat factoren rekening worden gehouden, zoals het materiaal dat wordt gegraveerd, de grootte van het ontwerp en de kracht van de laser om er maar een paar te noemen.

Hoewel het eigenlijke graveerproces relatief snel kan zijn, kunnen er meerdere, langere stappen nodig zijn bij het voorbereiden van de gravure, zoals het voorbereiden van het ontwerp in de computersoftware, het voorbereiden van het te graveren materiaal en het verwijderen van ongewenste resten na het graveerproces.

Zal een laser gravering slijten?

Kort antwoord: Nee. Laser gravures zijn permanent. De gravure is in het oppervlak van het materiaal gesneden / gebrand in plaats van erop geprint. Een gravure kan na een langere periode wel eroderen, of mechanisch bewerkt worden (schuren) om de gravering te verwijderen. U kunt ook iets overspuiten om een ​​gravure te verwijderen.

Materiaal is de belangrijkste overweging als u zich zorgen maakt over het verslijten van uw gravure. Hoe harder het materiaal, hoe kleiner de kans dat het na verloop van tijd slijt. Zachte metalen zoals goud eroderen sneller dan wolfraam.

Leer lasergraveren met een CO2 laser graveermachine
Leer lasergraveren met een CO2 laser graveermachine

Voordelen van lasergraveren met een laser graveermachine

Snelheid

Lasergraveren is een snel process. Een gravering staat afhankelijk van het type laser graveermachine in enkele seconden op het materiaal. Een normale CO2 laser machine is daarop een uitzondering! Deze machine scant het oppervlak met een mechanisch bewegende laserkop waardoor het plaatsen van een lasergravering langer duurt.

Schoon

Er komen verder geen chemicaliën aan te pas bij lasergraveren met een laser graveermachine. Het laserlicht is het enige gereedschap endat werkt volledig contactloos.

Permanente markering

Aangezien het materiaal daadwerkelijk wordt verandert is een lasergravering niet oplosbaar en blijft in de meeste gevallen permanent zichtbaar.

Hoge resolutie

Afhankelijk van de gebruikte golflengte heeft een lasergravering een hoge resolutie die met de meeste andere technieken moeilijk te evenaren is. 

Verschillende soorten laser graveermachines

Tijdens het laser graveren wordt het materiaal gedurende een hele korte tijd lokaal verhit, waardoor een verandering van het materiaal oppervlak optreed. Het daadwerkelijke effect is per laser graveermachine anders. Er zijn laser graveermachines die de toplaag weghalen, verbranden, verruwen of echt daadwerkelijk verkleuren. De golflengte van het gebruikte laserlicht bepaald hoe op een bepaald materiaal het graveer/markeer resultaat. Grofweg zijn er de volgende soorten laser graveer machines:

CO2 laser graveermachines

CO2 laser machines worden gebruikt voor het bewerken van met name organische materialen, zoals leer, hout, wat groffer glaswerk en kan (met wat grovere resolutie) ook de toplaag van geanodiseerd aluminium weghalen. Een CO2 laser machine kunt u nogmaal gesproken als lasersnijder en als laser graveermachine gebruiken.

> Bekijk het aanbod van CO2 laser machines

Als u grotere aantallen organisch materiaal wilt gaan bewerken (bijvoorbeeld seriematig lasergraveren van houten kistjes) dan is een CO2 galvo laser graveer machine een betere oplossing. Deze laser graveermachine is ook goed in productielijnen te integreren.

Fiber laser graveermachines

Voor het laser graveren en markeren van metalen worden fiber laser graveermachines gebruikt. Deze machines werken met een laserkop met een XY spiegel erin. Voordeel hiervan is betrouwbaarheid, snelheid, en de hoge resolutie. 

Meer over laser graveermachines voor metaal

Door lokaal een aantal keren op dezelfde plaats te lasergraveren kan ook enigszins diepte gerealiseerd worden. Dit wordt  o.a. gebruikt voor kunstenaars en juweliers voor het bewerken van o.a. dun zilver.

> Bekijk het aanbod fiber laser machines

> Bekijk het verschil tussen het laser graveren met een CO2 en fiber laser machine

UV laser graveermachines

UV laser graveer machines gebruiken een andere golflengte speciaal geschikt voor het lasergraveren van delicaat glaswerk en een groot aantal kunststoffen. 

> Bekijk MetaQuip’s UV laser graveer machine

> Bekijk ook het verschil tussen een UV en fiber laser machine

Fiber-laser-XL-Side-Open

Wat maakt MetaQuip’s laser graveermachines uniek?

Continu verbeteren van onze standaard machines

Nieuwe ideeën, functies en aanpassingen verwerken we direct in onze laser graveer machines. Hierdoor zijn onze machines sneller, eenvoudiger te gebruiken en leveren ze met de juiste uitbreidingen de beste resultaten in hun klasse.

Laserveiligheid en machine certificering

MetaQuip levert machines die laser veilig zijn en voldoen aan de geldende laser veiligheidseisen. De consequenties van onveilige machines kunnen groot zijn en daarom nemen wij dit uitermate serieus.

Laser graveer machines van klein tot groot

MetaQuip levert een complete range laser graveer machines. Hieronder vindt u een kort overzicht van de verschillende standaard laser graveermachines die we aanbieden.

Integratie in productielijnen

Daarnaast maken we indien gewenst onze lasermachines ook geschikt voor integratie in een productie proces. Dit kan in de vorm zijn van aanvullende tools om snel objecten te plaatsen, tot aanpassingen zodat de machines in een geautomatiseerde productielijn geplaatst kunnen worden tot software aanpassingen en uitbreidingen.

Scherpe prijzen en goede service

MetaQuip machines worden compleet geleverd en zijn scherp geprijsd. Daarnaast helpen wij mensen graag op weg zodat ze snel zelfstandig met deze machines aan de slag kunnen: en natuurlijk leren wij er ook weer van. U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte techniek is voor uw toepassing of applicatie. Uitbreidingen voor rondgraveren zijn ook beschikbaar. Meer over prijzen

Meteen klaar voor gebruik

Bij MetaQuip houden we van transparantie: onze laser graveer machines en laser markeermachines worden compleet geleverd en zijn meteen inzetbaar. Al onze lasergraveermachines zijn na aflevering meteen klaar voor gebruik: stekker insteken, afzuiging naar buiten leggen en starten met graveren. Verder helpen we u ook graag op weg om deze machines in te zetten in uw bestaande productie proces.

Maatwerk oplossingen

Tot slot kunnen we ook op uw specificaties, wensen en eisen een machine op maat ontwerpen.

Assortiment MetaQuip laser graveer en markeer machines

CO2 laser graveermachine porfolio – lasergraveren (en snijden) van organische materialen

CO2 laser machines zijn perfect geschikt om een groot aantal materialen te graveren (voor metaal graveren heeft u in het algemeen een fiber laser machine nodig!) en te lasersnijden. Denk hierbij aan een groot aantal kunststoffen, hout, leer, papier, karton enzovoorts. Een complete lijst vindt u hier. Al onze machines zijn voorbereid voor het gebruik van een rotatie module. Deze kunt u later altijd nog eenvoudig toevoegen.

CO2 DESKTOP LITE2 (PLUS)

LITE2plus Desktop CO2 laser machine 60 x 40cm

Instapmodel voor graveren en licht snijwerk. Beschikbaar in 40W en 60W. Nu ook beschikbaar met 60 x 40cm werkbed!

CO2 PRODUCTION

CO2 laser machine voor productie

Werkoppervlak van 60 x 40 cm tot 150 x 90 cm en laser vermogens van 60 tot 150W. Autofocus hoogte instellen (verbetert en vernieuwd!). Uitgebreide opties.

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen?

Fiber laser graveermachine portfolio – lasergraveren van metalen

MetaQuip levert een uitgebreide range fiber laser graveer machines voor het lasergraveren van metalen. Hieronder staat een overzicht van de fiber lasers die we standaard aanbieden. Onze fiberlasers worden helemaal compleet geleverd en zijn meteen na levering inzetbaar: stekker insteken en starten met graveren of markeren. Mocht u hulp nodig hebben hoe een fiberlaser in te zetten in uw productieproces of aanpassingen voor grote series dan kunnen we ook helpen.
Dit kan in de vorm zijn van aanvullende tools om snel objecten te plaatsen, tot aanpassingen zodat de machines in een geautomatiseerde productielijn geplaatst kunnen worden en software aanpassingen en uitbreidingen. Tot slot kunnen we ook op uw specificaties, wensen en eisen een machine op maat ontwerpen.

Open fiber laser graveermachines

Maximaal toegankelijk, snel ook grotere objecten graveren, u dient echter wel zelf laser veiligheid voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals laserbril en dergelijke. Open fiber laser graveermachines worden normaal gesproken geleverd met een inbouwverklaring.

Gesloten fiber laser graveermachines

Maximale veiligheid voor uw operator, op het moment dat de laser aanstaat kan de operator nooit blootgesteld worden aan laserlicht. Deze machines zijn laserklasse 3R machines.

LITE – open

MetaQuip-Open-fiberlaser-lite-metaalgraveren

Open fiberlaser machine. Eenvoudig te verplaatsen. Laserklasse 4 machine.

 • (Edel) metalen en aantal kunststoffen
 • Laservermogen: 20, 30W
 • Werkoppervlak*: 100x100mm & optioneel lens voor 70x70mm
 • Industriële luchtafzuiging
 • Maximale Z-hoogte: 700mm
 • CE gecertificeerd. Laserklasse 4.

Compact – open

Open fiber laser metaal graveermachine ook in MOPA. Lasergraveren in kleur

Open fiberlaser met aanstuur computer met lasergraveer software. Laserklasse 4.

 • (Edel) metalen en aantal kunststoffen
 • Laservermogen: 20, 30 of 50W
 • Werkoppervlak*: 100x100mm & extra lens voor 200x200mm
 • Industriële luchtafzuiging
 • Externe computer met lasersoftware
 • Maximale Z-hoogte: 800mm
 • CE gecertificeerd. Laserklasse 4
 • Eenvoudig te verplaatsen

Tafel – open

CO2 Galvo Laser graveermachine

Open tafel model fiberlaser met geïntegreerde PC met lasergraveer software. Klasse 4 lasermachine.

 • (Edel) metalen en aantal kunststoffen
 • Laservermogen: 20, 30, 50 of 100W
 • Werkoppervlak*: 100x100mm & extra lens voor 200x200mm
 • Industriële luchtafzuiging
 • Geïntegreerde computer met lasersoftware
 • Maximale Z-hoogte*: 800mm
 • CE gecertificeerd. Laserklasse 4
 • XY tafel & focuslaser
 • Snel plaatsen van voorwerpen in productieomgevingen

Desktop – gesloten

Bureau model fiberlaser. Interessant voor kleinere objecten en beperkte ruimte. Klasse 3R.

 • Goud, zilver, metaal, titanium en aantal kunststoffen
 • Laservermogen: 20, 30 of 50W
 • Werkoppervlak: 65x65mm & extra lens voor 100x100mm
 • Industriële luchtafzuiging
 • Externe computer met lasersoftware
 • Maximale Z-hoogte*: 600mm
 • CE gecertificeerd. Laserklasse 3R. Veilig werken zonder laserbril.
 • Graveren van kleine objecten. Ideaal voor juweliers. Past op ieder bureau
 • Rotatie module voor kleine voorwerpen (ringen) inbegrepen

Production

Maximale veiligheid voor uw operator. Ingericht voor productie. Laserklasse 3R.

 • (Edel) metalen en aantal kunststoffen
 • Laservermogen: 20, 30, 50 of 100W
 • Werkoppervlak*: 100x100mm & extra lens voor 200x200mm
 • Industriële luchtafzuiging
 • Geïntegreerde computer met lasersoftware
 • Maximale Z-hoogte*: 800mm
 • CE gecertificeerd. Laserklasse 3R. Veilig werken zonder laserbril.
 • XY tafel & focuslaser
 • Veelzijdige machine met uitgebreide mogelijkheden
 • Draaideur (optioneel te leveren met schuifdeur
 • Optioneel ook leverbaar met gemotorizeerde up/down functie en digitale hoogte uitlezing

Opmerkingen

 1. Werkgebied – optioneel ook leverbaar in 65 x 65mm of 150 x 150mm werkoppervlak
 2. Maximale Z hoogte – optioneel is deze ook verkrijgbaar met een geautomatiseerde Z-as hoogte instelling.

Speciale laser graveermachines

Tampondruk Cliche laser graveermachine

Lasergraveer uw eigen clichéplaten, flexibel, snel en kosteneffectief. MetaQuip heeft in samenwerking met Tampo Techniek Nederland BV (TTN) een complete oplossing gerealiseerd waarmee u zelf clichés kunt maken.

UV laser graveermachine voor kunststof

Industriële UV lasers voor graveren en markeren van PCB materiaal, een groot aantal kunststoffen of glas. Snel, goed contrast en makkelijk te programmeren. Graveringen staan permanent en zonder gebruik van inkten in het materiaal.

CO2 Galvo laser graveermachine

CO2 Galvo Laser graveermachine

Lasergraveringen tot 5x sneller dan met standaard CO2 lasers. Metalen buis met lange levensduur en geen bewegende delen.

Laser graveermachine kopen? Waar op te letten

Bij het kopen van een laser graveermachine zijn er enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Ten eerste is het essentieel om het beoogde gebruik en de materialen die u wilt graveren te overwegen. Verschillende laser graveermachines hebben verschillende vermogens niveaus en kunnen beter geschikt zijn voor specifieke materialen zoals hout, metaal of kunststof. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de maximale graveer afmetingen en de graveersnelheid die een machine kan bieden. Een andere overweging is de gebruiksvriendelijkheid van de machine en de beschikbaarheid van software-ondersteuning. Zorg ervoor dat u een laser graveermachine kiest die gemakkelijk te bedienen is en wordt geleverd met gebruiksvriendelijke software, zodat u moeiteloos uw ontwerpen kunt realiseren. Tot slot is het verstandig om de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de machine te onderzoeken, evenals de garantie- en ondersteuningsmogelijkheden van de fabrikant. Het doen van grondig onderzoek en het vergelijken van verschillende modellen zal u helpen de juiste laser graveermachine te vinden die aan uw specifieke behoeften voldoet. Nog vragen laat het ons weten.

MetaQuip helpt u verder

Als u op zoek bent naar de ultieme oplossing voor nauwkeurig graveren, dan is een laser graveermachine de ideale keuze. Met de veelzijdigheid, nauwkeurigheid, efficiëntie en creatieve mogelijkheden die het biedt, opent een laser graveermachine een wereld van mogelijkheden voor professionals en hobbyisten. Ga op ontdekkingsreis in de wereld van lasergraveren en laat uw creativiteit de vrije loop met een laser graveermachine.

Neem vandaag nog contact op