Lasermarkeren van aluminium

Snel markeren van typenummers, logo’s of barcodes op aluminium

Met een fiberlaser kunt u heel eenvoudig een tekst, typenummer, logo, barcode, QR code of iedere andere afbeelding zetten. Dit werkt zowel voor glad en geborsteld aluminium, maar nog meer contrast krijgt u wanneer u met een fiberlaser geanodiseerd (zwart, rood, blauw) aluminium  lasergraveert. Dan wordt de markering weer blank  / glanzend en blijft de anodiseerlaag compleet staan met een heel hoge resolutie.

Laser markeren aluminium typeplaat

Toepassingen

Lasermarkeren van aluminium wordt veelal ingezet in de industrie om onderdelen beter te kunnen tracen tijdens productie en om service nadien eenvoudiger te maken. Lasermarkeringen zitten permanent in het materiaal en zijn ook na jaren nog steeds zichtbaar.

Hoe werkt dit?

Hierbij een voorbeeld van lasermarkeren van aluminium, waarbij een open-bed fiberlaser is ingezet. Dergelijke machines hebben als voordeel dat het te graveren object goed en snel te plaatsen en verwijderen is, maar er moeten wel veiligheidseisen mbt laserveiligheid getroffen worden, vandaar dat er vaak gekozen wordt om te werken met gesloten fiberlaser systemen.

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende fiberlaser metaal graveer machines en mogelijkheden. Ga naar de fiberlaser overzichtspagina…

Video

nl_NLDutch