+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Lasermarkeren van aluminium

Snel markeren van typenummers, logo’s of barcodes op aluminium

Met een fiberlaser kunt u heel eenvoudig een tekst, typenummer, logo, barcode, QR code of iedere andere afbeelding zetten. Dit werkt zowel voor glad en geborsteld aluminium, maar nog meer contrast krijgt u wanneer u met een fiberlaser geanodiseerd (zwart, rood, blauw) aluminium laser graveert. Dan wordt de markering weer blank  / glanzend en blijft de anodiseer laag compleet staan met een heel hoge resolutie.

Laser markeren aluminium typeplaat
Serienummers QR codes op RVS, aluminium

Benieuwd of lasertechniek voor uw toepassing geschikt is? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij of graveer toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken. U kunt het natuurlijk ook opsturen.

Toepassingen van lasermarkeren van aluminium

Laser markeren van aluminium wordt veelal ingezet in de industrie om onderdelen beter te kunnen traceren tijdens productie en om service nadien eenvoudiger te maken. Lasermarkeringen zitten permanent in het materiaal en zijn ook na jaren nog steeds zichtbaar.

Hoe werkt dit?

Hierbij een voorbeeld van laser markeren van aluminium, waarbij een open-bed fiberlaser is ingezet. Dergelijke machines hebben als voordeel dat het te graveren object goed en snel te plaatsen en verwijderen is, maar er moeten wel veiligheidseisen met betrekking tot laserveiligheid getroffen worden, vandaar dat er vaak gekozen wordt om te werken met gesloten fiberlaser systemen.

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende fiberlaser metaal graveer machines en mogelijkheden. Ga naar de fiberlaser overzichtspagina…

Lasermarkeren van aluminium in de praktijk