+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Fiber graveerlaser toepassing – Metaal lasergraveren

Metaal lasergraveren met laser: schoon, snel en flexibel

Metaal lasergraveren met fiber markeer lasers is een schone, snelle en flexibele bewerkingsmethode om metalen te voorzien van een gravering. U kunt ieder voorwerp van unieke teksten, serienummers, barcodes of logo’s voorzien. Binnen een aantal seconden is de gravering geplaatst. De gravering zit permanent in het metaal en lost niet op door schoonmaakmiddelen. Barcodes zijn afhankelijk van het materiaal eenvoudig uit te lezen met een mobiele telefoon of professionele scanner. Voor het lasergraveren wordt een fiber laser gebruikt met een golflengte van 1060nm.

Metalen die gegraveerd kunnen worden met een fiberlaser

Denk bij metaal lasergraveren onder andere aan de volgende materialen:

 • Metaal en RVS
 • Aluminum
 • Zilver
 • Platinum
 • Goud

Andere materialen en exoten zijn ook vaak te bewerken. Informeer naar de mogelijkheden. In de meeste gevallen testen we uw materiaal kosenloos.

Voordelen van metaal lasergraveren met een fiberlaser

 • Korte graveer tijd. Ook geschikt voor snelle processen.
 • Geen nabewerking nodig, meteen productie kwaliteit.
 • Werkt op alle metalen en een aantal kunststoffen.
 • De gravering zit echt voelbaar in het materiaal.
 • De gravering is permanent, anders dan bedrukken, lakken of met stickers.
 • Flexibel en snel om te stellen of automatisch te laten op nummeren.
 • Schone markering zonder toevoegingen en verontreinigingen (medisch, food, procesindustrie).
typeplaatje lasergraveren. Metaal lasergraveren
Typeplaatje lasergraveren

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw metaal lasergraveer toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken. U kunt het natuurlijk op opsturen

Voorbeelden van metaal lasergraveren

Laser graveren van metalen verruwen lokaal het metaal en daarnaast verkleurd het materiaal ook. Het contrast van de gravering kan geoptimaliseerd worden door de juiste graveer instellingen. Indien kleur of echte zwarttinten nodig zijn dan is wellicht een MOPA fiberlaser de betere keuze.

Zilver, goud, titanium ringen lasergraveren
Barcodes op gereedschap
Relatiegeschenken lasergaveren
Laser markeren aluminium typeplaat fiber laser graveermachine
Typenummers, EAN or QR codes lasergraveren

Waarom laser graveren van metaal met een fiberlaser?

Metaal lasergraveren en markeren met een CO2 laser is zeer gelimiteerd. De golflengte van de CO2 laser is niet geschikt om meerdere soorten metaal te bewerken. Ondanks dat geanodiseerd aluminium wel mogelijk is met de CO2 laser raden wij mensen, die op zoek zijn naar een meer universele oplossing, aan om voor metalen een markeer laser (ook wel fiber laser genoemd) te gebruiken. Laser graveren van metaal gaat makkelijk met een markeer laser en is ook geschikt voor roestvast staal, aluminium en meer edele metalen zoals goud en zilver.

Wat kan er gegraveerd worden met een fiberlaser?

De bijgeleverde software kan gemakkelijk files van adobe illustrator, DXF, JPEG of andere foto formaten gebruiken, echter het is ook mogelijk zelf tekst of figuren te maken met dit pakket. Vergelijkbaar met de CO2 lasers kunt u kiezen om diverse layers te gebruiken om diepe en oppervlakkige gravering te combineren door ander laser vermogen en snelheid in te stellen en daarmee een groter effect in uw markeer resultaat te bereiken.

Waarin onderscheiden fiber lasers zich?

Markeer lasers hebben een gering werk oppervlakte dat kan worden gegraveerd, maar voor de meeste applicatie waar een unieke code, barcode of logo dient te worden geplaatst is dit ruim voldoende en zijn markeer lasers sneller en flexibelere dan CO2 lasers. Wilt u eens proberen wat voor uw materialen het beste werkt, neemt u gerust eens contact met ons op, dan kunnen we altijd bij ons op locatie experimenteren om de beste oplossing te bepalen.

Metaal lasergraveren in kleur

Met een standaard fiber laser graveermachine ontstaat een donkere verkleuring, het contrast hangt af van de instellingen en het materiaal. Een fiber laser verruwt de toplaag enigszins. Naast de standaard fiber laser machines zijn er ook zogenaamde MOPA fiber lasers beschikbaar. Deze verruwen het oppervlak niet en er zijn meer instelmogelijkheden om het contrast te regelen zodat het mogelijk is echte zwarttinten te realiseren en ook aankleuring van het materiaal zoals hiernaast getoond wordt.

MOPA fiber laser kleur lasergraveren

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende laser graveer machines en mogelijkheden.

Voorbeelden gemaakt met een fiber graveer laser

Zilver lasersnijden met een fiber graveerlaser

Spiegel laser graveren met fiber of CO2 laser

Aluminium fotolijst laser graveren

Lasergraveren sleutelhanger

Lasergraveren relatiegeschenken

Lasergraveren van rvs naamplaatjes

Lasergraveren van aluminium typeplaatjes