+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

CO2 Laser toepassingen

Lasersnijden & graveren van een groot aantal materialen

CO2 laser machine

CO2 laser machines zijn geschikt voor het lasersnijden en lasergraveren van een groot aantal met name organische materialen door de gebruikte golflengte van 10.6um. Materialen waaraan u kunt denken zijn onder andere:

Lasergraveren en lasersnijden

In de meeste gevallen is het mogelijk om zowel te lasergraveren als ook te lasersnijden. De machines zijn vaak wel geoptimaliseerd voor een bepaalde toepassing waardoor ze bijvoorbeeld het meest geschikt zijn voor (productiematig) te lasersnijden en op lagere snelheid kunnen graveren. Andere oplossingen zijn voor productiematig lasergraveren en kan in een aantal gevallen niet eens mee gesneden worden.

Geschikte materialen

  • Hout zowel natuurlijk hout als geperst hout
  • Leer inclusief kunstleer
  • Karton, papier
  • Schuimrubber
  • Verf / anodiseerlagen
  • Kunststof (o.a. PMMA, Acrylaat, Plexiglas)
  • Siliconen rubbers
  • Textiel, stof, fleece etc.
  • Natuursteen enzovoorts

Toepassingen

Lasersnijden en lasergraveren van hout

MetaQuip lasers zijn uitermate geschikt voor lasersnijden en lasergraveren van hout. Voor bijvoorbeeld speelgoed, decoratieve artikelen, artistieke bewerkingen, souvenirs, kerstdecoraties, cadeaus, architectuur modellen en meubelmakers.

Lasersnijden van hout
Leer lasersnijden en lasergraveren

Lasersnijden en lasergraveren van leer

Leer is een organisch materiaal dat uitermate geschikt is om te bewerken met laser techniek. Lasersnijden en lasergraveren van leer gaat snel, flexibel en ook complexe patronen zijn snel te graveren of lasersnijden.

Lasersnijden van kunststof plaatmateriaal

Lasersnijden van kunststof of het snijden van acryl is één van de meest voorkomende lasertoepassingen. CO2 laser machines zijn uitermate geschikt voor het lasersnijden Acryl / Plexiglas, bijvoorbeeld voor de productie van verlichte of neon displays, reclameborden, POS/POP displays etc.

Ook andere kunststoffen als (dun 0.8-1.0mm) polycarbonaat, polypropyleen en polyethyleen, kunnen ook gesneden worden met de CO2 laser.

Rubber lasersnijden en lasergraveren

Lasergraveren van (stempel) rubber

Laser graveren van rubber gaat makkelijk en snel met MetaQuip laser graveer machines. Met onze laser graveer machines kunt u uit geschikt rubber snel stempel produceren met teksten, logo’s of foto’s.

Papier en karton snijden, graveren & perforeren

Lasersnijden van papier en karton is een snel en eenvoudig proces dat gebruikt kan worden voor het bewerken van papier, kaft en karton. Dit kan gebruikt worden voor digitaal printen, voor het ontwikkelen van prototypes van verpakkingen, modelbouw of scrapbooking. De voordelen die een laser papiersnijmachine biedt maken nieuwe ontwerp opties mogelijk voor u, waardoor u zich onderscheid van de concurrent. Het papier graveren met de laser levert indrukwekkende resultaten. Dit geldt zowel voor logo’s, foto’s als ornamenten – er zijn geen beperkingen in de grafische vormgeving. Integendeel zelfs: oppervlaktebewerking met de laserstraal doet de vrijheid qua ontwerp alleen maar toenemen.

Papier & karton snijden, graveren, perforeren
Vilt lasersnijden

Lasersnijden van textiel & stoffen

Lasersnijden van textiel en een groot aantal stoffen is goed mogelijk met een CO2 laser machine. Ook zijn er mogelijkheden voor een groot aantal synthetische en technische textielen zoals bijvoorbeeld gebruikt in de auto industrie. Een MetaQuip laser kan op een snelle en eenvoudige manier gebruikt worden voor het lasersnijden van textiel en een groot aantal stoffen.

Staat uw toepassing er niet bij?

Zoveel materialen, zoveel opties. Hierboven staan maar een klein deel van de mogelijkheden met lasertechniek. Als u een sample van uw materiaal stuurt dan kijken we kosteloos of dit met goede kwaliteit met een CO2 laser machine of ander soort laser machine te bewerken is.

Standaard CO2 laser machines

Voor het snijden van hout, leer, en een groot aantal kunststoffen heeft u een CO2 laser machine nodig. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn: wat is de maximale grootte van het object dat ik uit wil snijden, dat bepaald de grootte van uw werkblad en wat is de maximale dikte die gesneden moet worden dat bepaald het laservermogen dat u nodig heeft.

CO2 laser machine productie
CO2 productie laser machine
Portaal-laser-machine-bewerken-grote-platen

Lasersnijden van grote platen

Voor het lasersnijden (en soms ook lasergraveren) van grote platen hout of kunststof heeft MetaQuip de zogenaamde portaal laser machines. Deze worden vaak gebruikt voor wat dikker plaatmateriaal en hebben dus een hoger laservermogen en zijn beschikbaar in verschillende afmetingen.

Productiematig lasergraveren

Het is mogelijk om grotere series te maken met een CO2 LITE of productie machine, echter de laserkop scant daarbij het volledige object helemaal af. Dit kost tijd. Voor seriematig plaatsen van logo’s kleinere afbeeldingen wordt meestal gewerkt met een CO2 galvo machine. Deze heeft geen bewegende delen en maakt gebruik van een metaalbuis wat een langere uptime garandeert. Grootste voordeel is de extreem hoge graveersnelheid.

CO2 galvo laser graveer machine
Gravering van bamboe telefoonhoesjes met Galvo CO2 laser machine

Voorbeelden gemaakt met CO2 laser machine

Maquette en modelbouw met laser techniek

Hout modelbouw lasersnijden met CO2 laser machine

Lasergesneden houten klok

Lasergravering op hout

Spiegel laser graveren met fiber of CO2 laser

Lasersnijden van textiel en stof

Fleece lasergraveren

Foto laser graveren op hout

Kartonnen dozen lasersnijden

Lasersnijden van bekerhouders in triplex

Houten kist lasergraveren

Lasergraveren van Natuursteen

Lasersnijden van hout

Lasergraveren Van Leer

Lasergraveren Van Hout

Sleutelhanger Met Lasersnijden en Lasergraveren

Glas Graveren Met CO2 Laser

Laser Graveren Van Telefoonhoesjes