+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Laser snijmachines / lasersnijder voor snijden van bijna alle materialen

De ultieme oplossing voor nauwkeurig en veelzijdig snijden

Welkom in de wereld van de laser snijmachine, waar precisie, veelzijdigheid en productiviteit samenkomen. Of u nu een professional bent die op zoek is naar een geavanceerde snijoplossing of een hobbyist die zijn creatieve projecten wil verbeteren, een laser snijmachine biedt de perfecte oplossing. Hier verkennen we de mogelijkheden en voordelen van een lasersnijder en waarom het de ultieme keuze is voor nauwkeurig en veelzijdig snijden.

Soorten laser snijmachines

Er zijn verschillende soorten lasersnijders, elk met zijn eigen kenmerken en toepassingen. CO2-lasersnijders zijn een van de meest populaire opties en worden voornamelijk gebruikt voor het snijden van niet-metalen materialen zoals hout, acryl (kunststof), textiel en leer. Fiberlaser-snijders daarentegen zijn ideaal voor het snijden van metalen materialen, waaronder staal, aluminium en koper. Ze bieden hoge snijsnelheden en uitstekende precisie. Lasersnijders zijn er van klein tot groot formaat ook wel bekend als portaallasers. Deze machines zijn speciaal ontworpen om hele grote objecten te kunnen snijden, waardoor minder snijverliezen optreden. Alle lasersnijders zijn beschikbaar in verschillende formaten en vermogensniveaus, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Het is belangrijk om het beoogde gebruik en de materialen die u wilt snijden in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste type lasersnijder voor uw behoeften.

Hout modelbouw lasersnijden met CO2 laser machine / lasersnijders
Triplex gesneden met CO2 lasersnijder / snijlaser

Veelzijdigheid

Een van de belangrijkste voordelen van een laser snijmachine is de veelzijdigheid ervan. Of u nu hout, acryl, textiel, leer, metaal of zelfs glas wilt snijden, een laser snijmachine kan het allemaal aan. Met verschillende vermogensniveaus en instellingen kunt u de snijdiepte, snelheid en intensiteit van de laserstraal aanpassen om de gewenste resultaten te bereiken. Of het nu gaat om het snijden van complexe patronen of het uitsnijden van gepersonaliseerde vormen, een laser snijmachine biedt de veelzijdigheid die u nodig heeft.

Nauwkeurigheid

Nauwkeurigheid is essentieel bij het snijden, vooral bij fijne details en complexe ontwerpen. Een laser snijmachine biedt precies dat. Dankzij de geconcentreerde en krachtige laserstraal kunt u met een laser snijmachine uiterst nauwkeurige en gedetailleerde snedes maken, zelfs op de kleinste oppervlakken. Met een laser snijmachine kunt u strakke, perfecte snedes creëren zonder rafels of beschadigingen, waardoor uw projecten een professionele uitstraling krijgen.

Efficiëntie

Tijd is kostbaar, vooral in een productieomgeving. Met een laser snijmachine kunt u uw snijprojecten efficiënter voltooien. De geautomatiseerde processen en de snelle snijsnelheden zorgen voor een hogere productiviteit en een snellere doorlooptijd. Bovendien is de bediening van een laser snijmachine eenvoudig en intuïtief, zelfs voor beginners. Met een korte leercurve kunt u snel aan de slag en uw productiviteit naar nieuwe hoogten tillen.

Creativiteit

Een laser snijmachine opent de deur naar grenzeloze creatieve mogelijkheden. U kunt uw ontwerpen aanpassen en experimenteren met verschillende materialen en vormen. Van het creëren van gepersonaliseerde geschenken en interieurdecoraties tot het snijden van complexe prototypes en industriële onderdelen, een laser snijmachine stelt u in staat om uw creatieve visie tot leven te brengen met nauwkeurige en prachtige snedes.

MetaQuip heeft een uitgebreid lasersnijder / laser snijmachine portfolio

MetaQuip levert een compleet lasersnijder / laser snijmachine portfolio. Deze laser machines zijn geschikt voor het lasersnijden van een groot aantal voornamelijk materialen. Het portfolio lasersnijders kan grofweg in twee categorieën worden opgedeeld:

Compleet geleverd. Meteen klaar voor gebruik.

Al onze lasersnijders worden compleet geleverd en zijn meteen klaar om ingezet te worden. MetaQuip levert standaard een basis training bij zijn machines zodat u er meteen mee aan de slag kunt. Hierbij vindt u een overzicht van de verschillende oplossingen op het gebied van laser snijmachines en hun toepassingsmogelijkheden.

CO2 Laser SnijMachine

CO2 lasersnijders zijn met name geschikt voor het lasersnijden van organische materialen. Denk hierbij aan lasersnijden van kunststof (plexiglas), hout, leer, karton, textiel, textiel. CO2 laser snijmachines maken gebruik van een golflengte van 10.6 micrometer.

Fiber Lasersnijder

Dit zijn hoogvermogen laser snijmachines met laservermogens vanaf 500W, maar meestal in de kiloWatt range. Deze fiber lasersnijmachines worden vooral gebruikt voor het lasersnijden van metalen.

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken op onze laser snijmachines.

Fiber lasersnijders
3mm RVS gesneden met fiber lasersnijder / snijlaser

Voorbeelden

https://metaquip.nl/wp-content/uploads/2015/01/kartonnen-doosje-op-maat-model1-45graden.jpg
acrylaat gesneden met CO2 lasersnijder
Leer lasersnijden
Lasersnijden vilt

Materialen om te bewerken met MetaQuip snijmachines

CO2 laser machines zijn geschikt voor het snijden van een groot aantal (vooral organische) materialen. Materialen die goed te snijden zijn met een CO2 lasersnijder zijn:

 • Kunststof zoals acrylaat (PMMA, Plexiglas)
 • Folies, latex
 • Hout & kurk
 • Karton & papier
 • Meeste organische en synthetische textiel
 • Leer
 • Vilt en foam

De volledige materialenlijst voor lasersnijden vindt u hier….

Fiber laser machines zijn geschikt voor het snijden van een groot aantal metalen en legeringen. Denk hierbij onder andere aan:

 • Koolstof staal
 • Roestvast staal
 • Titanium
 • Gegalvaniseerd staal
 • Koper
 • Aluminium
 • Andere legeringen

MetaQuip CO2 machine portfolio

Onderstaande CO2 laser machines zijn perfect geschikt om een groot aantal materialen te lasersnijden. In de meeste gevallen kunt u bij een lager laservermogen met dezelfde machine ook lasergraveren. Denk hierbij aan een groot aantal kunststoffen, hout, leer, papier, karton enzovoorts. Al onze machines, behalve de LITE series, zijn voorbereid voor het gebruik van een rotatie module. Deze kunt u later altijd nog eenvoudig toevoegen.

CO2 DESKTOP LITE2 (PLUS)

LITE2plus Desktop CO2 laser machine 60 x 40cm

Instapmodel voor graveren en licht snijwerk. Beschikbaar in 40W en 60W. Nu ook beschikbaar met 60 x 40cm werkbed!

CO2 PRODUCTION

CO2 laser machine voor productie

Werkoppervlak van 60 x 40 cm tot 150 x 90 cm en laser vermogens van 60 tot 150W. Autofocus hoogte instellen (verbetert en vernieuwd!). Uitgebreide opties.

Naast standaard CO2 laser snijmachines heeft MetaQuip ook machines voor speciale toepassingen: extra groot, extra snel, meer vermogen. Bekijk hier het volledige CO2 laser machine overzicht.

Fiber metaal lasersnijder portfolio

MetaQuip heeft een aantal fiber laser metaal laser snijmachines voor het lasersnijden van metaal in haar portfolio. Kwalitatief kunnen deze machines de strijd aan met metaal snijders van grote Duitse laser partijen, echter tegen een significante lagere aanschafkosten en ook tijdens productie blijven deze kosten aanzienlijk lager door de hoge betrouwbaarheid. Van 500-6kW voor het snijden van dik metaal. Grote voordeel van fiber laser metaal snijden is dat er verder geen nabewerking nodig is.

Voorbeelden van metaal snijders tot 2kW – dun plaatmateriaal

Fiber lasersnijder S -FC6060

MQ FC6060 fiber metaal lasersnijder metaal lasersnijden
MQ-FC6060 fiber laser metaal snijder

Hoge precisie lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laservermogens van 500 tot 1000W.

Werkoppervlak: 60 x 60cm
Laservermogen: 500-1kW

Scholen en MKB.

Fiber lasersnijder M – FC1390

MQ-FC1390-metaal-laser-snijder
MQ-FC1390 fiber laser metaal snijder

Hoge precisie lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laservermogens van 500 tot 1000W.

Werkoppervlak 130 x 90cm
Laservermogen: 500-1kW

Scholen en MKB.

MetaQuip heeft ook fiber metaal snijders voor groter plaatmateriaal en ook voor dikker materiaal. Daarnaast levert MetaQuip nog een aantal specials voor en maatwerk machines voor specifieke toepassingen. Deze machines ontwikkelen we in opdracht van de klant.

Van digitaal ontwerp naar realisatie

Maak uw digitaal ontwerp met uw mechanische ontwerp pakket (Solidworks, Inventor, Rhino, Fusion 360 360) en exporteer de 2D snijlijnen in DFX formaat. Uw lasermachine werkt op basis van een dergelijk vector formaat. Voor mensen met een grafische achtergrond werken ook pakketten als Adobe Illustrator perfect. Het AI formaat kan in de meeste gevallen ook rechtstreeks worden ingeladen in de lasersoftware. Het inlezen van uw ontwerp gebeurd met de meegeleverde lasersoftware (alleen Windows). Daarna is het snijsnelheid en het laservermogen selecteren, materiaal plaatsen en de laserjob kan starten. Snel en eenvoudig.

Laser machines van klein tot groot

MetaQuip levert een complete range laser machines voor lasersnijden. De twee belangrijkste parameters zijn laservermogen en de afmeting van het werkblad.

 • Laservermogen – over het algemeen geldt hoe dikker het materiaal dat u wilt snijden des te meer laservermogen u nodig heeft.
 • Werkoppervlak – de grootte van het werkblad bepaald de maximale grootte van het object dat u kunt snijden.

Custom laser machines en maatwerk oplossingen

MetaQuip levert standaard laser snijmachines en heeft ook een aantal speciale machines voor specifieke toepassingen. Staat het het soort lasermachine er niet bij neem dan contact met ons op want MetaQuip levert ook specials voor bijvoorbeeld textiel of andere materialen te snijden.

Daarnaast ontwikkelen wij ook klantspecifieke lasermachines. Lasers voor specifieke toepassingen of bijvoorbeeld met volledige integratie in het productieproces.


Denk hierbij aan extra tools om absoluut te kunnen werken zoals in de grafische industrie, software aanpassingen, automatisering voor automatisch laden en lossen tot volledig nieuwe innovatieve CO2 lasersnijders op klant specificatie. We ontwikkelen praktisch te gebruiken, betaalbare oplossingen. Die waar mogelijk laser veilig zijn en voldoen aan de CE machinerichtlijnen.

MQ4040 LITE CO2 laser machine bedieningsinterface

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken.

Lasersnijden van dun edelmetaal met een fiber laser graveer machine

Het is mogelijk om dun zilver te snijden met een fiberlaser. Hierbij bent u gebonden aan maat die met een fiberlaser bewerkt kan worden tot ongeveer 20 x 20cm. Hiernaast een voorbeeld van een van onze klanten. Informeer naar de mogelijkheden.

Ga naar de fiberlaser machine overzichtspagina voor meer informatie over fiberlasers en de mogelijkheden.

Lasersnijden en graveren van zilver

High-Power Combi CO2 Laser SnijMachines

Lasersnijden van dun metaal, RVS en organische materialen zoals hout

MetaQuip levert ook CO2 laser machines met hogere laser vermogens (bv 200-350W). Hiermee is het mogelijk om voor bepaalde toepassingen door dun staal te snijden (tot 1.2mm, 150W en 1.5mm, 200W) en RVS (tot 0.8mm, 150W en 1.0mm, 200W). Tevens kunnen we de machine zo aanpassen dat er ook mee te graveren is! Meer weten? Neem contact met ons op.

Ga naar de CO2 staalsnijder voor meer informatie en de mogelijkheden..

MQ1390C High-Power CO2 metaal lasersnijder - laserkop close-up

Veiligheid

Laser machines gebruiken hoog vermogen vaak onzichtbaar (geconcentreerd) laser licht. Dit is potentieel gevaarlijk. Daarom doet MetaQuip er alles aan om waar mogelijk laserklasse 1 of laser klasse 3R laser machines te leveren. Oplossingen die intrinsiek veilig zijn om te gebruiken zonder verdere laser veiligheidsmaatregelen. Onze open machines leveren we met inbouwverklaring. U dient in deze gevallen zelf de laserveiligheid te voorzien. Een keuringsbedrijf zoals Laprocon kan u adviseren wat er dient te gebeuren zodat ook deze open (laser klasse 4) machines veilig gebruikt kunnen worden.