+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Laser machine software

MetaQuip levert laser machine software bij de verschillende typen laser machines. Hieronder een kort overzicht van de verschillende oplossingen die we leveren en in het verleden geleverd hebben.

Laser machine software voor CO2 laser machines

Lightburn

Momenteel leveren we zowel Lightburn en Laserworks laser machine software voor de meeste CO2 laser machines. Lightburn heeft het voordeel dat het actief ontwikkelt en uitgebreid wordt en ook beschikbaar is in een versie die direct op de MAC werkt. Iedere week verschijnen er nieuwe functies.

Lightburn laser software voor laser machines
Lightburn
Laserworks

Laserworks

Laserworks heeft een iets steilere leercurve dan Lightburn maar ook met deze laser machine software is goed te werken. De meeste mogelijkheden van Lightburn zijn ook in Laserworks terug te vinden. Voor grote groepen is Laserworks in sommige gevallen wat praktischer in gebruik.

Lasercut

In het verleden hebben we het programma lasercut geleverd in combinatie met onze CO2 laser machines. Dit ondersteunen we op dit moment niet meer en adviseren klanten om hun machine om te bouwen naar een Ruida controller.

We hebben nog wel een cursus online staan:

Karton en papier lasergraveren

Newlydraw

Tot 2016 heeft MetaQuip bij de LITE machines het programma Newlydraw geleverd, daarna zijn we ook voor de LITE series overgegaan op de Ruida controller.

Ook van Newlydraw hebben we nog een cursus online staan:

Lasercut software voor fiber lasersnijmachines

Cypcut laser sofware

Standaard leveren we Cypcut laser sofware bij onze fiber lasersnijmachines. Voor de high-end productie machines werken we met de professionele versie van Cypcut genaamd Hypcut. Deze versie heeft nog wat extra opties die met name voor productie voordelen biedt.

In een aantal gevallen leveren we ook (optioneel) Beckhoff laser software.

Lasersnijden metaal prototyping

EzCAD software voor fiber laser graveermachines

Bij MetaQuip’s fiber laser graveermachines wordt standaard EzCad geleverd.