+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Speciale laser machines

MetaQuip levert een aantal speciale laser machines voor specifieke niet alledaagse toepassingen. Daarnaast zijn er ook aanpassingen aan machines mogelijk waar u hier een aantal voorbeelden van kunt vinden. Staat uw applicatie of type machine die u zoekt er niet bij dan kunnen we samen kijken of we deze machine toch kunnen leveren, bestaande machines eenvoudig kunnen aanpassen of een compleet nieuwe machine moeten ontwikkelen.

Custom build laser machines
Maatwerk speciale laser machines

MetaQuip wordt beoordeeld met ★★★★ (4.7) via Google

GEHEEL VRIJBLIJVEND

Adviesgesprek aanvragen

Snel, safe en simpel aan de slag door slimme oplossingen

Persoonlijk advies én praktische training

Bedrijfszekerheid door onderhoud en ondersteuning

Na het versturen van uw aanvraag nemen wij binnen één werkdag contact met u op.

Direct contact? Bel: +31 40 8080 193

Speciale laser machines – CO2 laser machines

Portaal / Open Bed CO2 Laser Machines 
Portaal-laser-machine-bewerken-grote-platen

Portaal Lasers zijn open bed CO2 laser voor het lasersnijden of lasergraveren van grote oppervlakken.
Afmetingen tot 150 x 300cm. Laservermogens tot 350W.

High-speed CO2 Laser Snijmachine
MQ1390C Combi High-Power CO2 metaal, hout, acrylaat lasersnijder

Nauwkeurig en stabiel snijden op hoge snelheden van dunne materialen zoals stof of stickers. De meeste toegevoegde waarde levert een high-speed machine bij laser graveren. Tijdswinst kan oplopen tot meer dan 30%.

High-speed CO2 Galvo Laser Graveer Machine
CO2 Galvo Laser graveermachine

Lasergraveringen tot 5x sneller dan met standaard CO2 lasers. Metalen buis met lange levensduur en geen bewegende delen.

High-Power CO2 Combi Metaal Lasersnijder
MQ1390C Combi High-Power CO2 metaal, hout, acrylaat lasersnijder

CO2 lasers met een extra vermogen om door plaatmateriaal van staal en rvs te snijden. Ook voor hout en kunststof. MetaQuip levert ook plasma snijders voor het snijden van dikker metaal.

Dual head CO2 laser machine

Naast CO2 laser machines met een laserkop is het ook mogelijk om MetaQuip’s professional series uit te rusten met een tweede laserkop, zoals hiernaast is afgebeeld. Beide laserkoppen worden onafhankelijk van elkaar aangestuurd vanuit de software. Een CO2 laser machine met twee laserkoppen kan in de volgende gevallen interessant zijn:

Lasersnijden van dikke materialen in combinatie met laser graveren

Indien u naast het lasersnijden van dikke materialen (tot 15-20mm) ook wilt laser graveren dan is een lasermachine met dubbele kop aan te raden. Het is namelijk niet alleen slecht voor de laserbuis om de zware buis, die normaal gebruikt wordt om te lasersnijden te gebruiken voor laser graveren, ook is het moeilijk om de juiste instellingen te vinden voor de zware buis, omdat het laservermogen niet nauwkeurig genoeg in  te stellen is. Daarom wordt naast de zware laserbuis om te snijden een tweede, lichtere, laserbuis geplaatst om te graveren.

Werktijd met een factor 2 reduceren

Met een lasermachine met twee laserkoppen kunt u twee keer zo snel werken, echter het werkgebied wordt wel gehalveerd. Dus dit moet wel passen bij de maximale afmeting van uw werkstuk.

CO2 laser machines met twee laserkoppen / dual head
Dual-head CO2 laser machine

Continuous feed transportbanden

Textiel, leer, rol 2 rol toepassingen

MetaQuip kan ook machines met continuous feed transportbanden bieden. Deze kunnen voor de stof en leer verwerkende industrie interessant zijn. Neem contact op om samen te kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Speciale laser machines – fiber laser graveermachines

Tampo druk cliche laser graveer machine

Lasergraveer uw eigen clichéplaten, flexibel, snel en kosteneffectief. MetaQuip heeft in samenwerking met Tampo Techniek Nederland BV (TTN) een complete oplossing gerealiseerd waarmee u zelf clichés kunt maken.

UV fiber laser graveer machine voor kunststof

Industriële UV lasers voor graveren en markeren van PCB materiaal, een groot aantal kunststoffen of glas. Snel, goed contrast en makkelijk te programmeren. Graveringen staan permanent en zonder gebruik van inkten in het materiaal.

Van harte welkom voor een demonstratie of verder advies

MetaQuip kan u helpen met specialiseert advies om de juiste machine te selecteren die het meest geschikt zijn voor uw specifieke materiaal of toepassing. Neem contact op voor meer informatie, een afspraak of demonstratie via ons contactformulier. Ook is het altijd mogelijk om uw materiaal en digitaal ontwerp op te sturen of mee te brengen dan kunnen we het maken op onze machines om te kijken of het resultaat aan uw verwachtingen voldoet.

Custom build oplossingen

Naast standaard laser machines levert MetaQuip ook custom build maatwerk oplossigen en innovatie en integratie projecten. Informeer naar de mogelijkheden

Custom build laser machines & maatwerk projecten

MetaQuip levert naast standaard en speciale laser machines ook volledig custom build laser machines. Daarnaast kan MetaQuip ondersteunen bij integratie en innovatie projecten op het gebied van lasertechniek.

Denk bij machine aanpassingen aan bijvoorbeeld:

  • Opties voor het bewerken van stoffen van rol tot rol
  • Portable top laser voor graveren marmer steen
  • Dubbele koppen voor versneller graveren en snijden
  • Grotere machines tot 2.5m x 1.6m werk oppervlakte
  • Machine integratie in een productielijn
  • Automatisch laden en lossen met robots
Ontsleeven van flessen met laser
Fles ontsleeve machine door MetaQuip ontwikkelt