+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Roll-to-Roll Laser Stansmachine

Roll-to-Roll Laser Stansmachine

Volledig digitaal, hogesnelheids- en automatisch lasersnij stansmachine

Ontdek de nieuwste technologie in digitaal laserstansen met MetaQuip’s geavanceerde roll-to-roll laser stansmachines. Deze laserstansmachines bieden een efficiënte, nauwkeurige en kosteneffectieve oplossing voor al uw snij- en afwerkingsbehoeften. Met een breed scala aan toepassingen en een gebruiksvriendelijke interface, zorgen onze laserstansmachines voor maximale productiviteit en minimale stilstand.

De roll-to-roll laser stansmachine is een volledig digitale, hogesnelheids- en automatische machine voor roll-to-roll toepassingen. Deze machine levert hoogwaardige, on-demand conversie van rolmaterialen, waardoor de doorlooptijd drastisch wordt verkort en de kosten worden geëlimineerd door een complete, efficiënte digitale workflow.

MetaQuip heeft een uitgebreid portfolio laser standmachines van compact geschikt voor kleinere rollen en toepassingen tot laser standmachines met een groter werkgebied en hogere snelheid voor grotere productiebehoeften. Op basis van uw wensen kunnen wij u de juiste machine adviseren.

 • Toepassingen: roll-to-roll, roll-to-sheet, roll-to-sticker
 • Maximale rolbreedte: 230mm (9″) tot 350 (13.7″)
 • Maximale roldiameter: 400mm (15.7″) tot 750mm (29.5″)
 • Maximale rolsnelheid: 60-120 m/min
 • Laservermogen: 100/150W/300W/600W
 • Precisie: ±0.1 mm

Voordelen van Roll-to-Roll Laser Stansen

MetaQuip’s roll-to-roll laser stansmachines leveren hoogwaardige, on-demand conversie van rolmaterialen, met korte doorlooptijd en lagere kosten ten opzichte van conventioneel stansen door een complete, efficiënte digitale workflow.

 • Snelle Doorlooptijd: Verwerk korte runs snel en bied levering op dezelfde dag voor diverse labels.
 • Kostenbesparing: Geen stansgereedschap nodig, wat besparingen oplevert op kapitaalinvesteringen, insteltijd, afval en opslagruimte.
 • Geen Beperkingen in Grafische Ontwerpen: Snijd labels met complexe afbeeldingen snel en nauwkeurig.
 • Hoge Snelheid: Het galvanometrische systeem stelt de laser in staat zeer snel te bewegen, met een snijsnelheid tot 120 m/min.
 • Geschikt voor Verschillende Materialen: Verwerkt diverse materialen zoals glanzend papier, mat papier, karton, polyester, polypropyleen en meer.
Roll-to-roll vrijsnijden van stickers

Toepassingen

MetaQuip’s digitale laserstansmachines zijn ideaal voor:

 • Labels en Stickers: Geschikt voor het snijden van zowel eenvoudige als complexe labels en stickers.
 • Verpakkingen: Snijd verpakkingsmaterialen nauwkeurig en efficiënt.
 • Industriële Materialen: Perfect voor het snijden van industriële tapes, reflecterende materialen, en meer.
 • Automotive en Elektronica: Geschikt voor het snijden van beschermingsfilms, pakkingen, en diverse andere materialen in de automotive en elektronica sectoren.
roll 2 roll sticker laser machine
PET label stansmachine
Veiligheidsstickers laser stansmachine
Gecoat papier laserstanzen
Reflecterende transfer vinyl roll to roll
Volledig lasersnijden van stickers
Folie lasersnijden
Papieren label laser stansmachine
Labels digitaal lasersnijden
industriele stickers roll 2 roll lasersnijden

Schematische weergave van de roll-to-roll laser stansmachine

Hieronder vindt u een schematische weergave van de roll-to-roll laser stansmachine, die de belangrijkste modules en hun functies illustreert:

 1. Aanvoer- en Lamineermodule:
  • Zorgt voor de nauwkeurige invoer van het rolmateriaal.
  • Voegt een beschermende of decoratieve lamineerlaag toe aan het materiaal.
 2. Lasermodule:
  • Snijdt de gewenste vormen uit het rolmateriaal met hoge precisie.
  • Gebruikt een krachtige CO2-laser, geoptimaliseerd voor snelheid en nauwkeurigheid.
  • Ondersteunt volledige sneden, kiss-cutting (half snijden), perforeren, graveren en markeren.
 3. Camera Registratie en Barcode Lezer:
  • De camera registratiemodule detecteert en corrigeert automatisch de positie van het materiaal voor nauwkeurig snijden.
  • De barcode lezer scant barcodes voor snelle identificatie en automatische taakwisselingen.
 4. Snij- en Opwikkelsystemen:
  • De snijmodule maakt nauwkeurige sneden voor het scheiden van individuele labels of stickers.
  • De opwikkelmodule rolt de afgewerkte labels netjes op voor verdere verwerking of verzending.
 5. Nabewerkingen zoals UV Vernismodule :
  • Brengt een UV-laklaag aan die onder UV-licht wordt uitgehard.
  • Zorgt voor een hoogwaardige, beschermende en decoratieve afwerking van de labels en stickers.

Deze schematische weergave toont hoe de verschillende modules samenwerken om een efficiënte en hoogwaardige productie van labels en stickers te realiseren, van invoer tot afwerking en verpakking.

ROLL-TO-ROLL-lasermachine

Extra Opties

Camera en Barcode Lezer

Voor automatische taakwisselingen tijdens de productie.

Een camera registratiemodule maakt gebruik van geavanceerde beeldverwerkingstechnologie om nauwkeurig de positie van het materiaal te detecteren en te controleren. Dit zorgt voor een hoge precisie bij het snijden en positioneren van labels en stickers, en maakt automatische correcties mogelijk om afwijkingen te minimaliseren.

Een barcode lezer module scant barcodes op de rol of het materiaal om snelle en foutloze identificatie en verwerking mogelijk te maken. Dit systeem ondersteunt automatische taakwisselingen en verbetert de efficiëntie door ervoor te zorgen dat het juiste snijprogramma wordt toegepast op basis van de gescande barcode.

Registratie kenmerk sensor en encoder

UV Vernissen

Voeg extra afwerkingen toe aan uw producten.

De UV vernismodule brengt een ultraviolette (UV) laklaag aan op het materiaal, wat zorgt voor een hoogwaardige, beschermende en decoratieve afwerking. Deze laklaag wordt onder UV-licht uitgehard, waardoor het oppervlak van de labels of stickers bestand wordt tegen slijtage, krassen, en andere omgevingsfactoren. UV vernissen kan zowel een glanzende als een matte afwerking bieden en verhoogt de visuele aantrekkingskracht en duurzaamheid van de eindproducten.

Deze module verbetert niet alleen de esthetiek, maar verlengt ook de levensduur van de labels en stickers door extra bescherming te bieden.

Flexo printing en vernissen

Snij- en Opwikkelsystemen

De snijmodule is ontworpen voor het nauwkeurig snijden van labels en stickers uit een rol materiaal. Het systeem kan verschillende snijtechnieken toepassen, zoals volledig snijden, kiss-cutting (half snijden), perforeren en contour snijden, afhankelijk van de vereisten van de toepassing. Dit zorgt voor flexibiliteit en precisie bij het verwerken van complexe ontwerpen en diverse materiaalsoorten.

De opwikkelmodule zorgt ervoor dat de gesneden labels en stickers netjes worden opgerold op een nieuwe rol. Dit systeem beheert de opwikkeling nauwkeurig om kreuken, verschuivingen en andere onregelmatigheden te voorkomen. Het kan ook worden aangepast voor verschillende rolbreedtes en -diameters, wat bijdraagt aan een efficiënt en georganiseerd productieproces.

Roll-to-roll vrijsnijden van stickers

Lamineren

Aanbrengen van een beschermende of decoratieve laag op het materiaal voordat of nadat het wordt gesneden. Deze lamineermodule zorgt ervoor dat de labels of stickers worden bedekt met een transparante folie die ze beschermt tegen slijtage, vocht en andere omgevingsfactoren, terwijl het ook mogelijk is om een glanzende of matte afwerking toe te voegen. 

Automatisch lamineren

Sheeting

Een rol labels of stickers wordt gesneden in afzonderlijke vellen of stukken. Dit maakt het mogelijk om de lange, doorlopende rol van materiaal in beheersbare, individuele vellen te verwerken, wat handig kan zijn voor verdere verwerking, verpakking of distributie.

Sheeting van rol materialen naar sheets

Technische Specificaties

Laser typeCO2 laser (IR laser, UV laser options)
Laser vermogen150W, 300W, 600W
Maximale snij breedte350mm
Maximale rol breedte 370mm
Maximale rol diameter750mm
Maximale rol snelheid80m/min
Precisie±0.1mm

Vraag een Demonstratie Aan

Wilt u meer weten over hoe MetaQuip’s digitale laserstansmachines uw productie kunnen verbeteren? Neem contact met ons op voor een demonstratie en ontdek de voordelen van onze geavanceerde technologie. Neem contact op voor meer informatie en specifieke vragen over uw toepassingen.