+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Metalen meubel koker lasersnijden

Lasersnij technologie in de meubelindustrie

Lasersnij technologie is volledig doorgedrongen in de moderne meubelindustrie. Hedendaagse meubels vereisen complexe processen zoals snijden, ponsen, buigen en ontbramen. Conventionele technieken kosten veel tijd en geld en de productiecyclus voor het maken van mallen is lang. MetaQuip buislasers zijn uitermate geschikt voor meubel koker lasersnijden. Korte omsteltijden, maximale ontwerpvrijheid en lasersnijden van eenvoudige maar ook complexe geometrieën. Koker lasersnijden kan zowel met een 2D laserkop alsmede met een 3D laserkop.

Voordelen van metalen meubel buis & koker lasersnijden

Voordeel van metalen meubels lasersnijden is dat omschakeltijden kort, een nieuw ontwerp is snel productieklaar en kan direct gesneden worden, dus geen mallen nodig, waardoor de productiecyclus heel kort is. Daarnaast hoeft er na het lasersnijden niet ontbraamt te worden en kan er meteen worden doorgegaan met buigen. Het allerbelangrijkste is echter het hoge rendement, weinig verlies van materiaal en een hoogwaardige kwaliteit. Metalen meubels lasersnijden gaat op hoge snelheid en met hoge precisie.

Gepersonaliseerd en efficient

Vergeleken met traditionele bewerkingsmethoden is maken van een nieuw ontwerp snel en eenvoudig te doen waardoor ook in lagere productievolumes makkelijk een divers en gepersonaliseerd product portfolio te voeren is wat perfect aansluit bij de hedendaagse meubel industrie. Dit levert een maximale productie-efficiëntie en kostenreductie en opent nieuwe mogelijkheden.

Metalen meubel koker lasersnijden
Meubel koker lasersnijden

Laser machines geschikt voor metalen meubel koker lasersnijden

Fiber lasers voor metaal lasersnijden van vlak plaatmateriaal

MetaQuip heeft een aantal oplossingen voor metaal lasersnijden. Wij bieden een selectie hoogwaardige fiber laser machines geschikt voor lasersnijden van dunner plaatwerk zoals de FC6060 en de FC1390, maar ook zwaardere machines voor het metaal lasersnijden van dik en/of groter plaatmateriaal zoals de FC1510FC3015FC4020.

FC1510 productie lasersnijder metaal
Fiber laser metaalsnijder voor vlakke plaat
Metaal buis lasersnijder
Metaal buis/profiel lasersnijder

Metalen buizen, kokers en profielen lasersnijden

MetaQuip levert ook oplossingen voor metalen buis, profiel en koker lasersnijden. Standaard tot lengtes tot 6 meter maar langer is ook mogelijk. Deze lasermachines worden met name ingezet voor industriële toepassingen.