+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Laser machines voor scholen

Gespecialiseerd in laser machines voor scholen

Met laser machines kunt u eenvoudig, snel en heel precies materialen snijden en graveren waardoor u de meest uiteenlopende creaties en toepassingen in een mum van tijd kunt maken.  Materialen die geschikt zijn om te bewerken zijn onder andere hout, kunststof, leer, karton maar ook textiel en metalen. Het leuke van werken met laser machines is dat u nieuwe ideeën snel kunt omzetten naar digitaal computer ontwerp en vervolgens tot tastbaar eindproduct. Werken met laser machines is ook zonder veel technische kennis snel te leren.

MetaQuip is vriend van PIE

Platform PIE (200 scholen, 600 docenten) ondersteunt docenten van VMBO scholen in het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE). PIE kennis, brengen hen in contact met elkaar en met bedrijven, en vertegenwoordigen hun belangen bij de overheid en in de techniekbranche. MetaQuip is vriend van PIE om er samen voor te zorgen dat er veilige goede kwaliteit laser machines gebruikt worden in het onderwijs.

Innovatieve Laser Oplossingen

Kant en klare oplossing voor scholen

Voor scholen hebben we bij MetaQuip een totaal pakket ontwikkeld dat volledig gericht is om snel en gedegen met lasertechniek aan de slag te kunnen. Een pakket voor en door docenten, inclusief benodigd lesmateriaal, instructie (‘train de trainer’) en een volledig gecertificeerde en veilige lasermachine. Samen met het starterspakket van geselecteerd kunststof materiaal kunt u direct aan de slag. 

MetaQuip heeft samen met een aantal scholen een lespakket ontwikkelt dat u kunt gebruiken voor uw techniekles. Met dit lespakket kunt u uw leerlingen stap voor stap laten kennismaken met de mogelijkheden van laserbewerking. 

De totale laser machines voor scholen oplossing bestaat uit de volgende onderdelen:

CO2 laser machines

Wij leveren een breed portfolio hoogwaardige CO2 laser machines. CO2 laser machines zijn geschikt voor het bewerken van organische materialen en een aantal kunststoffen. Speciaal voor scholen brengen we de keuze meestal terug naar een beperkt aantal modellen afhankelijk wat men met de machine wil gaan doen. Onze machines zijn laserklasse 1: ten alle tijden intrinsiek veilig tijdens gebruik. 

Fiber laser machines

MetaQuip levert ook fiber laser machines voor het lasergraveren en lasersnijden van een groot aantal metalen. Dit zijn laserklasse 3R machines maar ook direct inzetbaar in het onderwijs.

Training en instructie voor leraren

Wij helpen u graag op weg hoe u met de machine moet werken en wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast leren we u hoe de machine te onderhouden. Ook is het mogelijk dat wij het onderhoud periodiek doen zodat u daar zelf geen omkijken naar heeft.

Lespakket voor scholieren

Een lespakket wat we samen met een aantal scholen hebben ontwikkelt voor inzet op andere scholen. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe een laser machine werkt, hoe hiervoor te ontwerpen en vervolgens hoe te werken met de machine. Van eenvoudig naar steeds uitgebreider en complexer.

Verrijk uw techniekles met de mogelijkheden van digitaal ontwerp

Laat uw studenten een complete ontwerp-cyclus zelf ervaren tijdens de techniekles bestaande uit: digitaal ontwerpen op de computer, snijden of graveren van verschillende materialen met de lasermachine en daarna heeft u de resultaten meteen in handen.

1. Digitaal ontwerpen voor lasers

Ontwerpen met de computer is in iedere industrie en creatieve omgeving de standaard geworden. Laat studenten stap voor stap kennismaken met het ontwerpen voor lasersnijden of lasergraveren. Moeilijk? Nee hoor, er kan heel eenvoudig begonnen worden met de voorbeelden in het lespakket. Hiermee leren de studenten hoe het werkt en wat er mogelijk is. Met de huidige computervaardigheden zullen ze binnen de kortste keren zelf met eigen ontwerpen komen, omdat het gewoon erg leuk is iets met de computer te ontwerpen of tekenen en het direct ook fysiek te maken.

2. Materiaal bewerken op de laser machine

Het digitale ontwerp kan daarna op de laser machine direct gesneden of gegraveerd worden. Het mooie van een laserbewerking is dat het direct een professioneel resultaat oplevert. Eén keer maar ook vijftig keer met exact hetzelfde resultaat. Bewerken met de laser gaat snel en is daarom ook geschikt voor grotere groepen studenten en levert al binnen de lessen resultaat op (in tegenstelling tot 3D printen dat vaak erg lang duurt).

3. Direct resultaat

Het magische aan digitaal ontwerpen en meteen realiseren met lasertechniek is dat het de stap van ontwerp naar resultaat heel kort en direct maakt, waardoor de lering maximaal wordt en het verbeteren van het ontwerp – door gewoon nogmaals te proberen – snel en zonder problemen mogelijk is. Hierdoor past het goed bij de digitale en resultaatgerichtheid mindset van de huidige scholieren.

MetaQuip laser machines voor scholen

MetaQuip levert hoogwaardige CO2 lasermachines voor een scherpe prijs. Op één ding willen doen wij echter geen concessies: veiligheid. Laser machines zijn machines met bewegende delen die gebruik maken van krachtige laserbronnen en kunnen daarom potentieel gevaarlijk zijn (brandwonden en oogbeschadigingen). Onze machines zijn laserklasse 1 apparaten, wat betekent dat ze ALTIJD veilig zijn voor leraar en student. Zodra de machine wordt geopend schakelt de laserbron zich direct uit. Dit gebeurt met zogenoemde gekeurde (en wettelijk verplichte) ‘interlock’ veiligheidsschakelaars. Onze veiligheid is getoetst door externe laserveiligheid-experts. Onze machines voldoen volledig aan alle geldende CE-machinerichtlijnen en laserveiligheidseisen (documentatie hiervan is op aanvraag beschikbaar).

Zie ons portfolio CO2 laser machines voor scholen waarbij de meeste scholen gaan voor de MQ1060 uit de productieserie of de LITE2+

Ook plaatsen steeds meer scholen in voortgezet techniekonderwijs een fiber laser machine om metalen te kunnen snijden. Zie hier onze fiber laser machines.

MQ1390C High-Power CO2 Combi metaal hout kunststof lasersnijder 45 graden

MetaQuip laser machines voor scholen

Luchtafzuiging

De gassen en dampen die vrijkomen tijdens het werken met de lasermachine moeten altijd goed afgevoerd worden zodat er geen kans bestaat deze in te ademen. MetaQuip kan u adviseren en ook de luchtafzuigings-of luchtfiltersystemen leveren waarmee u zeker kunt zijn voor een perfecte afvoer van alle gassen en dampen.

Zie ook onze luchtfilters

AD-1000-iQ-Metaquip-v3
Luchtfilters voor het afzuigen van schadelijke dampen

Train de trainer voor leraren

Al onze product- en software-documentatie is zowel in het Nederlands als Engels opgesteld. Tijdens de installatie kunnen wij een training verzorgen maar dit is ook daarna in overleg te organiseren, zodat u precies weet hoe u met de machine moet werken. En komt u er even niet uit dan staat het MetaQuip klaar om u snel weer op weg te helpen.

Lespakket met uitgebreide cursus voor scholieren

We hebben in samenwerking met een VMBO school een lespakket ontwikkeld waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe van digitaal ontwerp naar realisatie te werken. Dit begint eenvoudig en bouwt langzaam op qua complexiteit. Het doel is om de student zelfstandig te maken zodat deze uiteindelijk volledig zelfstandig eigen ontwerpen kan realiseren. Mocht u ideeën hebben of specifieke vragen dan kunnen we u altijd helpen het lespakket verder uit te breiden naar uw wensen.

Lamp-LaserSnijder-hout-zijkant

Starterspakket kunststof plaat materiaal

MetaQuip levert speciaal voor scholen een starterspakket kunststof plaatmateriaal mee. Hiermee kunt u direct aan de slag. Via plasticplaten.com kunt u eenvoudig extra kunststof plaatmateriaal bestellen. Indien u hout wilt gebruiken dan kunt u bijvoorbeeld met triplex van de bouwmarkt aan de slag.

Plexiglas kunststof plaatmateriaal
CO2 lasersnijder scholen - levering

Installatie, service en support

MetaQuip controleert iedere machine volledig voordat deze wordt geleverd. Normaal gesproken leveren wij de machine op locatie en installeren deze ook, bijna altijd in combinatie met een basis training. Ook na levering kunt u rekenen op onze service en support. Hiervoor hanteren wij een aantal verschillende modellen en service level agreements.
Meer informatie over service en support.

Samenvattend

MetaQuip zorgt ervoor dat u een complete oplossing krijgt die snel en eenvoudig in uw techniekonderwijs geintegreerd kan worden. Nieuwsgierig geworden? Kom vrijblijvend kijken om met eigen ogen de onderwijsmogelijkheden van lasertechniek te zien en de mogelijkheden van onze machines. Bel ons op 040-8080193 of email ons op info@metaquip.nl. Hopelijk tot snel.