+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Platform PIE voor veilige lasers in het onderwijs

Website: Platform-pie.nl

Platform PIE ondersteunt docenten …

Krachtig, eigentijds beroepsonderwijs voor vmbo-leerlingen in het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE). Dat is het doel van Platform PIE. Dat bereiken we door docenten en instructeurs te ondersteunen. We delen kennis, brengen hen in contact met elkaar en met bedrijven, en vertegenwoordigen hun belangen bij de overheid en in de techniekbranche. Dat is nodig omdat het profiel PIE nog niet zo lang bestaat én sterk in ontwikkeling is. De technische mogelijkheden veranderen immers elke dag. Bovendien zijn er tot 2050 ingrijpende milieumaatregelen gepland. Die betekenen een grote opdracht voor de techniek en het onderwijs. Platform PIE wil hierin voorop lopen.

Platform PIE voor veilige lasers in het onderwijs
Platform PIE

… vanuit een landelijk platform met regionale wortels

Bij ons platform zijn bijna 200 scholen en 600 docenten aangesloten. We ondersteunen hen vanuit onze regio’s. Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door de vrienden van PIE, bedrijven, organisaties en stichtingen die meedenken en -doen. Verder hebben we een netwerk met belangrijke partners dat we goed onderhouden. Zo zijn we aangesloten bij de Stichting Platforms vmbo (SPV) en hebben we een constructieve samenwerking met het landelijke programma Sterk Techniekonderwijs.

MetaQuip is vriend van platform PIE

MetaQuip werkt samen met platform PIE omdat wij natuurlijk de mogelijkheden zien van inzet van laser machines in het onderwijs. Belangrijker nog vinden wij het belangrijk dat er enkel veilige laser machines in het onderwijs terecht komen, omdat dit indien deze machines niet voldoen aan de laserveiligheidsrichtlijnen potentieel heel gevaarlijk en schadelijk kunnen zijn. MetaQuip heeft een compleet portfolio laser machines, zoals CO2 laser machines voor het lasersnijden en lasergraveren van organische materialen maar ook fiber laser machines voor het snijden en graveren van metalen. Meer weten neem dan contact op met MetaQuip.

PIE staat voor veilige lasers in het onderwijs

Samen met Laprocon en Platform PIE ontwikkelde VOION een veiligheidsinstructie rondom het gebruik van lasers en dus ook lasersnijders. Deze veiligheidsinstructie gaat over veilig inzetten van lasers in en rond het klaslokaal. MetaQuip staat volledig achter de inhoud van deze veiligheidsinstructies en deelt deze dan ook graag zo breed mogelijk zodat er in de toekomst alleen nog maar veilige lasermachines in het onderwijs geleverd worden, want we hebben gezien dat het begint met de kennis op dit gebied bij de beslissingsmakers en dat zijn in dit geval de scholen, techniekdocenten in inkopers.

Download de veiligheidsinstructie veilig gebruik van lasers in en om het klaslokaal