+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Staal buis en koker lasersnijden landbouw mechanisatie

Complexe vormen uitsnijden uit staal plaat

Voor productie van landbouwmachines wordt al sinds lange tijd gewerkt met plaat-en buisbewerking in de vorm van lasersnijden. Met lasertechniek kunnen een groot aantal metalen onderdelen van landbouwmachines gesneden met de laser. Denk aan spatborden, steunen voor computers die op de machines worden geplaatst, messen, maaibalken, stompenfrees, onderdelen voor de maaiarmen, graafbakken en mestsystemen.
Ook binnen bij de landbouwmachines is sprake van vergaande automatisering. De machines worden steeds meer uitgebreid met software en mechanica. Hiervoor zijn speciale onderdelen nodig. Met behulp van lasersnijden kunnen uit metalen platen complexe vormen worden uitgesneden.

Staal buis en koker lasersnijden

Landbouwmachines maken veelvuldig gebruik van buizen en kokers. De MetaQuip buislaser kan alle gangbare geometrieen in buis en koker lasersnijden. Zowel staal, RVS als lasersnijden van aluminium in verschillende diktes. Van enkelstuks tot volume productie toepassingen.

Landbouwmachines lasersnijden
Landbouwmachines lasersnijden
Machinebouw lasersnijden
Machinebouw lasersnijden

Machinebouw – buis en koker lasersnijden

Machinebouwers maken vaak gebruik van een grote variëteit aan metalen onderdelen die geproduceerd kunnen worden uit plaatwerk of buizen en profielen voor de machines die ze maken. De metalen onderdelen die kunnen worden geproduceerd met lasers zijn zeer divers; van flenzen, onderdelen voor wasmachines, plaatwerk voor omkasting van machines, delen van voetsteunen tot onderdelen voor de mechanica van een machine. Voor machinebouwers geldt dat zij vaak snel over de juiste onderdelen moeten kunnen beschikken. Vooral als het gaat om storing, waarbij de productie stil komt te staan. Dit is waar MetaQuip lasers het verschil kunnen maken. Niet langer uitbesteden maar het onderdeel meteen zelf kunnen maken. Met onze laseroplossingen kunt u plaatmateriaal braamloos snijden. Tevens levert MetaQuip oplossingen voor buis en koker lasersnijden.

Laser machines geschikt voor lasersnijden landbouwmachines & machinebouw

Fiber laser metaalsnijders voor vlak metaal plaat lasersnijden

MetaQuip heeft een aantal oplossingen voor vlakke metaal plaat lasersnijden. Wij bieden een selectie hoogwaardige fiber laser machines geschikt voor lasersnijden van dunner plaatwerk zoals de FC6060 en de FC1390, maar ook zwaardere machines voor het metaal lasersnijden van dik en/of groter plaatmateriaal zoals de FC1510FC3015FC4020.

FC1510 productie lasersnijder metaal
Fiber laser metaalsnijder voor vlakke plaat
Metaal buis lasersnijder
Metaal buis/profiel lasersnijder

Buis en koker lasersnijden landbouw en machinebouw

MetaQuip levert ook oplossingen voor het metaal lasersnijden van buizen en profielen standaard tot lengtes tot 6 meter maar langer is ook mogelijk. Deze machines worden met name ingezet voor industriële toepassingen.