+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Textiel, denim & jeans lasergraveren

Snel en efficient personaliseren van fashion

Textiel, denim / jeans lasergraveren en lasersnijden

MetaQuip heeft een uitgebreid portfolio lasermachines ontwikkeld voor het verwerken en afwerken van textiel, die een maximale productiviteit en kwaliteit garandeert. Deze laser machines zijn geschikt voor textiel, denim/jeans te lasergraveren en ook om deze materialen te lasersnijden. Het is een winnend alternatief voor de traditionele methoden van verkleuren, schuren, decoreren, markeren, graveren en snijden van jeans, stoffen kledingstukken en stoffen op rollen.

Van digitaal ontwerp naar realisatie

De lasersoftware kan overweg met een groot aantal bestandsformaten, zodat u kunt ontwerpen met de software die u gewend bent. Vaak zien wij dat hiervoor Adobe Illustrator gebruikt wordt. Hiermee kunt u snijpatronen maken of graveringen van teksten, logo’s of andere markeren en graveringen. U kunt uw digitale ontwerp in korte tijd realiseren, zonder omsteltijden, wasstappen enzovoorts. Snel en flexibel.

Textiel en denim / jeans lasergraveren en lasersnijden
Lasergraveren en markeren van denim en textiel

Nieuwe mogelijkheden voor textiel laserbewerking

Interieurdecoratie met lasertechniek

Bij interieurdecoratie kan de laser worden gebruikt voor het lasermarkeren van mooie patronen in diverse textielen. Hiermee kunnen unieke stoffen worden gemaakt voor het bekleden van meubels of het maken van gordijnen. Maar ook voor wandbekleding zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Uiteraard is het ook mogelijk om het lasermarkeren te combineren met lasersnijden, waardoor het textiel direct gereed is voor verdere verwerking.

Fashion met lasertechniek

Bij fashion toepassingen wordt de laser ingezet voor het snijden en bewerken van stoffen om kleding van te maken, zoals een perforatie patroon bij sportkleding. Maar ook worden steeds meer jeans spijkerbroeken door middel van laserwash of lightwash voorzien van een stonewash effect, waarbij de mate van verkleuring, veroudering en de grootte en positie van gaten perfect kan worden bepaald. En bovendien zeer milieuvriendelijk, doordat bij het toepassen van laser miljoenen m3 water en chemische toevoegingen kan worden bespaard!

Andere stoffen snijden of markeren

Maar ook andere stoffen zoals fleece, katoen, vilt, zijde, linnen, kant, polyester, softshell, alcantara, neopreen en vele andere moderne stoffen kunnen perfect met laser machines worden gesneden of gemarkeerd.

Ook voor het lasersnijden van textiel voor reclame en signage doeleinden zijn MetaQuip laser machines uitermate geschikt, zoals voor het maken van vlaggen, beachflags, sportkleding, etc.

Textiel lasersnijden
Lasersnijden van textiel