+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Schuimrubber lasersnijden

Schuimrubber lasersnijden – Zelf koffer interieurs maken

Met een CO2 laser machine kunt u heel snel schuimrubber lasersnijden, perfect voor het realiseren van interieurs voor koffers, kisten of flight cases. U begint met een plaat schuimrubber die in iedere bouwmarkt te verkrijgen is. Natuurlijk zijn er ook online een aantal specialisten op dit gebied die in schuimrubber leveren met verschillende diktes, kwaliteit en dichtheid van het schuim, wat een groot aantal mogelijkheden biedt qua look en feel van het interieur. 

U maakt een ontwerp en snijdt de schuimrubber plaat precies op maat. Door het interieur te bouwen uit verschillende lagen schuimrubber kunt u objecten van verschillende hoogte mooi positioneren in de koffer. Deze lagen kunt u indien gewenst aan elkaar lijmen zodat u ook grotere hoogtes kunt creëren.

Schuimrubber lasersnijden met een CO2 laser machine
Koffer met schuim inlay gesneden met CO2 laser machine

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij of graveer toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken. U kunt het natuurlijk ook opsturen.

Productiematig schuimrubber lasersnijden

Voor productie is vaak ook behoefte aan schuimrubber lasersnijden van grotere platen. Deze worden voor een groot aantal toepassingen gebruikt. Denk hierbij aan geluidsdemping of meubel of meubelindustrie.

Voor deze toepassingen worden vaak CO2 portaal lasers ingezet. Deze hebben een veel groter werkgebied, zodat in één keer grotere platen bewerkt kunnen worden.

Benieuwd wat MetaQuip voor u kan betekenen? We beginnen vanuit de applicatie en zoeken daar de best passende oplossing bij. Onze standaard producten voldoen in de meeste gevallen, maar indien het nodig is kan MetaQuip u ook helpen aan een maatwerk oplossing.

Schuimrubber lasersnijden
Schuimrubber lasersnijden in grotere oplages

Laser machines geschikt om foam en schuim(rubber) te lasersnijden

CO2 Laser machines

Een volledig gesloten laserklasse 1 laser machine voor maximale veiligheid voor uw operator. Op het moment dat de laser aanstaat kan de operator nooit blootgesteld worden aan laserlicht.

Openbed portaallaser

Portaal lasers zijn CO2 laser machines voor het lasersnijden van grote objecten. Dit zijn open machines dus laser klasse 4. Bij deze machines dient u altijd een gecertificeerde laserbril te gebruiken.