+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Signs, naamplaten en labels lasergraveren

Met MetaQuip graveerlasers kunt u eenvoudig signs, naamplaten en labels lasergraveren. Dit is mogelijk op een groot aantal materialen zoals geanodiseerd aluminium, laminaten, papier, kunststoffen, hout en vele andere materialen. Denk hierbij aan bewegwijzering, laser graveren van deurbordjes, platen en naamplaatjes of fotogravures op borden. Voor organische materialen en een aantal kunststoffen worden voornamelijk CO2 laser machines ingezet, voor het lasergraveren van metalen over het algemeen fiber laser graveer machines en voor een aantal kunststoffen zijn resultaten met een UV laser beter.

Signs, naamplatens en labels lasergraveren
Signs, naamplatens en labels lasergraveren

Flexibel en snel signs, naamplaten en labels lasergraveren

MetaQuip laser graveer machines worden gebruikt voor het lasergraveren van deurbordjes, naambordjes of platen. Signmakers kunnen individuele artikelen of kleine series produceren, maar ook zeker op efficiënte en economische wijze grote series produceren. Praktisch elk gewenst ontwerp kan gegraveerd worden met de laser.

Benieuwd of lasertechniek voor uw toepassing geschikt is? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw signs, naamplaten en labels lasergraverensnij of graveer toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken. U kunt het natuurlijk ook opsturen.

Eenvoudig te gebruiken laser graveer machine

MetaQuip lasersystemen zijn net zo eenvoudig te gebruiken als een printer. Werk in uw gebruikelijke grafische- of Windows programma’s en zet dit eenvoudig om naar een formaat waarmee de laser overweg kan.

Voorbeeld gravure op hout

Hier een voorbeeld van een gravure op hout. Onderstaande gravures zijn ongeveer 40 x 30 cm groot en zijn bewerkt zodat er duidelijk een mooi relief te zien is in het te hout (wit triplex).

naamborden-en-signs-lasergraveren
lasergraveren-gravure-op-hout

Geschikte laser machines voor signs, naamplatens en labels lasergraveren

CO2 laser machines

Voor het lasergraveren van hout, leer en een groot aantal kunststoffen heeft u een CO2 laser machine nodig. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn: wat is de maximale grootte van het object dat ik uit wil snijden, dat bepaalt de grootte van uw werkblad en wat is de maximale dikte die gesneden moet worden dat bepaalt het laservermogen dat u nodig heeft. MetaQuip heeft ook CO2 laser machines speciaal voor productiematig op hoge snelheid te lasergraveren: de galvo lasers.

Fiber laser graveer en markeer lasers

Voor het graveren van metalen worden over het algemeen fiber laser graveer en markeerlasers gebruikt. Deze machines zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. En plaatsen graveringen binnen een paar seconde permanent in het metaal.

UV lasers

Voor een groot aantal kunststoffen zijn de resultaten met UV lasers mooier dan met een CO2 laser. Op basis van uw materiaal maken voor voor uw toepassing de beste keuze.