+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Laser machine kopen

Laser machine kopen: een gids voor het kiezen van de juiste laser machine

Als je overweegt om een laser machine te kopen, is het belangrijk om de juiste keuze te maken die past bij jouw specifieke behoeften en budget. Een laser machine kan een waardevolle aanwinst zijn voor diverse toepassingen, zoals snijden, graveren, markeren en meer. In deze gids verkennen we belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een laser machine, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Laser machine kopen? Stap voor stap uitleg waar aan te denken.
Laser machine kopen voor snijden of graveren

Stap 1: Definieer jouw doel en toepassingen

Voordat je een laser machine koopt, is het essentieel om duidelijk jouw doel en de beoogde toepassingen te definiëren. Wil je de machine gebruiken voor hobby- en thuistoepassingen, of heb je een professionele machine nodig voor industriële bewerkingen? Bepaal of je voornamelijk wilt snijden, graveren, markeren of een combinatie van deze bewerkingen wilt uitvoeren. Door jouw doel en toepassingen te bepalen, kun je gericht zoeken naar de juiste laser machine.

Stap 2: Overweeg de vereiste specificaties

Elke laser machine heeft verschillende specificaties die van invloed zijn op de prestaties en mogelijkheden. Hier zijn enkele belangrijke specificaties om te overwegen:

 1. Vermogensniveau: Het vermogensniveau bepaalt de snijsnelheid en de dikte van de materialen die je kunt verwerken. Hogere vermogensniveaus zijn geschikt voor het snijden van dikke materialen, terwijl lagere vermogensniveaus beter zijn voor fijn graveren.
 2. Werkgebied: Het werkgebied is de beschikbare ruimte waarbinnen je kunt werken. Zorg ervoor dat het werkgebied voldoende is om jouw gewenste projecten aan te kunnen.
 3. Type laser: Er zijn verschillende soorten lasers, zoals CO2-lasers, fiberlasers en diodelasers. Elk type laser heeft zijn eigen kenmerken en toepassingen. Kies het juiste type laser dat past bij jouw behoeften.
 4. Koelsysteem: Laser machines genereren warmte en vereisen een effectief koelsysteem om oververhitting te voorkomen. Controleer of de machine wordt geleverd met een geschikt koelsysteem.

Stap 3: Onderzoek de reputatie van de fabrikant

Bij het kopen van een laser machine is het belangrijk om de reputatie en betrouwbaarheid van de fabrikant te onderzoeken. Kijk naar de ervaring en expertise van de fabrikant in het produceren van laser machines. Lees gebruikersrecensies en beoordelingen om inzicht te krijgen in de tevredenheid van andere klanten. Kies voor een gerenommeerde fabrikant met een goede reputatie om ervoor te zorgen dat je een kwaliteitsmachine ontvangt en betrouwbare ondersteuning krijgt.

Stap 4: Budget en prijsvergelijking

Bepaal jouw budget voor de aankoop van een laser machine en vergelijk prijzen van verschillende leveranciers. Houd rekening met bijkomende kosten, zoals verzending, installatie en training. Overweeg ook de operationele kosten, zoals stroomverbruik en onderhoud. Het is belangrijk om een machine te kiezen die binnen jouw budget past en tegelijkertijd de gewenste functionaliteit en prestaties biedt.

Stap 5: Klantenservice en ondersteuning

Een goede klantenservice en technische ondersteuning zijn essentieel bij het kopen van een laser machine. Controleer of de fabrikant of leverancier uitgebreide ondersteuning biedt, zoals installatiehulp, training, garanties en reparatieservices. Een betrouwbare klantenservice zorgt ervoor dat je altijd hulp kunt krijgen wanneer je het nodig hebt en dat eventuele problemen snel worden opgelost.

Conclusie

Bij het kopen van een laser machine is het belangrijk om jouw doel, specificaties, budget en de reputatie van de fabrikant zorgvuldig te overwegen. Door een weloverwogen beslissing te nemen, kun je een laser machine vinden die perfect past bij jouw behoeften en verwachtingen. Een laser machine kan een waardevolle investering zijn die jou in staat stelt om nauwkeurige en efficiënte bewerkingen uit te voeren voor diverse toepassingen.

Laser Machine Prijs – grote verschillen in prijzen

Bij het overwegen van de aankoop van een laser machine is de prijs vaak een belangrijke factor. Het is interessant om het prijsverschil tussen verschillende leveranciers en opties verder te bekijken. We bekijken hier de factoren die van invloed zijn op de laser machine prijs, de voordelen van A-merk, vaak Europese leveranciers, overwegingen bij het kiezen van een Chinese laser machine, andere aanbieders en hoe wij als MetaQuip in dat plaatje passen.

Factoren die de prijs van laser machines beïnvloeden

De prijs van een laser machine kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 1. Kwaliteit en prestaties: Laser machines van gerenommeerde leveranciers, zoals Duitse fabrikanten, hebben vaak een hogere kwaliteit en betere prestaties. Ze gebruiken hoogwaardige componenten en bieden geavanceerde technologieën die leiden tot nauwkeurigere en efficiëntere bewerkingen.
 2. Technische specificaties: Machines met hogere vermogens niveaus, grotere werkgebieden en geavanceerde functies hebben doorgaans een hogere prijs. Deze specificaties beïnvloeden de veelzijdigheid en capaciteiten van de machine.
 3. Ondersteuning en service: Leveranciers die uitgebreide klantenondersteuning en technische service bieden, kunnen hogere prijzen rechtvaardigen. Dit omvat onder andere installatiehulp, training en garanties.
 4. Reputatie van de fabrikant: Gerenommeerde fabrikanten hebben vaak een betere reputatie en betrouwbaarheid, wat hun prijzen kan beïnvloeden.

Voordelen van A-merk Europese leveranciers – betrouwbaarheid & service

A-merk leveranciers van laser machines staan bekend om hun hoogwaardige producten en betrouwbaarheid. Hoewel ze over het algemeen hogere prijzen hanteren, bieden ze ook enkele voordelen:

 1. Kwaliteit en betrouwbaarheid: Duitse fabrikanten hebben een reputatie opgebouwd voor het leveren van laser machines van topkwaliteit. Ze gebruiken hoogwaardige materialen en technologieën, wat resulteert in duurzame en betrouwbare machines.
 2. Innovatie en geavanceerde functies: A-merk leveranciers investeren vaak in onderzoek en ontwikkeling, waardoor ze geavanceerde functies en technologieën kunnen aanbieden die de prestaties en mogelijkheden van de machine verbeteren.
 3. Uitstekende klantenservice: A-merk Europese leveranciers staan bekend om hun uitstekende klantenservice en technische ondersteuning. Ze bieden vaak gedegen training, snelle respons op vragen en een uitgebreid garantieprogramma.

Nadelen Europese laser machines – hoge prijzen

Hoewel Europese lasermachines over het algemeen bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid, zijn er enkele mogelijke nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. Hier zijn enkele potentiële nadelen van Duitse lasermachines:

 1. Hogere prijs: A-merk lasermachines staan erom bekend dat ze hogere prijskaartjes hebben in vergelijking met goedkopere alternatieven, zoals Chinese laser machines. Dit kan een belemmering vormen als je een beperkt budget hebt en niet bereid bent om extra te investeren.
 2. Complexiteit en geavanceerde functies: A-merk Europese lasermachines kunnen geavanceerde functies en technologieën bevatten, wat betekent dat ze complexer kunnen zijn om te bedienen en onderhouden. Dit kan extra training en technische expertise vereisen, wat mogelijk extra kosten met zich meebrengt.
 3. Leveringstijd: Vanwege de populariteit en vraag naar A-merk lasermachines kunnen leveringstijden soms langer zijn. Als je een machine nodig hebt op korte termijn, kan dit een uitdaging vormen.
 4. Beperkte aanpassingsmogelijkheden: Europese lasermachines worden vaak gebouwd volgens specifieke specificaties en normen, wat kan betekenen dat er beperkte aanpassingsmogelijkheden zijn. Als je op zoek bent naar zeer specifieke of unieke vereisten, kan het zijn dat een Duitse machine mogelijk niet volledig aan jouw behoeften voldoet.

Het is belangrijk om deze potentiële nadelen af te wegen tegen de voordelen en jouw specifieke behoeften bij het overwegen van een A-merk Europese lasermachine. Het kan de moeite waard zijn om verschillende leveranciers te vergelijken, klantrecensies te lezen en te overleggen met experts voordat je een definitieve beslissing neemt.

Overwegingen bij het kiezen van een Chinese laser machine – lage prijzen

Chinese laser machines hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun betaalbaarheid. Hier zijn enkele overwegingen bij het overwegen van de aanschaf van een Chinese laser machine:

 1. Prijs-kwaliteitverhouding: Goedkope Chinese laser machines bieden vaak een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze kunnen voldoen aan de basisvereisten voor snijden, graveren en markeren, maar kunnen mogelijk niet dezelfde prestaties en duurzaamheid bieden als duurdere machines.
 2. Onderzoek en vergelijking: Bij het kiezen van een goedkope Chinese laser machine is het belangrijk om grondig onderzoek te doen. Vergelijk verschillende leveranciers, controleer beoordelingen en vraag om referenties om een beter inzicht te krijgen in de kwaliteit en betrouwbaarheid van de machine. Bij lage stuntprijzen wordt vaak met goedkope onderdelen gewerkt waardoor er vaak problemen met de machine ontstaan, ook zijn deze onderdelen vaak lastig of maar van korte duur verkrijgbaar.
 3. Extra kosten en service: Let op bijkomende kosten, zoals verzending, installatie, training, vervoers en inklarings/doune kosten en onderhoud. Zorg ervoor dat de leverancier voldoende ondersteuning biedt en dat er een garantieprogramma beschikbaar is.

Nadelen Chinese laser machines – kwaliteit, ondersteuning en consistentie

Hoewel goedkope Chinese laser machines aantrekkelijk kunnen zijn vanwege hun lagere prijs, zijn er ook enkele mogelijke nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. Het is belangrijk om deze nadelen te begrijpen voordat je een beslissing neemt:

 1. Kwaliteit en duurzaamheid: Chinese laser machines kunnen over het algemeen niet dezelfde kwaliteit en duurzaamheid bieden als duurdere machines van gerenommeerde fabrikanten. Dit komt doordat sommige Chinese fabrikanten mogelijk gebruikmaken van goedkopere materialen en minder strenge kwaliteitscontrole hebben. Dit kan resulteren in een kortere levensduur en meer onderhoudsproblemen op de lange termijn.
 2. Technische ondersteuning: Chinese leveranciers kunnen beperktere technische ondersteuning bieden in vergelijking met gerenommeerde fabrikanten. Het kan moeilijker zijn om hulp te krijgen bij installatie, training, reparaties en onderhoud. Dit kan problematisch zijn als je technische problemen ondervindt en dringend hulp nodig hebt.
 3. Betrouwbaarheid en consistentie: Chinese machines kunnen inconsistenties vertonen in termen van prestaties en snijkwaliteit. Dit kan te wijten zijn aan variabiliteit in productieprocessen en kwaliteitscontrole. Het kan leiden tot onbetrouwbare resultaten en inconsistenties in de productie. Vaak is de veiligheid niet op orde en wordt niet voldaan aan de Europese machinerichtlijn.
 4. Software Compatibiliteit: Chinese laser machines kunnen soms problemen hebben met software compatibiliteit. Dit kan ervoor zorgen dat ze niet goed werken met populaire ontwerp- en besturingssoftware, waardoor het moeilijk kan zijn om naadloos te integreren in bestaande workflows.
 5. Beperkte garantie: Goedkope Chinese laser machines bieden vaak beperkte garantievoorwaarden in vergelijking met gerenommeerde fabrikanten. Dit betekent dat je mogelijk niet dezelfde bescherming hebt tegen defecten en reparaties.

Het is belangrijk om deze nadelen in overweging te nemen en zorgvuldig onderzoek te doen voordat je besluit een Chinese laser machine te kopen. Het kan lonend zijn om de prijs te vergelijken met de mogelijke risico’s en nadelen die gepaard kunnen gaan met de aanschaf van een goedkope machine.

Europese leveranciers van Chinese machines

Het is belangrijk om op te merken dat er verschillende partijen zijn die beweren hun eigen machines te fabriceren, maar in veel gevallen is dit niet waar. In werkelijkheid worden deze machines ontworpen en geproduceerd in China. Ze worden vervolgens tegen lage prijzen aangeboden. Echter, we hebben vaak gezien dat er geen training of service meer wordt geleverd nadat de machine is gekocht, wat resulteert in stilstand van de machines. Het is dus van essentieel belang om voorzichtig te zijn en machines en onderdelen grondig te vergelijken om er zeker van te zijn dat je te maken hebt met een authentieke machinefabrikant. Op die manier kun je teleurstellingen en problemen in de toekomst voorkomen.

Wat doet MetaQuip anders?

Constante focus op functie, techniek en eigen ontwerp

Wij zijn 10 jaar geleden begonnen met het leveren van Chinese machines, maar waren niet tevreden met de kwaliteit. Wij zijn constant bezig om de kwaliteit en functionaliteit van onze machines verder te verbeteren. De nieuwe machines worden gedeeltelijk of compleet door ons ontworpen, zodat we unieke machines en functies kunnen bieden die in de meeste gevallen kunnen concurreren met de A-merk machines. We doen dit in nauwe samenwerking met onze Chinese partners.

Betaalbaar, betrouwbaar, consistent en goede degelijke service

Wat we daarnaast belangrijk vinden is om laser machines te leveren met een goede prijs kwaliteit verhouding. Ja er zijn goedkopere alternatieven, maar al onze machines voldoen aan de laserveiligheid en machine richtlijnen. Maken gebruik van in Europa makkelijk verkrijgbare onderdelen, waardoor ze nu maar ook over de komende jaren nog goed te servicen zijn en we helpen onze klanten met trainingen en mocht zich een probleem voordoen dan staan we klaar om ze zo snel mogelijk weer verder te helpen.

Het beste van twee werelden

Wij zien dit als het beste van twee werelden: de snelheid, flexibiliteit en betaalbaarheid van productie in China gecombineerd met oog voor detail, service, consistentie levert unieke laser machines op waar u jarenlang met plezier mee kunt werken.

Beste CO2 Laser machine prijs / kwaliteit verhouding
CO2 Lite best laser machine prijs / kwaliteit verhouding

Conclusie

Bij het overwegen van de aankoop van een laser machine is het prijsverschil tussen leveranciers een belangrijk aspect, maar er speelt meer! A-merken bieden over het algemeen hoogwaardige producten, betrouwbaarheid en uitstekende klantenservice, maar tegen een hogere prijs. Aan de andere kant kunnen Chinese laser machines een betaalbare optie zijn, maar vereisen zorgvuldig onderzoek en vergelijking. Het is essentieel om de prijs-kwaliteitverhouding, reputatie van de leverancier en bijkomende kosten in overweging te nemen bij het maken van een beslissing. Uiteindelijk hangt de keuze af van jouw specifieke behoeften, budget en de gewenste prestaties van de machine. MetaQuip probeert beide werelden te combineren: betaalbare, betrouwbare, hoogwaardige machines met goede training, service en ondersteuning.

Meer weten?

Bekijk ons machine portfolio of bekijk een van de toepassingen.

MetaQuip Machine portfolio

Ook altijd van harte welkom voor een demonstratie bij MetaQuip.

Neem contact op met MetaQuip