+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Toepassing metaal lasersnijden

Metaal lasersnijden heeft een groot aantal toepassingen. Metaal lasersnijders worden veelvuldig ingezet voor educatieve doeleinden maar ook voor verschillende productiedoeleinden. Hier vindt u een aantal voorbeelden van inzet van lasertechniek. Het aantal toepassingen van deze machines groeit nog iedere dag. Met deze machines kunt u snel prototypes realiseren, onderdelen vervangen maar ook hoge volume productie realiseren. Neem contact op met MetaQuip om u verder te laten informeren.

Automotive industrie

Metaal lasersnijden wordt veelvuldig toegepast in de automotive industrie. Bekijk de mogelijkheden voor metaal lasersnijden voor de automotive industrie.

lasersnijden-automotive-industrie
Profiel en buis lasersnijden

Profiel en buis lasersnijden

Voor metaal lasersnijden van buis, kokers en profielen en van met name complexere vormen geeft een buislaser grote voordelen ten opzichte van conventionele technieken.

Fitness apparatuur lasersnijden

Metaal lasersnijden van profielen en buizen voor fitness apparatuur is in korte tijd de meest gebruikte fabricage techniek geworden.

Fitness apparatuur lasersnijden
Metalen meubels lasersnijden

Metalen meubel koker lasersnijden

Metalen meubels zijn met hoogwaardige kwaliteit en zonder nabewerken te realiseren met buislasers. Deze machines zijn geoptimaliseerd voor metaal lasersnijden van buis, koker en profielen.. Voordelen van buis en koker metaal lasersnijden zijn korte omsteltijden en veel ontwerpvrijheid.

Landbouwmachines en machinebouw lasersnijden

Voor realisatie van kleine en grote series landbouwmachines en machinebouw is lasertechniek uitermate geschikt. Profielen, buizen en vlakke plaat kunnen perfect en braamvrij worden gesneden.

Landbouwmachines lasersnijden
Landbouwmachines maken met lasertechniek
Buizen en profielen – 1.5kW fiber laser
messing -1.5kW fiber laser
messing – 1.5kW fiber laser
3mm RVS – 4kW fiber laser

Laser machines voor metaal lasersnijden

Fiber lasers voor metaal lasersnijden van vlak plaatmateriaal

MetaQuip heeft een aantal oplossingen voor het snijden van vlak plaatmateriaal. Wij bieden een selectie hoogwaardige fiber laser machines geschikt voor lasersnijden van dunner plaatwerk zoals de FC6060 en de FC1390, maar ook zwaardere machines voor het metaal lasersnijden van dik en/of groter plaatmateriaal zoals de FC1510FC3015FC4020.

FC1510 productie lasersnijder metaal
Fiber laser metaalsnijder voor vlakke plaat
Metaal buis lasersnijder
Metaal buis/profiel lasersnijder

Metalen buizen en profielen lasersnijden

MetaQuip levert ook oplossingen voor het lasersnijden van buizen en profielen standaard tot lengtes tot 6 meter maar langer is ook mogelijk. Deze machines worden met name ingezet voor industriële toepassingen.