+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Rubber lasergraveren

Natuurlijk rubber, synthetisch rubber en siliconenrubber

Produceren tekstplaten voor stempelrubber

Rubber lasergraveren gaat makkelijk en snel met MetaQuip laser graveer machines. Met onze laser graveer machines kunt u uit geschikt rubber snel stempel produceren met teksten, logo’s of foto’s.

Geschikte rubbersoorten voor lasergraveren

  • Natuurlijk rubber
  • Microporeuze schuim
  • Siliconenrubber
  • Synthetisch rubber

Waar moet je opletten bij rubber lasergraveren voor stempels?

Rubber lasergraveren voor stempels produceert een grote hoeveelheid stof. Deze stof moet op betrouwbare en efficiënte wijze onttrokken en gefilterd worden door een afzuigsysteem. Met name alle stofgevoelige componenten, zoals de lens, de spiegels, de elektronica, de motoren en de assen moeten beschermd worden tegen deze stof, middels een afzuigsysteem. Voor laser graveren van stempelrubber moet de tekst gespiegeld en omgekeerd zijn.

lasersnijden-van-rubber
Siliconen rubber lasersnijden
lasergraveren-van-rubber
Stempel rubber lasergraveren

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw rubber snij of graveer toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken. U kunt het natuurlijk ook opsturen.

Is het ook mogelijk rubber te lasersnijden met de CO2 laser?

Absoluut! De lasersoftware biedt diverse opties voor het automatisch uitsnijden: rond, vierkant of een geoptimaliseerde vorm. Op verzoek is het ook mogelijk om bruggetjes te snijden, waarbij de snijlijnen onderbroken worden door gedefinieerde punten. Ook het snijden van schuimrubber is perfect te doen met een CO2 lasermachine, ideaal voor het maken van koffer interieurs.

Bewerken van (siliconen) rubber met CO2 laser machines

Voor het lasersnijden van rubber, hout, leer, en een groot aantal kunststoffen heeft u een CO2 laser machine nodig. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn: wat is de maximale grootte van het object dat ik uit wil snijden, dat bepaald de grootte van uw werkblad en wat is de maximale dikte die gesneden moet worden dat bepaald het laservermogen dat u nodig heeft.

CO2 laser machine productie
CO2 productie laser machine