+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Custom build machines & projecten

Ontwikkeling van volledige nieuwe laser machines

MetaQuip ontwikkelt volledig nieuwe lasermachines voor klantspecifieke toepassingen. In samenwerking met de klant bepalen en testen we eerst of lasertechniek geschikt is voor de toepassing. Vervolgens specificeren we de machine en werken we een ontwikkelplan en kostenschatting uit. Na akkoord ontwikkelt, test en produceert MetaQuip de gehele machine(s). Al onze machines voldoen aan de CE machinerichtlijnen. MetaQuip kan van enkelstuks tot grote aantallen machines leveren.

Naast vlakke plaat bewerking kan MetaQuip ook 3D en gerobotiseerde maatwerk oplossingen leveren voor graveren, snijden of laserlassen.

Productie fiber laser machine 8 parallel

Aanpassingen en uitbreidingen op bestaande laser machines

In veel gevallen is het ook mogelijk om een bestaande machine uit te breiden of aan te passen zodat deze daardoor geschikt gemaakt wordt voor de benodigde volumes of productiesnelheid. Veel van de uitbreidingen en aanpassingen die we maken zit in de automatische handling laden en lossen of inzet in een continu draaiende productielijn.

Productie automatisering

Maatwerk oplossingen zijn vaak interessant of zelfs noodzakelijk voor nieuwe of heel specifieke toepassingen van lasertechniek of bij inzet van lasertechniek in volledig geautomatiseerde productielijnen. MetaQuip levert ook oplossingen die via een centraal systeem worden aangestuurd om teksten, barcodes of serienummers vanuit een centrale database volledig automatisch te laten opnummeren.

CE certificering & machinerichtlijnen

MetaQuip ontwikkelt al haar machines zodat ze voldoen aan de CE machinerichtlijnen. Waar mogelijk maken we het ontwerp dusdanig dat het qua laserveiligheid een intrinsiek veilige machine is (laser klasse 1). Naast de wettelijke richtlijnen worden onze machines uitvoerig van tevoren getest op performance en stabiliteit over tijd, zodat we zeker zijn dat de specificaties worden behaald en de machine zonder problemen in het productieproces kan worden ingezet.

Interlock veiligheidssysteem CO2 laser machine

Custom build machines & projecten

Betaalbare maatwerk machines

We gaan zoveel mogelijk uit van al beschikbare techniek voor onze maatwerk oplossingen en maken aanpassingen en uitbreidingen alleen daar waar nodig. Mede hierdoor kunnen we de kosten laag houden. Daarnaast maken we onderdelen met veel handwerk in onze productiefaciliteiten in China. Maatwerk machines worden altijd ontworpen, opgebouwd en getest bij MetaQuip in Maarheeze door ons eigen team of partners in Nederland, België en Duitsland.

Uw flexibele partner 

Flexibiliteit is key binnen MetaQuip projects. Wij passen ons aan aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. En komen op basis van onze kennis en kunde met praktische en realiseerbare oplossingen. MetaQuip kan de lead nemen in de ontwikkeling, of een ondersteunende rol invullen op het gebied van lasertechniek.

Ideeën of vragen over mogelijkheden of toepassingen?

Neem contact op met MetaQuip’s engineering team. Dan kunnen we samen kijken of lasertechniek een antwoord is op uw vraag. Lasers zijn schoon, vervuilen het voorwerp niet en werken snel. Lasermachines biedt veel mogelijkheden richting duurzame en circulaire oplossingen.

MetaQuip ontwikkelt laser machines
van A tot Z voor specifieke applicaties

Als een aanpassing of uitbreiding van onze machines niet volstaat, biedt MetaQuip ook de mogelijkheid om een volledig nieuwe laser machine te ontwikkelen. Uitgangspunt is dan de specificatie, eisen en wensen van de klant. Samen met de klant zoeken we naar de beste oplossing passend bij het budget en beschikbare tijd.
MetaQuip heeft uitgebreide kennis en kunde op het gebied van sensortechniek, elektronica, mechanica en software. Combineer dit met uitgebreide ervaring op gebied van project, proces- en productontwikkeling en er ontstaat de perfecte mix om nieuwe ontwikkelingen binnen korte tijd van proef of concept, naar prototype en product te brengen inclusief CE certificering volgens de machinerichtlijnen en laser veiligheidseisen. Ook tijdens het vrijgave project biedt MetaQuip ondersteuning indien gewenst om het proces en instellingen verder te optimaliseren.

Voorbeelden custom build machines & projecten

Een aantal voorbeelden van MetaQuip projects die we afgelopen tijd gerealiseerd hebben.

Productie & Automatisering

Laser oplossingen gericht op productie toepassingen. Laser machines op maat gemaakt voor specifieke objecten of een bepaalde productiesnelheid. MetaQuip realiseert ook volledige integratie van laser machines in uw productielijn met koppelingen naar bestaande systemen.

Fiber laser graveren – NTZ

5 fiber laser graveermachines die volledig geïntegreerd en aangestuurd vanuit het centrale systeem.

Parallel fiber laser graveren (5/8 up)

Meerdere fiber laser graveer machines die parallel werken om de gewenste productievolumes te kunnen realiseren.

Productie fiber laser machine 8 parallel

Laser machine & Proces innovatie

MetaQuip ontwikkeld nieuwe laser machines of nieuwe processen op basis van laser techniek waardoor nieuwe toepassingen een realiteit worden. Laser techniek is schoon, snel, permanent en flexibel aan te passen.

Laser sticker machine – NIPPON

MetaQuip heeft ism met Nippon een laser machine ontwikkelt om snel en flexibel extreem duurzame industriële stickers te realiseren die o.a. veel in de automotive industrie gebruikt worden, maar de toepassingsgebieden zijn veel breder.

Cliche laser machine –
TTN

In plaats van etsen van tampon platen is het ook mogelijk deze te graveren met laser techniek. Snel, schoon en flexibel. Deze oplossing hebben we samen met Tampo Techniek Nederland (TTN) ontwikkeld.

Tampon druktechniek

Pregen van karton en papier

Nieuwe innovatie waarmee het mogelijk wordt om drums te lasergraveren die gebruikt worden voor offset druk van blikjes of pregen van papier en karton.

Pregen van karton en papier

Maatwerk laser machines

Volledig nieuw ontwikkelde laser machines, voor klantspecifieke applicaties en toepassingen.

Custom fiber laser markeer machine

MetaQuip heeft op basis van wensen en eisen van een klant een fiber laser markeermachine ontwikkelt die snelheid en efficiëntie combineert met maximale veiligheid voor de operator. Hierbij een korte video impressie.

Kartonnen dozen op maat – totaaloplossing

MetaQuip heeft de lasertechniek aangeleverd voor de lasermachine van Slimbox om snel en eenvoudig kartonnen dozen op maat te kunnen maken.

Lasersnijden van kartonnen dozen
Van plaat karton naar maatwerk doos

Ontsleeven van krimpfolies – handmatig

MetaQuip heeft verschillende oplossingen ontwikkelt voor het ontsleeven van krimpfolies op glazen flessen. Ontsleeven van krimpfolies werkt ook voor andere materialen. In dit voorbeeld snijdt de laser de sleeve los en wordt deze handmatig verwijderd.

Volautomatisch ontsleeven met laser
Bierfles ontsleeven met laser

Ontsleeven van krimpfolies – productie

MetaQuip heeft ook oplossingen die, in dit geval, bierflessen volautomatisch de krimpfolie lossnijden en verwijderen. Dit wordt ingezet in een productielijn.

Laser Flessen Ontsleever Productie
Flessen ontsleeven voor productie

Robot Laser Toepassingen

MetaQuip heeft een aantal robot laser toepassingen ontwikkelt en is continue bezig verder te innoveren op dit gebied omdat de combinatie van deze twee technieken interessante nieuwe mogelijkheden bieden.

Laden/lossen met robot arm

Met robots kunnen machines automatisch geladen en gelost worden. Dit kan voor fiber graveerlasers die veelal met kleine objecten werken maar ook voor het lossen van CO2 laser machines met een groot werkbed waar meerdere voorwerpen worden vrijgesneden. Informeer naar de mogelijkheden.

Fiber laser graveren onder iedere hoek met robot

Door de fiberlaser op een industriële robot te plaatsen wordt het plaatsen van een gravering / markering op grote zware voorwerpen heel eenvoudig. Ook het plaatsen van meerdere graveringen op moeilijk te bereiken plaatsen is mogelijk. Hierbij een korte eerste impressie van de mogelijkheden.

Machine add-ons

Uitbreidingen op bestaande machines om sneller te werken. Voorbeelden hiervan zijn onder andere rotatie modules voor specifieke toepassingen of speciale objecten. Houders om snel een voorwerp te kunnen plaatsen. Laserveilige doorvoeren voor het verwerken van hele grote objecten.

Neem contact op om samen te kijken wat er mogelijk is!

Neem contact op om te kijken of lasertechniek voor uw toepassing een oplossing biedt. U bent altijd van harte welkom om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Open voor nieuwe ideeën & toepassingen

MetaQuip Project kijkt graag samen met u of uw toepassing te realiseren is met lasertechniek.
Op basis van uw vraag, product idee of probleem gaan we aan de slag om te kijken hoe we zo eenvoudig en praktisch mogelijk tot de beste oplossing kunnen komen.
Daarbij kunnen we indien nodig terugvallen op een uitgebreid netwerk van partners en experts.