+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Laser flessen ontsleever

Flessen ontsleever voor kleine series

In het verleden heeft MetaQuip een ontsleeve machine ontwikkeld om met lasertechniek flessen te ontsleeven. De fles met de krimpfolie wordt op de band gelegd, deze wordt door de machine gevoerd en behulp van laser techniek losgesneden. Hierna is de sleeve eenvoudig handmatig te verwijderen. Grote voordeel van lasertechniek: iedere fles wordt echt losgesneden, geen messen die bot worden en het glaswerk blijft onbeschadigd.

Volautomatisch ontsleeven met laser
Flessen ontsleever voor kleinere series
Laser Flessen ontsleever
Krimpfolie sleeves

Groeiend gebruik van Krimpfolie

Er worden steeds meer gebruik gemaakt van krimpfolies om flessen van opdruk en informatie te voorzien.

Krimpfolie is een transparante plastic film om materiaal te verpakken. Bij verhitting krimpt de folie strak om het verpakte materiaal. Krimpfolie wordt gebruikt om bijvoorbeeld dozen, blikjes of beladen pallets te verpakken. De krimpfolie wordt over of om het te verpakken materiaal aangebracht, vaak met automatische apparatuur. Hij wordt dan door een verwarmde tunnel of oven geleid om te krimpen.

Productievolumes groeien en het handmatig verwijderen tijdens het recycleproces van de sleeves van de flessen is geen optie meer.

Laser flessen ontsleever productie machine

MetaQuip is gevraagd om met een oplossing te komen voor een flessen ontsleever met behulp van laser techniek die inzet kan worden voor volume productie. Uitgangspunten van de klant waren om een machine te ontwikkelen waarmee krimpfolie sleeves op hoge snelheid volledig machinaal verwijderd kunnen worden, volledige integratie van de machine in de productielijn en flessen moeten verticaal blijven gedurende het gehele ontsleeve proces.

Laser Flessen Ontsleever Productie
Laser flessen ontsleever productie machine

Ontwikkeling op basis van klantspecificaties

MetaQuip heeft op basis van het eisen-en wensenpakket van de klant een aantal eerste concepten gemaakt, en deze daarna in samenwerking met de klant verder uitgewerkt. Daarna is de machine verder ontworpen, gebouwd en uitvoerig getest. Door een aantal lasers parallel te zetten is het mogelijk om de gewenste productiecapaciteit te halen.

Laser flessen ontsleever in actie

Impressie laser krimpfolie ontsleever in de productielijn