+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Smart Laser Sensor

Predictief onderhoud door real-time meten van CO2 laser afstelling en vermogen

MetaQuip BV en Fit Things NV werken samen om een prototype sensorsysteem te ontwikkelen dat de staat van onderhoud van laser snijapparatuur kan meten en analyseren en daarmee een predictief onderhoudssysteem mogelijk maakt voor de Slimbox dozen snijmachines van Fit Things.

Slimbox

Met de Slimbox kunnen ondernemers dozen snijden specifiek voor de afmetingen van hun producten en deze vervolgens op een efficiënte wijze versturen. Naast dat dit concept volledig nieuw is, is het ook de eerste grootschalige toepassing van CO2-lasers in niet-industriële omgevingen.

Sensor voor preventief onderhoud

Lasers zijn echter gevoelig voor slijtage en kalibratie en moeten door technisch geschoold personeel worden onderhouden, dat bij de gebruikers van de Slimbox niet voorhanden is. De oplossing is de ontwikkeling van een geautomatiseerd predictive onderhoudssysteem, gebaseerd op een innovatieve, nieuwe sensor die in samenwerking met MetaQuip ontwikkeld wordt. Deze sensor is in staat om aan de hand van negen parameters automatisch te bepalen of een laser snijkop onderhoud nodig heeft.

Cloud Connected

Via een cloud based platform en user interface kunnen de dealers van Slimbox informatie krijgen over de staat van onderhoud van alle aangesloten lasers bij klanten en zo preventief onderhoud, kalibratie en andere interventies inplannen. Daardoor is de Slimbox betrouwbaarder en eenvoudiger in het gebruik voor de klant, en worden kosten bespaard op onnodig onderhoud, stilstand, afwijkingen en spoedreparaties e.d.

Uniek

Er is nog geen enkel vergelijkbaar sensor- of predictive maintenance systeem op de markt voor laserapparatuur.

Lasersnijden van kartonnen dozen

Ideeën voor nieuwe toepassingen of innovatie? 

Op zoek naar een oplossing voor een specifiek probleem? Idee voor een bepaalde toepassing voor deze innovatie?
We kijken graag samen hoe we dit kunnen gaan realiseren.