+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Fiber metaal lasersnijmachine portfolio

Lasersnijden van metaal plaatmateriaal

MetaQuip heeft een uitgebreid fiber laser metaal lasersnijder portfolio voor het lasersnijden van een groot aantal metalen. Wij bieden een selectie hoogwaardige machines aan variërend van machines voor dunner plaatwerk in de prototyping series zoals de FC6060, FC1390 en de FC1510 maar ook zware productie machines zoals de FC1530B, FC1530 en de productie specials . Stuk voor stuk machines die zonder problemen ingezet kunnen worden in productie omgevingen.

MQ-FC6060 fiber lasersnijmachine voor het lasersnijden van metalen platen
FC6060 MetaQuip’s kleinste metaal lasersnijmachine in the prototyping series

Lasersnijden van buizen en profielen

MetaQuip heeft ook buislasers om buizen, kokers en profielen (tot 6m) in een keer te verwerken. Afkorten, gaten en slotgaten plaatsen en uitsnijden van profielen.

MetaQuip wordt beoordeeld met ★★★★ (4.7) via Google

GEHEEL VRIJBLIJVEND

Adviesgesprek aanvragen

Snel, safe en simpel aan de slag door slimme oplossingen

Persoonlijk advies én praktische training

Bedrijfszekerheid door onderhoud en ondersteuning

Na het versturen van uw aanvraag nemen wij binnen één werkdag contact met u op.

Direct contact? Bel: +31 40 8080 193

Metaal fiber lasersnijmachine product portfolio

High-power fiber lasermachines voor het lasersnijden van (edel) metalen

MetaQuip heeft een aantal fiber laser metaal lasersnijders voor het lasersnijden van metaal in haar portfolio. Kwalitatief kunnen deze machines de strijd aan met metaal snijders van grote Duitse laser partijen, echter tegen significante lagere aanschafkosten en ook tijdens productie blijven deze kosten aanzienlijk lager door de hoge betrouwbaarheid. Grote voordeel van fiber laser metaal snijden is dat er vaak geen verdere nabewerking nodig is.

Het MetaQuip portfolio voor het lasersnijden van metaal bestaat uit 3 segmenten:

Prototype series – Lasersnijmachines voor prototyping, kleine series en onderwijs

Deze machines hebben een kleiner vloeroppervlak nodig en moeten normaal gesproken handmatig beladen worden. De machines die MetaQuip aanbiedt in dit segment zijn allemaal laserklasse 3R en optioneel klasse 1 en maken gebruik van Cypcut lasersoftware.

Productie series – Lasersnijmachines voor productie toepassingen

Deze machines zijn geschikt voor het bewerken van grote metaalplaten en kunnen machinaal geladen worden. Meestal hebben deze machines de mogelijkheid om met een wisselbed uitgerust te worden zodat er tijdens de bewerking in parallel geladen kan worden. Deze machines worden geleverd met Cypcut lasersoftware en optioneel voor geavanceerd gebruik met Hypcut.

Specials – maatwerk machines voor integratie in productielijnen

Op maat gemaakte machines gebaseerd op de bouwblokken van de bestaande machines uit de productie serie. Geavanceerde mogelijkheden voor integratie in een productielijn.

Prototyping series – prototyping, kleine series en onderwijs

Deze machines hebben een wat kleiner vloeroppervlak nodig en moeten normaal gesproken handmatig beladen worden. De machines die MetaQuip aanbiedt in dit segment zijn allemaal laserklasse 3R en optioneel klasse 1 en maken gebruik van Cypcut lasersoftware. Machines typisch tot 1.5kW laservermogen voor het lasersnijden van dun plaatmateriaal.

MQ FC6060 fiber metaal lasersnijder zijaanzicht
MQ-FC6060

Fiber lasersnijder Proto Small – FC6060

De FC6060 fiber laser voor bewerken van plat plaatmateriaal is de ideale machine voor kleine werkplaatsen of het snijden van dunne folies. Het werkgebied is voorzien van een materiaal klemsysteem om folies tijdens het laser snijden vast te houden. Het compacte ontwerp heeft alle componenten (behalve waterkoeler en luchtfilter) geïntegreerd en met de CypCut-software kan elke vectorafbeelding eenvoudig worden omgezet in een product.

Hoge precisie lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laservermogens van 500 tot 1000W.

Werkoppervlak: 60 x 60cm
Laservermogen: 500-1kW

Scholen en MKB.

MQ-FC1390-metaal-laser-snijder
MQ-FC1390

Fiber lasersnijder Proto Medium – FC1390

De FC1390 fiber vlakbedlaser is ideaal voor scholen en middelgrote werkplaatsen die behoefte hebben aan plaatmetaal bewerking, waardoor prototyping en aanpassingen ter plaatse mogelijk zijn. De machine maakt het mogelijk om handmatig platen tot 1×1,3m te bewerken. De CypCut lasersoftware maakt een snelle overgang van tekening naar product mogelijk.

Hoge precisie lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laservermogens van 500 tot 1500W.

Werkoppervlak 1300 x 900mm
Laservermogen: 1-2kW

Scholen en MKB.

Fiber laser metaal snijmachines

Fiber lasersnijder Proto Large – FC1510/2010/3015

De grote fiberlasersnijder komt in 3 afmetingn:

FC1510 werkbed van 1500 x 1000mm
FC2010 werkbed van 2000 x 1000mm
FC3015 werkbed van 3000 x 1500mm

Deze machines zijn ontworpen om dikke en massieve producten te verwerken, terwijl het een compact machineontwerp behoudt. Het uittrekbare bed maakt makkelijk laden en lossen van het materiaal mogelijk, doordat het bed op deze manier toegankelijk is voor operator/kranen en zwaar tillen voorkomen wordt. Het sterke frame, de rack-en-pinion-servoaandrijving biedt hoge en nauwkeurige snelheid om de verwerking van elk ontwerp mogelijk te maken.

Industrieel lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laser vermogens van 500 tot 6kW. Ergonomisch ontwerp.

Voor prototyping en flexibele productie.

Werkoppervlak: 1500 x 1000mm, 2000 x 1000mm of 3000 x 1500mm
Laservermogen: 1-6kW

Productie series – Productie matig lasersnijden van plaatmateriaal

Deze machines zijn geschikt voor het bewerken van grote metaalplaten en kunnen machinaal geladen worden. Meestal hebben deze machines de mogelijkheid om met een wisselbed uitgerust te worden zodat er tijdens de bewerking in parallel geladen kan worden. Deze machines worden hebben een wat kleiner vloeroppervlak nodig en moeten normaal gesproken handmatig beladen worden. De machines die MetaQuip aanbiedt in dit segment zijn allemaal laserklasse 3R en optioneel klasse 1. Deze machines worden geleverd met Cypcut lasersoftware en optioneel voor geavanceerd gebruik met Hypcut. Laservermogens vanaf 1kW tot 12kW+.

Vlakke plaat metaalsnijder basic
Fiber lasersnijder Productie Basic

Fiber lasersnijder Productie Basic – FC1530B

De fiber laser metaalsnijder productie basic is de kosteneffectieve oplossing om lasersnijden op industriële schaal mogelijk te maken. Ontworpen om vrijwel direct vanuit de container te kunnen starten, heeft deze machine alle basis functionaliteiten, zoals Cypcut-besturingssoftware, Raytools laserkop, om de gebruiker in staat te stellen verschillende materialen met goede precisie en snelheid te verwerken.

Industrieel lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laser vermogens van 1-6kW.

Voor productie doeleinden.

Werkoppervlak 300 x 150cm
Laservermogen: 1-6kW
Optie: wisselbed, etc.

Laser metaal snijder Production
Fiber lasersnijder Productie – FC3015

Fiber lasersnijder Productie – FC1530

De fiber laser metaalsnijder uit de productie serie is gebaseerd op een robuust frame. Deze machines zijn ontworpen voor stabiel en frequent gebruik, met volledig gelaste en gegloeide frames, krachtige aandrijfmotoren voor snelle werking en elektronische controle op basis van Ethercad. Het touchscreen van de Hypcut besturingssoftware stellen de operator in staat te stellen om de machine optimaal en eenvoudig te benutten.

Industrieel lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laser vermogens van 500 tot 10kW.

Voor productie doeleinden.

Werkoppervlak 300 x 150cm
Laservermogen: 1-10kW
Optie: wisselbed, etc.

Laser metaal snijder Production XL

Fiber lasersnijder Productie Specials

De fiber lasersnijder Productie Specials serie is gericht op grotere snijbedmaten, hogere snijkrachten en om speciale klantspecificaties mogelijk te maken. Hierbij wordt het ontwerp van de productiemachine als basis gebruikt om betaalbare en betrouwbare aanpassingen voor unieke machineontwerpen mogelijk te maken.

Industrieel lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laser vermogens van 500 tot 10kW (en hoger).

Voor productie (ook maatwerk)

Werkoppervlak 400 x 200cm en groter
Laservermogen: 1-10kW en hoger
Maatwerk op verzoek

Fiber buis laser portfolio

Kwalitatief hoogwaardige machines

MetaQuip’s fiber lasersnijmachines voor het lasernsijden van metaal kunnen kwalitatief de strijd aan met metaal snijders van gerenommeerde aanbieders, echter tegen een significante lagere investering.

Uitgebreide serviceopties

Naast de kwaliteit van onze machines, bieden wij ook snelle en doeltreffende service om de downtime tot een minimum te beperken.

Metaal fiberlaser snijmachine

Snijkwaliteit

Het beoordelen van de snijkwaliteit van een fiber laser is niet moeilijk als je weet naar je moet kijken en wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de machine zelf. Hieronder geven we een aantal punten die je mee kunt nemen in de beoordeling van de kwaliteit.

Metalen geschikt voor lasersnijden

  • Koolstof staal
  • Roestvast staal
  • Titanium
  • Gegalvaniseerd staal
  • Koper
  • Aluminium
  • Andere legeringen

Voordelen van fiber lasersnijmachines

MetaQuip levert voor het snijden van metalen verschillende machines. Voor specifieke toepassingen kunnen ook hoog vermogen CO2 lasers ingezet worden voor het lasersnijden van dun metaal. Fiber lasers zijn echter voor het serieuzere snijwerk in de meeste gevallen de beste keuze.

Fiber laser metaal snijmachines
FC1510 Productie metaalsnijder
Portfolio overzicht vlakke plaat metaal lasersnijders type S, M, L

Metaal lasersnijmachines ontworpen volgens Europese normen

Het engineeringteam van MetaQuip zorgt ervoor dat al onze fiberlaser metaal-snijmachines voldoen aan alle machinerichtlijnen, waardoor ze veilig kunnen worden gebruikt in alle omstandigheden en voldoen aan Europese standaarden. Een aantal van onze fiber snijmachines zijn volledig ontworpen door MetaQuip zodat ze voldoen aan de standaarden en het gebruikersgemak wat we in Europa gewend zijn. Onze gesloten fiber lasersnijmachines zijn door onafhankelijke keuringsinstanties zoals Laprocon en Dutch Optics gekeurd op laserveiligheid.

Prototyping of volume productie 

MetaQuip’s fiber metaal lasersnijmachines worden ingezet voor serieproductie maar ook veel door kleine en middelgrote metaalverwerkende bedrijven. Met deze machines kunt u snel en flexibel zelf metaal lasersnijden met grote precisie en nauwkeurigheid zonder verdere nabewerking. Ten opzichte van uitbesteden bespaart u veel wachttijd, wat de ontwikkel snelheid van uw projecten ten goede komt. Scholen en opleidingsinstituten maken dit soort machines onderdeel van de opleiding zodat studenten al meteen vertrouwd raken met de mogelijkheden van digitaal ontwerpen en direct realiseren.

Beoordelen snijkwaliteit fiber laser
Metaal lasersnijden met fiber laser metaalsnijders van MetaQuip

Maak nu een afspraak voor een demonstratie! 

Wij hebben de FC1390 en FC1510 bij MetaQuip in Maarheeze staan, de grotere machines zoals de FC4020, FC3015 en buissnijder niet. In een aantal gevallen kunnen wij u deze machines laten zien bij onze klanten. U bent van harte welkom om deze fiber machines te komen bekijken en u te laten informeren over de mogelijkheden en kwaliteit van onze machines. Als u uw eigen ontwerp of materiaal meeneemt kunnen we meteen kijken of onze lasers voor u het gewenste resultaat opleveren.

Lasersnijden zonder nabewerking

Fiberlaser snijmachines zijn geschikt voor het met hoge precisie snijden van diverse diktes koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Bekijk hiernaast de video.

Hoe werkt een fiber lasersnijmachine?

Een fiber laser metaal snijder snijdt moeiteloos door ijzer alsof het niets is. Een laser werkt met een hele hoge intensiteit, versterkt licht dat perfect parallel en gefocusseerd op het metaal terecht komt. Dit resulteert in een extreem hoge temperatuur waardoor het metaal smelt.

Werkbed afmeting

Het voordeel van een groter werkoppervlak is dat u grotere metaalplaten kunt verwerken. Hierdoor hoeft u minder vaak materiaal te wisselen en heeft u de mogelijkheid grotere ontwerpen te lasersnijden.
Een kleiner werkoppervlak heeft als voordeel dat het plaatmateriaal een stuk handzamer is. Wat voor u werkt hangt van uw gebruik en toepassing af.

Open of gesloten model

Gesloten is maximale laserveiligheid, maar laden en ontladen kost meer tijd. Bij een open systeem dient u zelf aanvullende laser veiligheidsmaatregelen te nemen maar kunt u heel eenvoudig de machine beladen. MetaQuip kan u helpen met advies omtrent laserveiligheid.

Fiber laser metaal lasersnijder portfolio - lasersnijden metaal
Open of gesloten model fiber laser lasersnijder
GF-1530JH Pallet lader Fiber laser metaal lasersnijders - lasersnijden metaal
Pallet lader wisselbed

Laser vermogen

Met een hoger laservermogen kunt u dikker materiaal snijden of snijden met een hogere snelheid essentieel voor productie. Het laservermogen en snijsnelheid is ook gekoppeld aan de snijkwaliteit. Afhankelijk van uw toepassing kunnen we voor uw situatie een gepaste oplossing leveren.

Pallet wisseltafel

Voor productie is het essentieel dat u continu kunt werken. Met een pallet wisseltafel kunt u materiaal klaarleggen en bespaart u laadtijd.

Service & Support

Bij de X en XL serie wordt veelal gebruik gemaakt van onderdelen van Europese bedrijven. Hierdoor is het mogelijk om snel reserve onderdelen te leveren: niet alleen vandaag maar ook nog over een aantal jaren.

Bij de X en XL serie wordt gebruik gemaakt van een Duitse controller en software die betrouwbaar en eenvoudig werkt volgens Europese standaarden. Tevens worden hiermee de hoogste snijsnelheden in de markt mee gehaald. Dit is een van de grotere spelers op dit gebied en levert indien nodig door heel Europa trainingen in de lokale taal.

MetaQuip levert uitgebreide technische service en support op dit soort machines. Wij hebben verschillende vormen van service contracten met verschillende responstijden afhankelijk van uw specifieke wensen en eisen.

Lucht afzuiging en filtering

Om de metaal en andere vluchtige dampen op te vangen maakt MetaQuip gebruik van Bofa filter systemen. Bofa is een Europees merk dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Hun uniek ontwerp van de grof stof filter zorgt voor een enorm groot filter oppervlakte waardoor de filter capaciteit.

Metaaldampen zijn schadelijk voor de gezondheid bij roestvast staal kunnen zeer schadelijke chroomgassen vrijkomen! Een goede afzuig- en filterinstallatie is noodzakelijk. MetaQuip kan adviseren en u voorzien van een passende oplossing zoals BOFA AD2000 of AD4000.

De gesloten cabine van de X en XL is voorzien van afzuiging aan de onder en bovenkant. Hierdoor blijft stof en rook die wordt gegenereerd door het lasersnijden van metaal volledig geïsoleerd in de machine. Oliedampen kunnen via de boven afzuiging direct worden afgevoerd terwijl de metaal dampen van het snijden door de onderste afzuiging afgevoerd. Hierdoor wordt de concentratie gevaarlijke dampen tot een minimum gereduceerd tijdens het werken. De operator hoeft niet in de laser snij ruimte te komen gedurende het proces en kan na het bewerken het materiaal naar buiten brengen door het bed te wisselen.

CE certificering & laserveiligheid

MetaQuip heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. De machine is volledig gesloten waardoor het licht nergens naar buiten kan en vermindert het risico van laserstraling en biedt een veiligere bescherming voor de operator.
De machine is voorzien op key punten van interlock sluitingen waardoor de laserbron fysiek niet door de computer kan worden ingeschakeld. De voordeuren als zowel de deur bij de bedwissel kunnen dus niet tijdens het proces worden geopend zonder dat het proces doorgaat.

MetaQuip fiber laser snijmachines zijn een gesloten machines. Laserkasse 1 dus ten alle tijden veilig voor de operator. Deze machines zijn CE gecertificeerd en voldoet aan de geldende machinerichtlijnen.