+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Metaal lasersnijden met fiberlaser – snel, schoon, precies

Voordelen van metaal lasersnijden met fiberlaser

  • De fiber laser bron is extreem stabiel, heeft geen bewegende delen en gaat jaren mee zonder veel onderhoud. 
  • Fiber lasers werken op met andere kleinere golflengte waardoor de spot size kleiner is dan bij een CO2 laser machine.  Hierdoor is de energiedichtheid per mm2 een stuk groter. Hierdoor kunt u met hetzelfde vermogen dieper snijden en krijgt u een smallere lasersnede.
  • Fiber laser licht wordt door de meeste metalen veel minder gereflecteerd waardoor meer energie in het materiaal terecht komt zodat u dikker materiaal kunt snijden of met hogere snelheid.
  • De laserkop van een fiber laser en de laserbron van een fiber laser kunnen heel precies worden afgeregeld door het aanpassen van de karakteristiek en het vermogen van de laserbron. Hierdoor is het mogelijk om per materiaal een hele precieze instelling te realiseren.
  • Fiber lasers vergen weinig onderhoud en hebben relatief weinig downtime waardoor dit soort machines uitermate geschikt zijn voor productie toepassingen.
  • Het laserlicht wordt bij een fiber laser via een glasvezel direct naar de laserkop getransporteerd. Hierdoor zijn er geen verliezen en is het onderhoud eenvoudiger.  
Fiber laser metaal snijmachines
MQ1390C Combi High-Power CO2 metaal, hout, acrylaat lasersnijder

Metaal lasersnijden met CO2

MetaQuip heeft ook CO2 metaal lasers om dun metaal plaatmateriaal mee te snijden. Voordeel van de CO2 machine is het lagere prijspunt en dat deze machine naast metalen ook andere organische materialen kan snijden. Dit kan met name voor scholen interessant zijn.

Metaal lasersnijden met fiberlaser metaal lasersnijder

Metaal lasersnijden met een fiberlaser metaallaser wordt steeds toegankelijker. De afgelopen tijd zijn de prijspunten van fiberlaser metaalsnijders aanzienlijk naar gedaald. Als u op zoek bent naar een machine puur voor het snijden van metalen dan zullen wij in de meeste gevallen voor metaal lasersnijden een fiberlaser machine aanbevelen. Voordeel van fiber laser metaal snijders is dat ze ook leverbaar zijn tot heel hoge laservermogens (tot 10kW) en daarom in staat zijn om ook heel dik metaal probleemloos en zonder nabewerken te lasersnijden. MetaQuip heeft een portfolio van kleine tot hele grote fiber laser metaal snijders. Mocht u op zoek zijn naar een machine voor een speciale toepassing dan kan MetaQuip ook maatwerk oplossingen realiseren.