+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Fiber laser kopen? Tips waar op te letten bij aanschaf.

Fiber laser kopen? Tips waar op te letten

Een fiber laser machine kopen is voor de meeste bedrijven een flinke investering, vandaar dat het slim is om je van tevoren goed te oriënteren over wat er wordt aangeboden. Op het eerste gezicht lijken fiber laser machines van verschillende aanbieders erg op elkaar maar er zijn verschillen. Bij MetaQuip geloven we in machines die in de praktijk vooral praktisch, snel en veilig werken. Dit is ook terug te zien in onze machines. Hieronder een korte opsomming van punten waar wij van denken dat een goede fiberlaser aan moet voldoen.

Veiligheid van fiber laser machines

MetaQuip fiber lasers gebruiken een laserbron van 1064nm. Het laserlicht is een groot deel van de gehele lichtweg van laserbron tot object niet gefocusseerd, waardoor het te weinig vermogen heeft om schade aan je lichaam aan te richten. Je kunt er zelfs je hand doorheen halen. Het laserlicht zelf is onzichtbaar, echter wanneer het laserlicht het object raakt is het volledig gefocusseerd en ontstaat er heel kort een heel intense lichtspot. Denk hierbij aan een lichtspot als bij laserlassen: niet inkijken dus. Er zijn een aantal opties om je ogen te beschermen, de simpelste is het gebruik van een laserbril zoals wij aanraden bij gebruik van een open fiberlaser, een uitvoering waarbij je altijd vrij toegang tot het object hebt. Daarnaast hebben we ook een gesloten fiber laser, een uitvoering waarbij het object in een kast geplaatst wordt, zodat het onmogelijk is om in het laserlicht te kijken. Wat het beste bij uw situatie past hangt af van uw wensen en eisen en wie het apparaat gaat gebruiken.

Alle machines van MetaQuip hebben CE, echter belangrijker nog is dat alle lasermachines zijn gekeurd in Nederland op elektrische-, machine- en laserveiligheid door een externe geaccrediteerd keuringsbedrijf. De testrapporten zijn altijd ter inzage bij MetaQuip.

Open of gesloten fiber laser?

Bij het open model is qua bewegingsvrijheid de meest flexibele optie. Grotere objecten plaatsen gaat eenvoudig en vooral ook snel, omdat er geen kast is die steeds geopend hoeft te worden. Daarnaast kan het open model eenvoudig voor een (volume) serieproductie ingezet worden aan de hand van object plaatsing tools. MetaQuip kan u met de realisatie van dergelijke plaatsing tools helpen. Bij de gesloten MetaQuip fiberlaser maken we gebruik van een normale, relatief grote deur. Hierdoor kunt u objecten toch eenvoudig plaatsen, zeker in vergelijking tot oplossingen op basis van een schuifdeur of kleinere deur.

Fiber laser graveer machine gesloten

Gesloten kastmodel fiberlaser graveer machine

Fiber laser graveer machine open

CO2 Galvo Laser graveermachine

Vermogen van een fiber laser machine

Voor de meeste toepassingen adviseren wij 30W laservermogen. Hiermee kunt u de meeste materialen graveren. Mocht u dieper willen graveren dan kunt u het object in een aantal opeenvolgende stappen bewerken, waarbij bij iedere stap extra diepte wordt gecreëerd. We hebben ook een 50W+ uitvoeringen, waarmee je vooral graveer snelheid wint.

Fiber laser software

De bijgeleverde software hebben we uitvoerig beschreven in onze EzCAD tutorial. Importeren van grafische objecten (image en vector), snel zelf tekenen, tekst of (automatisch op nummerende) serienummers invoeren, gaat snel en eenvoudig.

Advies en ondersteuning voor fiber laser productie toepassingen

Een fiber laser kopen is meer dan de aanschaf van de machine. De machine is maar een deel van de totale oplossing. Hoe de machine in te zetten om het maximale resultaat voor één of meerdere applicaties te bereiken vereist meestal even wat uitzoekwerk. Onderzoek om het maximale graveer resultaat te realiseren op een nieuw materiaal of andere speciale requirements, zoals bijvoorbeeld nauwkeurig bepaalde dieptes of effecten realiseren, is waarin MetaQuip uitgebreide en diepgaande kennis en ervaring heeft. Samen zoeken we uit wat mogelijk is en zetten dit samen om in makkelijk te gebruiken oplossingen ook voor niet technische gebruikers.

barcodes-en-serienummers-laser-graveren

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende fiberlaser metaal graveer machines en mogelijkheden.