+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Medische instrumenten lasergraveren

Medische instrumenten lasergraveren met fiber graveerlasers

Fiber graveerlaser zijn uitermate geschikt voor medische instrumenten lasergraveren. Hierbij wordt het oppervlakte bewerkt tot dieptes van 0.3 – 0.5 mm. Markeerlasers zijn in staat om met een gering laservermogen duidelijk herkenbare structuren vanaf afmetingen van 1 mm in materialen zoals staal, edelmetalen en vele soorten plastics te maken zonder dat hierbij een complexe handelingen of milieu onvriendelijke materialen nodig zijn. De markeerlasers werken met een vaste laserbron, die het laserlicht door een fiber naar een tweetal spiegels stuurt. De spiegels verplaatsen de laserstraal met grote precisie over het materiaal om het benodigde patroon te realiseren. Door het gebruiken van een focus lens is er een kleine hoogte waarin de laser effectief zijn warmte in het product tot werking kan laten komen, wat de laser veilig in gebruik maakt. Buiten deze range is de laser sterkte te laag om schade aan andere materialen toe te brengen.

Permanente markering. Schoon, snel en zonder toevoegingen

Het voordeel van medische instrumenten lasergraveren met laser techniek is dat de markeringen niet van het instrument zijn af te halen anders dan volledig uit het voorwerp te slijpen. Markering met deze laser zijn corrosie bestendig, omdat ze in het bestaande materiaal gemarkeerd zijn. Er zijn geen lijmlaag of inkt toevoegingen nodig die kunnen loskomen of oplossen bij reinigingsprocessen.

Medische instrumenten lasergraveren ook voor chirurgisch gereedschap
Chirurgische instrumenten markeren met laser techniek

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij of graveer toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken. U kunt het natuurlijk ook opsturen.

Toepassing medische instrumenten lasergraveren

Steeds meer producten dienen in deze tijd traceerbaar te zijn, voor logistieke-, onderhouds- en veiligheidsredenen. Traceren van onderdelen en producten begint met het aanbrengen van een voor de organisatie herkenbaar en uniek nummer. Juist in deze applicatie zijn markeerlasers een uitzonderlijke aanvulling voor bedrijven en ziekenhuizen. Chirurgische instrumenten en implantaten die gebruikt worden in de medische sector zijn gemaakt van materialen met een erg hoge kwaliteit. Nauwkeurige identificatie van bijvoorbeeld medische instrumenten en hoortoestellen, met barcodes en serienummers, is noodzakelijk. Dergelijke markeringen dienen nauwkeurig, permanent en onuitwisbaar te zijn om te voldoen aan de eisen van het dagelijkse leven in de medische wereld.

Permanente en bestendige identificatie

Markeren met een laser voldoet aan deze eisen. Het biedt duurzame en bestendige identificatie bij kleurverandering, zonder de oppervlaktestructuur van het materiaal aan te tasten. Bovendien, is de markering vrij van ruwe kanten, waarin bacteriën zich zouden kunnen ophopen. Uw medische instrumenten zijn gegarandeerd steriel.

Geschikte materialen

U kunt MetaQuip markeerlasers gebruiken voor het markeren van de volgende materialen. Staat uw materiaal er niet bij neem dan contact op met MetaQuip dan zoeken we de mogelijkheden kosteloos voor u uit.

  • metaal
  • Titanium
  • Kunststof,
  • Keramiek en vele andere materialen die gebruikt worden in de medische sector.

MetaQuip’s Fiberlaser laser graveer machines

Voor medische instrumenten lasergraveren / markeren, zoals metalen chirurgie-gereedschappen, welke veelal van titanium, roestvast staal of andere metalen gemaakt zijn, is een 20W fiber graveermachine het meest geschikte model. De keuze voor een open of gesloten bed toepassing hangt af van de locatie waar de laser kan worden geïnstalleerd. Indien de laser in een gesloten ruimte kan worden geplaatst waarbij een indicatie borden of signaallamp aangeeft wanneer deze in gebruik is en de operator een beschermende laserbril draagt, zijn er geen enkele risico’s voor het gebruik.

Fiber graveerlasers hebben weinig tot geen onderhoud nodig. De laserbron heeft een verwachte levensduur van 100k branduren welke onder normale omstandigheden makkelijk gehaald zal worden. Er zitten weinig tot geen bewegende onderdelen op die service of onderhoud behoeven. De bijgeleverde computer werkt standalone, is voorzien van officiële Windows- en markeersoftware en zal geen update behoeven.

Er zijn, buiten bewust vernielen, weinig tot geen mogelijkheden om de markeerlaser te beschadigen of gebruik te hinderen. Indien de laser correct is opgestart staat de laser snel en veilig klaar om gebruikt te worden.

Geschikte laser machines voor medische instrumenten lasergraveren

Gesloten fiber laser modellen

Maximale veiligheid voor uw operator, op het moment dat de laser aanstaat kan de operator nooit blootgesteld worden aan laserlicht.

Open Fiberlaser

Open fiberlaser met geïntegreerde PC met lasergraveer software. Klasse 4 lasermachine. Bij deze machines dient u altijd een gecertificeerde laserbril te gebruiken.

https://metaquip.nl/wp-content/uploads/2015/04/Laser-graveren-medische-en-chirurgische-instrumenten-scalpel
Serienummer op scalpel