+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Industriële luchtfilters voor laser machines

Zorg altijd voor goede luchtafzuiging of filtering bij uw laser machine!

Damp, gas en stof die vrijkomen bij laser processen zijn meestal schadelijk om in te ademen!

Indien de afzuiging van de lasermachine niet naar buiten kan worden afgevoerd dan is het gebruik van een luchtfilter een must. MetaQuip levert uitsluitend hoogwaardige luchtfilters voor laser machines van BOFA. BOFA is op dit gebied al jarenlang een gevestigde speler die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Deze industriële luchtfilters halen de schadelijke dampen, gassen en stofdeeltjes uit de lucht zodat ze niet ingeademd kunnen worden.

Wij adviseren om de verschillende filters in de machines regelmatig te controleren en te verversen na de voorgeschreven tijd. Hier vindt u ook vervangingsfilters voor uw BOFA luchtfilter.

AD-1000-iQ-Metaquip-v3 luchtfiltersvoor laser machines
BOFA luchtfilter voor laser machines

Industriële luchtfilters voor laser machines van het merk BOFA

MetaQuip werkt voornamelijk met industriële luchtfilters van BOFA. BOFA levert kwalitatief de beste luchtfilters in de markt en maken de lucht perfect schoon.

  • BOFA industriële luchtfilters gebruiken een speciaal (en gepatenteerd) voorfilter met heel groot oppervlak waardoor deze filters veel minder vaak vervangen hoeven te worden dan bij luchtfilters van andere merken.
  • BOFA luchtfilters zijn in aanschaf iets duurder dan andere luchtfilter units, echter zijn de vervangende filters eenvoudiger qua constructie en daardoor stuk goedkoper dan van veel andere merken, waardoor deze oplossing in onze ogen over wat langere tijd uiteindelijk het meest kosteneffectief is.
  • BOFA machines voldoen aan alle CE elektrische veiligheidstesten.
  • Koolstoffilters zijn van de hoogste kwaliteit waardoor er geen koolstof in motoren en elektronica komt waardoor een lange levensduur gegarandeerd kan worden.
  • Opgegeven afzuigcapaciteit wordt daadwerkelijk gehaald (let op: een aantal luchtfilters in de markt haalt niet de opgegeven afzuigcapaciteit waardoor u mogelijk toch wordt blootgesteld aan laser dampen).
  • Ontwerp van filters en machines is zodanig dat filters (natuurlijk afhankelijk van gebruiksintensiteit) minder vaak hoeven te worden verwisseld.

Daarnaast:

  • BOFA is het grootste en kwalitatief beste product portfolio op dit gebied
  • FIlters van BOFA halen ook de geur compleet weg
  • Meeste filters gemaakt van brandvertragende en brandwerende materialen

Product selectie overzicht

Luchtfilters voor laser machines – CO2 lasers & fiber graveerlasers

MetaQuip biedt een complete product range BOFA industriële luchtfilters voor laser machines voor stof, damp en gas aan. Deze vangen stof, damp en gassen die vrijkomen bij lasersnijden en graveren op, filteren de lucht en blazen deze in dezelfde ruimte weer terug. Deze machines zijn ook geschikt voor andere toepassingen zoals solderen, lassen of 3D printen. Wanneer u een industriële afzuiger gebruikt, is het niet nodig om een luchtafvoer naar buiten te maken. Hierbij een compleet overzicht van de verschillende BOFA luchtfilter machines die MetaQuip levert. De NANO en ACCESS zijn met name voor fiberlaser en licht graveerwerk bedoeld, terwijl de ORACLE en de 500/1000/1500iQ ook geschikt zijn tot zwaar snijwerk waarbij veel stof en damp vrijkomt.

BOFA ACCESS

BOFA NANO

BOFA ORACLE

BOFA AD 500/1000/1500 IQ

Luchtfilters voor fiber laser metaalsnijders

MetaQuip biedt ook extra zware systemen aan voor fiber laser snijmachines. Deze machines zuigen perfect metaalstof en giftige dampen af. Daarnaast bieden we een Spark Arrestor aan die voorkomt dat brandende deeltjes het luchtfilter niet kunnen beschadigen. Afhankelijk van uw toepassing, machine afmeting en gebruik kunnen we u de juiste machine adviseren.

BOFA AD2000

BOFA AD4000

BOFA SPARK ARRESTOR

Vervangingsfilters voor BOFA luchtfilters

Filters dienen afhankelijk van de gebruiksintensiteit regelmatig vervangen te worden. Hierbij de meest voorkomende filters die MetaQuip levert.

Passief luchtfilter

De BOFA ILF Inline Filters zijn passieve systemen. Deze kunnen als voorfilter gebruikt worden bij bovenstaande filters zodat de filters minder vaak vervangen hoeven te worden, of kunnen gebruikt worden in combinatie met een afvoer ventilator zodat de lucht die u afvoert al gezuiverd is.