+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Lasersnijden van bekerhouders in triplex

Lasersnijden van bekerhouders in triplex hout om te laten zien hoe je uit een plaat hout een compleet object kunt maken. We hebben dit voorbeeld ook even op Thingiverse gezet, zodat je ook de digitale files zelf kunt downloaden (in dfx formaat).

Stappenplan

Ontwerp is gemaakt op basis van een eerder ontwerp wat we op Thingiverse tegenkwamen en aangepast hebben voor dit voorbeeld. Deze beker is eerst in Solidworks getekend en vervolgens is er een DXF van gemaakt die met een CO2 laser is uitgeneden in triplex. Daarna kunnen de onderdelen zonder verder enige verlijming naadloos (althans op de zwarte randen na ;-) in elkaar worden geklikt.

Lasersnijden van bekerhouders in triplex met een CO2 laser op Thingiverse

Download dfx files – Thingiverse – Gesloten bekerhouder…

Download dfx files – Thingiverse – Open bekerhouder…

Voorbeelden lasersnijden van bekerhouders in triplex met een CO2 laser

Gebruikte lasermachine

Bovenstaande voorbeeld is gemaakt met een CO2 lasersnijder. In dit specifieke geval een MQ5030 desktop machine, maar iedere CO2 lasersnijder volstaat voor het snijden van dun triplex. Indien u overweegt om dikker multiplex te snijden dan zult u meer laservermogen nodig hebben. Denk in dat geval aan laservermogen van 100W-130W. Hier vindt u het volledige portfolio van Co2 lasersnijders…