+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Fleece lasergraveren

Fleece lasergraveren gaat goed en snel met een CO2 laser. De resulaten zijn subtiel, maar goed zichtbaar, waardoor dit er kwalitatief hoogwaardig uitziet. Fleece is een soort textiel. Fleece wordt ook wel “Polar Fleece”, “Velo Wool”, “Vega Wool” of “Polar Wool” genoemd. Het is echter een materiaal op basis van 100% polyethyleentereftalaat. Het is synthetisch materiaal, meestal polyester, dat door de breiwijze sterk isolerend wordt. Fleece is populair als materiaal voor vesten en truien. Hoewel ze warm zijn om te dragen zijn ze niet winddicht.

Hoe wordt fleece gegraveerd met een laser machine?

Fleece lasergraveren kan worden gedaan met een CO2 laser machine. Dit kan zowel als de fleece stof nog op rol zit, maar ook op al bestaande kleding die van een logo of tekst dient te worden voorzien. U ontwerpt een tekst, logo of patroon, wat vervolgens met de laser direct in het fleece materiaal wordt gelaserd. Hierbij worden een heel klein toplaagje van de fleece weggehaald en door de verbranding is de ondergrond iets ruwer, donkerder van aard wat een net zichtbaar contrast geeft.

Resultaten van fleece lasergraveren

Fleece lasergraveren - resultaten Fleece lasergraveren - in meer detail

Gebruikte machine

Voor het lasergraveren van fleece is niet veel laservermogen nodig. Vanaf 40W laservermogen is al meer als voldoende. De afmeting van de machine hangt af van de grootte van het te graveren object. Voor een trui heeft u al snel een MQ1060 uit de productie series nodig, een machine met een werkoppervlak van 100 x 60 cm. Voor kleinere objecten als tasjes kan ook volstaan worden met een kleinere machine als de MQ6040, de desktop uitvoering.