+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Lasersnijden van textiel en stof

Lasersnijden van natuurlijke en synthetische textielen en stoffen

Lasersnijden van textiel en stof gaat snel en precies. Het grote voordeel is dat met name bij synthetische materialen geen rafels ontstaan. De meeste organische en synthetische materialen zijn moeiteloos te lasersnijden. Als u wilt proberen of MetaQuip ook uw textiel of stof kan snijden dan kunnen we altijd kostenloos even een proef doen.

Digitaal ontwerpen van het patroon

U kunt uw snijpatronen in een vector programma zoals Adobe Illustrator, Rhino of Inkscape digitaal ontwerpen of u voert u handmatige lijnpatronen in in deze programma’s. Deze programma’s kunnen deze handmatige snijpatronen dan omzetten in een digitaal formaat. Als u tevreden bent over uw ontwerp tekeningen dan werkt het heel eenvoudig. Plaats de te snijden stof of textiel vlak op de lasermachine en laad de snijpatronen in de laser. Vervolgens start u het laser process en de snijpatronen worden snel en accuraat uitgesneden. Zo heeft u een paar minuten later al u patronen klaarliggen voor verdere verwerking.

Gebruikte laser machine

In bovenstaande voorbeeld is een CO2 laser machine gebruikt met een wat groter oppervlak zodat de gehele lap stof in een keer vlak geplaatst kan worden. In dit voorbeeld is een MQ1590 gebruikt deze machine heeft een werkbed van 150 x 90 cm. Het is ook mogelijk om deze machine in een uitvoering met vision systeem te kopen, zodat de uitsnijding of gravering gedaan kan worden van een patroon wat al in de stof verwerkt zit (weefpatroon). Mocht snelheid van belang zijn dan kan het gebruik van een high-speed CO2 laser machine voor deze toepassing een goede keuze kunnen zijn. Dit levert voor textiel en stof een snelheidswinst op van rond de 30%.

Video van lasersnijden van textiel en stof met een CO2 laser