+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Bescherming tijdens lasergraveren van metaal

Tijdens het lasergraveren van metaal, zoals rvs en aluminium werken wij bij voorkeur met een open tafel model. Voordeel van deze machine is dat je er makkelijk bijkunt, snel kleine maar ook grote voorwerpen onder kunt leggen en goed kunt zien wat er gebeurd. Voor de meeste voorwerpen die we markeren gebruiken we een aanslag zodat ieder voorwerp altijd goed staat.
Belangrijk is echter dat je je ogen niet beschadigd door steeds in het laserlicht te kijken, aangezien de effecten ongeveer dezelfde zijn als bij lasogen. Je kunt paar dingen doen:

  1. niet in het laserlicht kijken.
  2. laserbril dragen
  3. beschermkap gebruiken.

Wij maken zelf meestal gebruik van een beschermkap, waardoor je nog snel en makkelijk bij je voorwerpen kunt, maar waarmee wel je ogen beschermd zijn. Hierbij een voorbeeld hoe een dergelijke beschermkap eruitziet. Vrij eenvoudig gemaakt op een lasersnijder en met name de kleur en soort plastic is belangrijk. Het gele deel werkt als filter voor het laserlicht waardoor nog maar een fractie van het laserlicht bij je ogen komt.

lasercut-acrylat-protection-cover lasercut-acrylat-protection-cover-closeup

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende fiberlaser graveer machines en mogelijkheden. Ga naar de fiberlaser overzichtspagina…

Plaats een reactie