+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Cloud connected laser machines – Samenwerking ToolSquare & MetaQuip

Cloud connected laser machines
Cloud connected laser machines

Cloud connected laser machines voor scholen en in fablabs

MetaQuip laser machines worden veelvuldig ingezet op scholen en fablabs. Hier worden de laser machines vaak in openbare ruimtes geplaatst waar niet altijd volledig toezicht is. MetaQuip is een samenwerking aangegaan met ToolSquare Smart Lab Assistant. Met de oplossing van ToolSquare ontstaan slimme cloud connected laser machines.

Onvolledig toezicht leidt tot gevaarlijke situaties en laser machine downtime

Als er niet permanent toezicht is kunnen mensen zonder de juiste training of ervaring de laser machines gebruiken. Dit kan leiden tot potentieel gevaarlijke situaties of laser machines die beschadigd raken door verkeerd gebruik. Daarnaast worden eventuele problemen of storingen vaak niet gemeld waardoor de volgende gebruiker de machine een machine aantreft die vies is of beschadigd en onderhoud nodig heeft.

Verbeter de veiligheid! Autoriseer gebruikers per lasermachine

Precies voor deze reden is MetaQuip een samenwerking met ToolSquare aangegaan. Iedere laser machine (of een andere machine zoals draaibank, 3D printer etc.) wordt voorzien van de ToolSquare Slimme Lab Assistent. De laser machine kan alleen nog maar gebruikt worden als de gebruiker daarvoor toestemming heeft. Toegang per gebruiker per machine kunt u centraal regelen.

Laser machine toegankelijk met RFID tag
Laser machine toegankelijk met RFID tag
Laser machine diagnostiek op afstand
Laser machine diagnostiek op afstand

Volledige diagnostiek op afstand. Pay per use, / preventief onderhoud

Met de Slimme Lab Assistent kunt u van iedere machine precies het gebruik, conditie en veel uitgebreidere diagnostiek bijhouden. Dit opent nieuwe mogelijkheden zoals pay per use of preventief onderhoud na zoveel uur of als bepaalde machine parameters beginnen te veranderen. Zo bent u grote problemen voor en hebben uw laser machines een maximale uptime.

Overzicht op afstand via de Cloud

Van iedere machine wordt informatie via de Smart Lab Assistent doorgestuurd naar het centrale Cloud platform. Hiermee is op ieder moment, op afstand alle essentiële informatie per machine beschikbaar. Via een web interface kunt u toegang per gebruiker en per machine regelen. U kunt zien hoeveel de machine gebruikt wordt, of er onderhoud nodig is en of er mogelijke storingen zijn. Ook kan een gebruiker op afstand zien of een bepaalde machine vrij is om te gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Samenvattend

Met de Smart Lab Assistent krijgt u beter inzicht in het gebruik en onderhoud van uw machinepark, bespaard u kosten en verbetert u de veiligheid.

Meer weten?

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van de ToolSquare Smart Lab Assistent of wilt zien hoe dit in de praktijk werkt neem dan contact op met MetaQuip. Wij laten u graag de mogelijkheden zien.

Laser machine Cloud en app
Cloud connected laser machine