+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

CO2 lasersnijder voor scholen

Kwaliteitsmachines

MetaQuip levert al jaren hoogwaardige laser machines aan scholen en onderwijs. CO2 lasersnijders voor scholen en CO2 laser graveermachines voor het onderwijs. Met name de CO2 lasers zijn erg populair op scholen. Producten uit de desktop of production series. Wij leveren machines tegen een scherpe prijs, maar minstens zo belangrijk bieden wij een goede service, trainingen en onderhoud. Deze laatste punten zijn essentieel voor het in bedrijf houden van een lasermachine.

Scherp op veiligheid

Onze machines voldoen volledig aan de CE machinerichtlijnen. Er wordt op dit gebied door anderen veel geclaimd, maar een groot aantal partijen zullen niet in staat zijn hun Technische Constructie Dossier te overhandigen indien gevraagd. Vaak voldoen de machines niet aan de machinerichtlijnen, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan waarbij mensen bekneld kunnen raken door de bewegende delen van de machine.
Daarnaast is de laserveiligheid een belangrijk punt. Om te voldoen aan de laser veiligheidsrichtlijnen dient er gewerkt te worden met gecertificeerde interlock schakelaars. Is dit niet het geval dan is het vrij eenvoudig om de laser aan te krijgen als de laser klep open is, waarna de gevaarlijke straling huid en oogbeschadigingen kan creëren. Een simpele schakelaar voldoet niet en kan gevaarlijke situaties opleveren. Meer over veiligheid..

Gassen en dampen

Veilige afvoer van gassen en dampen is noodzakelijk zodat u of de gebruikers nooit kunnen worden blootgesteld aan de schadelijke dampen. Hiervoor levert MetaQuip industriële luchtafzuigers en filterinstallaties. Wij adviseren u graag. Meer over luchtfilters..

Prijs

Wij geloven in scherpe prijzen maar we geloven ook in het leveren van een goede service, advies en ondersteuning. Dit wordt soms wel eens vergeten waarna puur op prijs beslissingen worden genomen. Vaak blijkt dit achteraf duurkoop te zijn.

Service, advies en ondersteuning

Naast de kwaliteit, veiligheid en prijs van de machine is het essentieel om ook de service en ondersteuning mee te nemen als u de laser machine eenmaal in uw bezit heeft. Dit vereist een professionele service organisatie die snel en adequaat kan reageren als er problemen zijn. Het MetaQuip team helpt snel wanneer nodig.

Levering en installatie

MetaQuip levert op uw locatie. Normaal is dit op de begane grond. Maar tegen meerkosten kan dit ook op een verdieping worden gedaan. Meestal gebeurt dit in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf. Nadat de machine in de juiste ruimte is aangekomen installeert MetaQuip uw laser machine.

CO2 lasersnijder scholen - levering

Training

MetaQuip biedt naast een basistraining ook uitgebreide trainingsmogelijkheden. Trainingen voor lasergraveren, lasersnijden maar ook voor onderhoud en gebruik van verschillende software pakketten. We trainen u en uw mensen in no-time zodat u volledig zelfstandig, zelfs de moeilijkste opdrachten, voor elkaar krijgt.

Lespakket

Speciaal voor scholen heeft MetaQuip een lespakket ontwikkelt. In dit lespakket leren scholieren en studenten stap voor stap om te gaan met de lasermachine. Dit lespakket is gemaakt in samenwerking met een VMBO school voor de techniekles en bouwt langzaam op in complexiteit. Het laat de mogelijkheden van digitaal ontwerpen zien, waarvoor een laser machine heel geschikt is omdat resultaten consistent zijn en snel beschikbaar.