+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Plaatsing fiberlaser metaalsnijder

Voor de plaatsing van de fiberlaser metaalsnijder MQ FC1390 dient u rekening te houden met de volgende afstanden en maten. Onderstaande maten zijn ook relevant voor de andere fiber laser metaal snijders in de MetaQuip product range. Mocht u willen of moeten afwijken van deze plaatsings indicaties dan kunt u contact opnemen met MetaQuip. Wij zullen dan voor uw situatie een passend plaatsingsvoorstel maken.

Fiberlaser metaalsnijder verplaatsen

Fiber laser metaal snijders zijn zware machines. Afhankelijk van de afmeting en het type machine dient u de machine op te pakken op de voorgeschreven hefpunten. Deze zijn hieronder voor de MQ-FC1390 in rood aangegeven. Let op dat u een heftruck gebruikt die geschikt is om het gewicht en de afmeting van de machine te tillen!

Plaatsing fiberlaser metaalsnijder

U dient ten alle tijden goed rondom de machine te kunnen lopen, daarom adviseren we om rondom minimaal 80cm ruimte te laten van de muur. Aan de achterzijde dient u 125-175cm vrij te houden voor de benodigde randapparatuur zoals watercoolers en luchtfilters. Ook de krachtstroom aansluiting wordt normaal gesproken op de achterwand geplaatst.

Plaatsing waterkoeler, luchtfilter en gascilinders

Typisch worden de luchtfilter, watercooler en cilinders voor de hulp gassen achter de fiber laser metaal snijder geplaatst volgens grofweg de afstanden zoals hieronder weergegeven. Aangezien u de gasflessen regelmatig zult moeten vervangen is het aan te raden dat deze makkelijk toegankelijk zijn. De achtermuur is ook de beste locatie voor plaatsing van de brandblussers.

Schematische overzichtstekening van plaatsing fiberlaser metaalsnijder

Hieronder vindt u een schematische overzichtstekening die u als leidraad kunt gebruiken. Mocht u nog vragen hebben neem dan contact op met MetaQuip.