+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

SenseTouch laserkop hoogtesensor – CO2 laser productie

Altijd de juiste focus hoogte instelling

Met de SenseTouch laserkop hoogtesensor voor CO2 laser machines uit de productie en portaal series kunt u vol automatisch de focus hoogte van de laserkop instellen met de druk op een knop. Plaats materiaal en druk op de focusknop. De laser zoekt nu zelf de juiste focus instelling tot het materiaal en u bent klaar om het laser proces te starten. Zo simpel is het.

Voordeel SenseTouch laserkop hoogtesensor

De SenseTouch laserkop hoogtesensor is zelfreinigend dus vervuild niet na verloop van tijd waardoor deze ook over de tijd goed blijft functioneren. Daarnaast beweegt de SenseTouch laserkop hoogtesensor voor CO2 laser machines ver weg van het werkoppervlak waardoor de laserop en de hoogtesensor tijdens lasergraveren of lasersnijden het werkstuk nooit kunnen raken.

SenseTouch laserkop hoogtesensor. Zelfreinigend
SenseTouch Autofocus Laserkop

Zelfreinigend

Bij laser processing komt verdampt materiaal vrij wat neerslaat op alles rondom de laserkop. De SenseTouch is volledig geïntegreerd in de laserkop waardoor deze niet vervuild en de werking optimaal blijft ook over de tijd. Betrouwbare werking en minimaal onderhoud!

Eenvoudig in gebruik

Met de led indicator op de sensor kunt u altijd eenvoudig controleren of de SenseTouch hoogtesensor actief is. De led indicator zal zodra de laser machine wordt aangezet branden en de werking kan worden gecontroleerd door sensor kop handmatig in te drukken. Tijdens machine onderhoud is deze hoogtesensor eenvoudig te verwijderen.

Optioneel voor de CO2 productie series

MetaQuip levert de CO2 SenseTouch laserkop met ingebouwde focus hoogte instelling als optie bij nieuwe CO2 laser machines uit de productie series.

Ombouw bestaande MetaQuip machines

Het is mogelijk om bestaande MetaQuip machines te voorzien van de CO2 SenseTouch laserkop, echter de machine dient daarvoor door MetaQuip omgebouwd te worden. Dit kan goed gecombineerd worden met een servicebeurt waarin we uw gehele machine controleren. Neem contact op met MetaQuip om te informeren naar de mogelijkheden.

Innovatie

MetaQuip is continu bezig om haar laser machines te verbeteren. Ook de SenseTouch laserkop hoogtesensor ontwikkeling is hier een goed voorbeeld van. In de markt worden diverse methoden voor automatische hoogte bepaling aangeboden. Vele maken gebruik van een pen die lager zit dan de laserkop, net als de basis autofocus sensor van MetaQuip. Daardoor zit deze pen altijd dicht bij het te bewerken materiaal. Indien het materiaal niet perfect vlak ligt dan is er de mogelijkheid dat deze pen tegen het materiaal aankomt waardoor het verplaatst. Andere oplossingen maken gebruik van een hulptool dat na iedere materiaal dikte wissel handmatig op het werkstuk geplaatst moet worden en regelmatig kwijt raakt.
Om deze redenen heeft MetaQuip een nieuwe laserkop hoogtesensor ontwikkelt die volledig in de laserkop is geïntegreerd.