+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Onderwijs: Laser snijden voor FabLabs, Universiteiten en Scholen

Modelbouw, textielontwerp, meubelbouw, industriële vormgeving

Lasertoepassingen voor universiteiten, zoals lasersnijden van karton, lasergraveren van scripties en jaarboeken
Lasersnijden voor snelle prototyping, creatief design op plastic. Hierbij een overzicht van MetaQuip lasers en wat impact is op onderwijs: laser snijden voor FabLabs, Universiteiten en Scholen.

Materialen

Acryl, folies en films, hout, karton, kunststoffen, MDF, papier, PMMA, polystyreen, schuim, synthetische materialen, textiel, fineer, en veel meer.

Laser cutters voor FabLabs en scholen

Op fablabs, universiteiten en scholen worden MetaQuip laser graveer machines gebruikt voor modelbouw, textielontwerp, meubelbouw of voor bijvoorbeeld industriële vormgeving. De ongelofelijke en inspirerende ontwerpmogelijkheden die lasertechnologie biedt, zijn ook ideaal voor kunstprojecten. In dat geval worden onze lasermachines gebruikt voor de bewerking van vele diverse materialen.

DIY projecten gemaakt van diverse materialen

In de digitale bewerking worden veel verschillende materialen gebruikt, waaronder: karton, papier, MDF, hout en acryl. Maar ook textiel, kunststof, polystyreen en folies kunnen perfect bewerkt worden. Bovendien hoeft men geen rekening te houden met de diameter van de spotsize. Afhankelijk van de lens die gebruikt wordt, is de laserstraal ongeveer 0.1mm breed. Praktisch elke vorm kan gesneden worden met de laser.

Prototyping en industrieel ontwerpen

Door het flexibele karakter van de laser is deze erg geschikt voor experimentele setups en de bouw van prototypes. Ontwerpen worden direct van het CAD programma naar de laser gestuurd. Hierdoor kunnen testen in verschillende fases worden gerealiseerd.

Voordelen

  • Eenvoudige bediening
  • Flexibiliteit – bij materiaal en toepassing
  • Gereedschap voor alle geometrieën
  • Hoogste precisie en detailgetrouw
  • Perfecte snij- en graveerresultaten
  • Scherpe prijs

Meer informatie

Machines die MetaQuip vaak levert aan onderwijsinstellingen zijn de Desktop MQ6040 Lite en machines uit de productie series zoals de MQ1060 100W.
Meer informatie over CO2 laser machines en mogelijkheden. Ga naar de CO2 laser machine overzichtspagina…