+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Thuis lasergraveren en lasersnijden met het MetaQuip Lite model

Thuis lasergraveren en lasersnijden met het MetaQuip Lite model. Deze machine is ideaal voor hobbyisten, scholen of fablabs. Sinds eind Januari hebben we de LITE volledig vernieuwd: de LITE2. De LITE2 is beter, sneller en vollediger. Hierbij een korte introductie van de nieuwe LITE2.

LITE2 Co2 laser machine voor lasersnijden en lasergraveren van een groot aantal materialen

Laserveiligheid

Laserveiligheid nemen we serieus. Al onze machines gebruiken gekeurde interlock schakelaars en zijn volledig gekeurd op laserveiligheid en straling. Dit soort machines en de gebruikte laser vermogens zijn geen speelgoed. Veiligheid voor alles, zeker als deze machines op scholen of thuis worden gebruikt.

Beschikbaar in 40W en 60W uitvoering

Het Lite model is beschikbaar in zowel 40W hoofdzakelijk voor lasergraveren en ook in een zwaardere 60W uitvoering waarmee ook gesneden kan worden. Hout tot 4-5mm en ook kunststoffen zoals Plexiglas.

Gemotoriseerde bedhoogte instelling

De bedhoogte bij de LITE2 is met een druk op de knop te verstellen. Het gehele bed kan een aantal centimeters omhoog en omlaag. Dit is handig bij het wisselen van materiaaldikte.

METAQUIP LITE2 CO2 laser machine binnenzijde

Laserworks software

MetaQuip gebruikt in zijn hele product range de Laserworks software en controller dus ook in de Lite. Voordeel van Laserworks is dat het heel makkelijk te leren is en erg robuust werkt ook bij nieuwere PCs. Importeren van een groot aantal formaten gaat zonder problemen. Dit is dezelfde controller als ook in de productie series gebruikt worden.

Robuuster en stijver frame

Het frame en de geleidingen van de LITE2 zijn compleet vernieuwd. Hiermee is een stijvere, robuustere oplossing ontstaan waardoor het optische lichtpad makkelijker is af te stellen. Deze afstelling hoeft door deze grotere stijfheid ook minder vaak opnieuw gedaan te worden.

Hogere snelheid bij lasergraveren en lasersnijden

Door de grotere stijfheid hebben we ook de graveer en snijsnelheid kunnen verhogen. Hierdoor kunt u sneller werken. Met het werkoppervlak van 40 x 40cm kunt u kleine tot middelgrote objecten snel en met hoge precisie bewerken.

Compleet geleverd

De LITE2 heeft een rode punt laser, zodat u van tevoren kunt zien waar de laser gaat lasergraveren of lasersnijden. Superhandig en in de oude Lite niet beschikbaar. Deze CO2 laser machine wordt geleverd met honeycomb bed zodat u ook kleine werkstukken beter kunt ondersteunen en flexibele materialen zoals textiel mooi vlak kunt leggen. Deze machine wordt geleverd met industriële waterkoeler, luchtcompressor om spiegels en lenzen actief schoon te houden en lasersoftware.

Meer informatie

Meer informatie over de CO2 lite laser machine. Ga dan naar de MQ4040 LITE2 CO2 laser machine product pagina… Wilt u de LITE2 zelf in actie zien tijdens lasersnijden of lasergraveren op uw materiaal?  Maak dan een afspraak. Mail of bel ons.