+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Acrylaat kunststof lasersnijder

Lasersnijden van acrylaat kunststof

Acrylaat = PMMA = Plexiglas

Wat is het verschil tussen plexiglas en acrylaat? Hierop kunnen we een kort antwoord geven: dat is er niet. Acrylaat is namelijk de gangbare afkorting van polymethylmethacrylaat, en plexiglas was een van de vele merknamen van deze kunststof, maar in de loop der tijd is deze merknaam een soortnaam geworden. Acrylaat of plexiglas kan perfect gesneden worden met een laser machine.

CO2 acrylaat kunststof lasersnijder

Een CO2 laser machine is zeer geschikt voor het lasersnijden van acrylaat / plexiglas kunststof. De randen zijn na snijden hoogglanzend (zoals na vlampolijsten) en hoeven niet meer nabewerkt te worden. Voorwerpen die gesneden kunnen worden zijn grotere objecten, maar ook hele kleine objecten met veel detaillering. Deze laatste worden over het algemeen wel op wat lagere snelheid uitgevoerd.

Werkoppervlak acrylaat kunststof lasersnijder

De grootte van het werkoppervlak van de laser machine bepaald de maximale plaatgrootte die u op de machine kunt plaatsen en daarmee (in de meeste gevallen) ook de maximale grootte van het object dat u kunt uitsnijden. Voor het snijden van hele grote platen heeft MetaQuip portaal lasers.

Laservermogen voor lasersnijden van acrylaat

In principe kunt u al dunne acrylaat plaat 3-4 mm met een 40W machine snijden, echter voor lasersnijden adviseren wij minimaal te werken met een 60W laser en voor veel toepassingen zelfs een (stuk) zwaarder laservermogen. Dit hangt helemaal van de applicatie en de dikte van het materiaal af.

Lasergraveren van acrylaat

Naast lasersnijden van acrylaat kunststof is het ook mogelijk om deze materialen te laser graveren, Het materiaal wordt dan plaatselijk verruwt waardoor er een mat oppervlak ontstaat.

Kunststof lasersnijden
Lasersnijden van kunststof
Verlicht bordje lasergraveren en lasersnijden van plexiglas

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken. U kunt het natuurlijk op opsturen

Voorbeeld van mogelijkheden met acrylaat kunststof lasersnijder machines

Op het internet zijn diverse creatieve websites te vinden zoals www.thingiverse.com met allerlei voorbeelden en sommigen delen zelfs de tekeningen. Deze telefoonhouder was een platte uitvoering in hout. Ontwerp aangepast en daarna uitgesneden. Hout zal meer buiging toelaten en minder snel breken, daarom enkele extra regels structuur aangebracht in de buig gedeeltes. Dit zal de stress reduceren. Het lasersnijden van acrylaat is zeer goed te doen, kwestie van de juiste settings bepalen voor het materiaal dat je gebruikt door de kleine verschillen die er zitten tussen materiaal van verschillende leveranciers.

Ontwerp in AI of DXF formaat
lasercutting-of-acrylaat
Lasersnijden van Plexiglas met CO2 laser machine
Lasersnijden Plexiglas
Resultaat telefoonhouder in acrylaat kunststof
Lasersnijden acrylaat kunststof
Zijaanzicht

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende CO2 lasersnijders en mogelijkheden. Ga naar de lasersnijder overzichtspagina…